Δύο νεκροί σε συγκρούσεις στην Αργεντινή

Δύο νεκροί στο Μπουένος Αιρες.

Δύο Αργεντινοί σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα στο Μπουένος Αϊρες όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει διαδήλωση εκατοντάδων ανέργων που είχαν αποκλείσει λεωφόρο που οδηγεί στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, με αίτημα τον τερματισμό της οικονομικής λιτότητας τεσσάρων ετών στη χώρα. Οι διαδηλώσεις αποτελούν τον τελευταίο καιρό σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην Αργεντινή, καθώς εκατοντάδες άνεργοι και οργισμένοι καταθέτες διαμαρτύρονται για την οικονομική λιτότητα που έχει οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ανεργίας και στο πάγωμα των λογαριασμών τους στις τράπεζες από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια για αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας.

από Trompeur 27/06/2002 1:56 μμ.


Ένας άγνωστος άνεργος κείτεται νεκρός, ενώ αστυνομικοί σύρουν μακριά άλλον, στο σιδηροδρομικό σταθμό, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Αvellaneda, της Αργεντινής, την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ΑΠΕ, Ρόιτερ και Γερμανικό Πρακτορείο Δύο Αργεντινοί σκοτώθηκαν σε συμπλοκές με την αστυνομία σε αντικυβερνητική διαδήλωση. Δύο Αργεντινοί σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Μπουένος Αϊρες όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει διαδήλωση εκατοντάδων ανέργων που είχαν αποκλείσει λεωφόρο που οδηγεί στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, με αίτημα τον τερματισμό της οικονομικής λιτότητας τεσσάρων ετών στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "DyN". ''Υπάρχουν δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι στην επαρχία του Μπουένος Αϊρες, οι οποίοι φέρουν τραύματα από σφαίρες. Δεν γνωρίζουμε από πού προήλθαν οι πυροβολισμοί'', δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το πρακτορείο "DyN", οι δύο Αργεντινοί σκοτώθηκαν όταν η αστυνομία έρριξε σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό και δακρυγόνα για να διαλύσει τους περίπου 1.000 διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει λεωφόρο που οδηγεί στην πρωτεύουσα και οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες. Περισσότεροι από 50 συνελήφθησαν κατά τις συγκρούσεις, προσθέτει το πρακτορείο. Οι συμπλοκές έφεραν στο νου αυτές του Δεκεμβρίου που οδήγησαν στην πτώση της εκλεγμένης κυβέρνησης της Αργεντινής και προκάλεσαν το θάνατο 27 ανθρώπων. Οι διαδηλώσεις αποτελούν τον τελευταίο καιρό σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην Αργεντινή, καθώς εκατοντάδες άνεργοι και οργισμένοι καταθέτες διαμαρτύρονται για την οικονομική λιτότητα που έχει οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ανεργίας και στο πάγωμα των λογαριασμών τους στις τράπεζες από την κυβέρνηση.

από Trompeur ο αβλεψίας... 27/06/2002 2:06 μμ.


post image
...

Εικόνες:


Το κάνω λινκ από το Θεσσαλονικιώτικο Ιντυ και θα προσπαθήσω να το μεταφράσω μέσα στην ημέρα

από g0ng 27/06/2002 6:08 μμ.


http://thessaloniki.indymedia.org/features.php3?id=30

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License