ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Παραστρατιωτικοί απαγάγουν και βασανίζουν

Μέλη γυναικείων οργανώσεων στην Κολομβία δέχονται επιθέσεις από παραστρατιωτικούς. Aπήγαγαν και βασάνισαν την 22χρονη παρουσιάστρια τηλεοπτικού προγράμματος, ηγέτη της Λαϊκής Φεμινιστικής Οργάνωσης OFP. Tο περιστατικό είναι το δεύτερο που σημειώνεται μέσα σε μια βδομάδα.

Το θύμα είναι η Inés Peña 22 ετών, ηγέτης της Λαϊκής Φεμινιστικής Οργάνωσης (OFP), που απηχθη και βασανίστηκε από τα θεωρούμενα μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης Autodefensas. Η Inés Peña, είναι παρουσιάστρια και μέλος της συντακτικής ομάδας του τηλεοπτικού προγράμματος La Mohana. Παράλληλα είναι μέλος του φοιτητικού κινήματος, συντονίστρια του κέντρου τεκμηρίωσης María Cano του OFP και μέλος του δικτύου νέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Defensoría Regional del Pueblo. (Τοπικό δίκτυο δικηγόρων, ανάλογο με τον Συνήγορο του Πολίτη).

Οι επιθέσεις που θύμα τους είναι τώρα η Inés Peña, στοχεύουν γενικότερα στις οργανώσεις γυναικών και επιπλέον σηματοδοτούν και μια επίθεση ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και σε όλους τους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τα γεγονότα

Στις 28 Ιανουαρίου η Inés Peña απηχθη από δύο άγνωστους , που της παρουσιάστηκαν σαν μέλη της Autodefensas, καθώς ενώ περπατούσε, την ανάγκασαν με την απειλή όπλων να μπει σε ένα αυτοκίνητο και από την περιοχή της βιβλιοθήκης Alejandro Galvis Galvis, την πήγαν προς τα ανατολικά ενός βιομηχανικού λιμανιού. Σε ολόκληρη τη διαδρομή την κακομεταχειριζόνταν και την απειλούσαν.

Της ξύρισαν το κεφάλι και της έκαψαν τα πόδια με καυτό νερό. Της υπενθύμιζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι αυτά γίνονται εξαιτίας της ενασχόλησης της με το OFP.

Την απείλησαν με διάφορους ακόμα τρόπους και μετά από μιάμιση περίπου ώρα αιχμαλωσίας στο αυτοκίνητο, την απελευθέρωσαν κοντά στο Coliseo de la Juventud.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη επίθεση σε λιγότερο από μια εβδομάδα, εναντίον οργανώσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς την προηγούμενη Τρίτη, μια επιτροπή του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες δέχτηκε επίθεση σε μια συνάντηση με τις γυναίκες του OFP για να δει κάποια οικιστικά προγράμματα νότια της επαρχίας Bolívar.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License