ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΕΠΑ/ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΤΥΠΑ

Σήμερα, στις 21:00 έχει συνέλευση ο σύλλογος της ΦΕΠΑ

Σήμερα, στις 21:00 έχει συνέλευση ο σύλλογος της ΦΕΠΑ( φοιτητικής εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών) Όσοι θέλουν να προτείνουν κάτι ή να βοηθήσουν ή να πληροφορηθούν καλό θα είναι να πάνε. Η ΦΕΠΑ είναι επι της Ούλοφ Πάλμε στο ύψος των Ιλισίων μετά την είσοδο προς την Πανεπιστημιούπολη. Καλό θα είναι παιδιά από πρωτοβουλίες, στέκια, συλλογικότητες, σχήματα που θέλουν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν στις κινητοποιήσεις των φοιτητών να συμμετάσχουν στην συνέλευση. Και μόνο η παρουσία σας θα ενθαρρύνει όσους παραμένουν στις εστίες και αρνιούνται να υποκύψουν στα εμπόδια που θέτουν πρυτανεία-υπουργείο-ΕΙΝ. Παράλληλα συνεχίζεται ως αυτή τη στιγμή η κατάληψη στα ΤΥΠΑ ( τεχνική υπηρεσία Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κτίριο αυτό γίνονται οι αναθέσεις κονδυλίων για ερευνητικά προγράμματα, το κτίριο βρίσκεται ανάμεσα στη Φιλοσοφική και Θεολογική). Η κατάληψη γίνεται από φοιτητές των εστιών ΦΕΠΑ , ΦΕΕΜΠ( φοιτητικής εστίας ΕΜΠ) καθώς και από φοιτητές από συλλόγους φοιτητών ΑΕΙ , ΤΕΙ. Η συνέχιση της κατάληψης θα παίξει αρκετά σημαντικό ρόλο στην έκβαση του δίκαιου αγώνα των φοιτητών. Όσοι έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν, η φυσική τους παρουσία στην κατάληψη θα είναι ενδεχομένως ο καλύτερος τρόπος.

από Λούκι 02/07/2002 9:21 μμ.


Η κατάληψη του ΤΥΠΑ αποτελεί τη σημαντικότερη κίνηση τον τελευταίο καιρό με αίτημα δημόσια και δωρεάν παιδεία. Το ΕΙΝ και το υπουργείο αδιαφορούν για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών/τριών, θεωρώντας την απόφαση για παραχώρηση των εστιών στο 2004 ως ειλημμένη. Από την Παρασκευή που ξεκίνησε η κατάληψη τουλάχιστον 50 άτομα μένουν εκεί το βράδι, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας στην κατάληψη συμμετέχουν πάνω από 150 άτομα, κυρίως από ΦΕΠΑ, ΦΕΕΜΠ αλλά και από ΤΕΙ. Όλα αυτά παρά τις δυσκολίες που "τυχαία" παρουσιάζονται ΜΟΝΟ στο συγκεκριμένο κτίριο: διακοπή ρεύματος, νερού (αποκαταστάθηκαν) και από σήμερα διακοπή λειτουργίας του ασανσέρ (το κτίριο είναι 5όροφο). Δυστυχώς μέσα στα 2 τελευταία χρόνια έχει περάσει σχεδόν όλο το νομοσχέδιο του 90-91 που είχε οδηγήσει στο κίνημα των καταλήψεων, και χωρίς την παραμικρή αντίδραση από μεριάς του εκπαιδευτικού κόσμου. Για όσους και όσες ενδιαφέρονται να πάνε στην κατάληψη, το κτίριο του ΤΥΠΑ είναι μεταξύ Φιλοσοφικής και Θεολογικής. (ένα απομονωμένο και νεόκτιστο κτίριο) Αυτή τη στιγμή γίνεται γενική συνέλευση της ΦΕΠΑ, μέχρι το βράδι θα έχουμε νεότερα για το τι ειπώθηκε και για πιθανές αποφάσεις. -Δωρεάν σίτιση-στέγαση -Προάσπιση-διεύρυνση του ασύλου -Έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές Υ.Γ.: Στο 15954 υπάρχει η προκήρυξη που μοιράστηκε κατά την παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο παιδείας μετά από απόφαση της Γ.Σ. της ΦΕΕΜΠ.

από Σταύρος από Ιλίσια 03/07/2002 1:30 πμ.


Τελικά, τί έγινε με τη συνέλευση; Είχε κόσμο; Τι αποφάσεις ελήφθησαν; Αν κάποιος ξέρει κάτι μη διστάζει να το δημοσιεύσει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License