Κίνδυνος: Την πέφτουν στις εστίες!

Η κατάληψη στα ΤΥΠΑ συνεχίζεται δυναμικά, παρ' όλες τις απειλές που έχουν δεχθεί οι φοιτητές από τον διευθυντή των ΤΥΠΑ και τους πρασινοφρουρούς ερευνητές-μεγαλοκαθηγητάδες.

Η κατάληψη στα ΤΥΠΑ συνεχίζεται δυναμικά, παρ' όλες τις απειλές που έχουν δεχθεί οι φοιτητές από τον διευθυντή των ΤΥΠΑ και τους πρασινοφρουρούς ερευνητές-μεγαλοκαθηγητάδες. Φτάσανε στο σημείο να αναρτήσουνε (κυριολεκτικά) πράσινο, προβοκατόρικο πανώ, αποκαλώντας τους φοιτητές φασιστοσυμμορίτες. Αρκετές φορές, μάλιστα, μια μερίδα υποτιθέμενων εργαζομένων ( που προωθούν και υιοθετούν αυτή τη γελοία προβοκάτσια απέναντι στους φοιτητές) επεδίωξαν να διαλύσουνε την κατάληψη αλλά συναντήσανε την αποφασιστική αντίδραση των φοιτητών στην κατάληψη. Μάλιστα, μερικοί από τους εντεταλμένους τραμπούκους του υπουργείου απείλησαν ότι θα επιστρέψουνε "δριμύτεροι" τη Δευτέρα 8 του Ιούλη με ενισχύσεις.

από Σταύρος από Ιλισια 05/07/2002 11:59 μμ.


Τα παιδιά της εστίας χρειάζονται την συμπαράστασή μας. Η φυσική παρουσία όλων μας στην κατάληψη στα ΤΥΠΑ καθίσταται αναγκαία για την επιτυχή έκβαση του δίκαιου αγώνα που διεξάγουν τα παιδιά στις εστίες. ΥΓ: Τα ΤΥΠΑ βρίσκονται ανάμεσα στη Φιλοσοφική και Θεολογική

από επαρχιώτης 06/07/2002 12:17 πμ.


Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Δεν είμαι από Αθήνα, τη Δευτέρα όμως θα βρίσκομαι εκεί και δεν ξέρω πού είναι ούτε η Φιλοσοφική, ούτε η Θεολογική.

από billo 06/07/2002 1:50 πμ.


προς επαρχιώτη και οποιονδήποτε επιθυμεί να στηρίξει τον αγώνα. Καλύτερα να περνάτε από την Εστία των Ιλισίων στην Ούλωφ Παλμε.θα βρείτε άτομα που κρατούν την εκεί κατάληψη (και συνεχίζουν να διαμένουν στην εστία περιφρονώντας Ολυμπιάδα,Υπουργείο,Πανεπιστήμιο).θα ενημερωθείται για όλα τα καθέκαστα, τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται. Ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα 8/7,στις 11πμ θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004 που βρίσκονται στη Ν.Ιωνία. προσυγκέντρωση νωρίτερα στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας.

από Γιώργος Πλου 06/07/2002 2:14 μμ.


μπορεί κάποιος να δώσει ακριβή πληροφορίες που είναι τα γραφεία του 2002? Οδό αριθμό κτλ? Σταύρο το ΤΥΠΑ τι είναι? όχι η ΦΕΠΑ ε?

από Σταύρος από Ιλίσια 06/07/2002 2:48 μμ.


Τα ΤΥΠΑ είναι η τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε αυτό το κτίριο γίνονται αναθέσεις κονδυλίων για ερευνητικά προγράμματα των μεγαλοκαθηγητάδων πρασινοφρουρών. Η συνέχιση της κατάληψης στα ΤΥΠΑ είναι πολύ σημαντική στον αγώνα που διεξάγεται από τους φοιτητές για την διαφύλαξη, υπεράσπιση των εστιών. Η ΦΕΠΑ είναι η Φοιτηική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία βρίσκεται επί της Ούλωφ Πάλμε.

Το Τ.Υ.Π.Α. είναι ένα κτήριο του Πανεπιστημίου, όπου στεγάζονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες του, αλλά και ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (2ο όροφος). Αυτός ο είδικός λογαριασμός αποτελεί ουσιαστικά τα παρε-δώσε του Πανεπιστημίου με εταιρίες και επιχειρήσεις. Οι εταιρίες ζητούν συγκεκριμένες εργασίες-έρευνες για τις ανάγκες τους και οι μεγαλοκαθηγητάδες τις αναλαμβάνουν. Οι καθηγητές τις αναθέτουν σε μεταπτυχιακούς ή σε φοιτητές σα πτυχιακή εργασία, δίνοντας τους ψίχουλα ή και τίποτα,τσεπώνοντας τα χοντρά φράγκα από τις εταιρίες, οι οποίες κάνουν πολύ φθηνά τις δουλειές τους, για τις οποίες θα έπρεπε κανονικά να προσλάβουν άτομα. Αυτό το χοντρό παιχνίδι έπρεπε ήδη να είχε μπλοκαριστεί από τους Φοιτητικούς Συλλόγους (ας ελπίσουμε από Σεπτέμβρη). Προς το παρόν σ' ότι αφορά τις εστίες, επιλέχτηκε η κατάληψη σ'αυτό το κτήριο σα μέτρο πίεσης και αντίδρασης προς την Πρυτανική αρχή που κρατά αδιάλλακτη στάση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License