Αργεντινή: μεγάλη διαδήλωση

Στην Αργεντινή τα πάντα συνεχίζονται. Και οι νεκροί δεν ξεχνιούνται. Στη μνήμη του Maxi και του Dario...

post image

Παρά τις πυροσβεστικές "καταδίκες" των φόνων που έκαναν οι μπάτσοι τις οποίες έσπευσε να κάνει ο πρόεδρος Ντουάλντε, ο λαός της Αργεντινής παρέμεινε στις επάλξεις. Στην -σιγά-σιγά μετατρεπόμενη σε βαρύ και θρυλικό τόπο- Plaza de Mayo μέσα στη βροχή διαδήλωσαν περίπου 60.000 άνθρωποι στις 2 Ιουλίου. Η διαδήλωση έγινε για άλλη μια φορά ενάντια στην κρατική καταστολή και στο οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Επίσης ήταν μια διαδήλωση στη μνήμη των Maximiliano Costeki και Dario Santillan που δολοφονήθηκαν από τους μπάτσους-θεματοφύλακες του κράτους στις διαδηλώσεις της 26ης Ιουνίου. Στην πορεία συμμετείχε κόσμος σε διάφορα μπλοκ, όπως το CTD Anibal Veron, το μπλοκ των Piqueteros, η CTA, η CCC, η MST, λαικές συναθροίσεις, φοιτητές, και πολιτικά κόματα της αριστεράς.

Εικόνες:

από elp 07/07/2002 2:02 πμ.


post image
Η πορεία πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου.

Εικόνες:

από elp 07/07/2002 2:03 πμ.


post image

Εικόνες:

από ελπίδα 07/07/2002 2:16 πμ.


post image
και στις 9 του μήνα οι κνητοποιήσεις στην Αργγεντινή συνεχίζονται

Εικόνες:


Την Τρίτη 9 Ιούλη στις 8:00μ.μ. θα μιλήσουν σε εκδήλωση στο λόφο του Στρέφη, 4 μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Αιχμαλώτων που επισκέπτονται την Ελλάδα. Η εκδήλωση δοιργανώνεται απο την Καμπάνια Αλληλεγγύης Ανθρώπινη Ασπίδα για την Παλαιστίνη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License