Πρέπει να καταλάβουμε πως είναι πανέξυπνοι άνθρωποι.. Ακου παγωποιείο στο Σουδάν...!!!

από ΑΠΟ in.gr 07/07/2002 10:21 μμ.


στην αντιτρομοκρατικη δουλευει και ο Φωσκολος Αθήνα: Φωτογραφία- ντοκουμέντο του Σάββα Ξηρού με τη λευκή παραδοσιακή μουσουλμανική στολή δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός αποτελεί βάση ευρύτερων προβληματισμών για τις πιθανές διεθνείς διασυνδέσεις της «17Ν». Ο βομβιστής έχει φωτογραφηθεί στο Σουδάν σε εκδήλωση, όπως πιθανολογείται, της φονταμενταλιστικής οργάνωσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων», από τους κόλπους της οποίας προέκυψε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, αλλά και μέλη της Αλ Κάιντα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας, ο Ξηρός είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στο Σουδάν με πρόσχημα δήθεν εμπορικές δραστηριότητες, έχοντας την κάλυψη Σουδανού φίλου του. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκτιμά ότι σε ένα από αυτά τα ταξίδια ο Σάββας Ξηρός πέρασε στα ενδότερα της αφρικανικής χώρας και συνδέθηκε με την οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων». Οι πληροφορίες αυτές στο βαθμό που διακριβωθούν πλήρως δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η «17Ν» είχε αναπτύξει σχέσεις με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Πάντως, η Καθημερινή της Κυριακής γράφει ότι οι Αρχές γνώριζαν άλλα ουδέποτε διερεύνησαν με τη δέουσα προσοχή τις επαφές της ομάδας του περιβόητου τρομοκράτη Κάρλος με μέλη του «ΕΛΑ», στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αλλωστε, ο Κάρλος παραδόθηκε στις γαλλικές Αρχές από το καθεστώς του Σουδάν, επομένως δεν είναι απίθανο -στο βαθμό που επιβεβαιωθεί πλήρως ο δεσμός του Ξηρού με την οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων»- η επαφή να έχει τη βάση της στην επαφή των Ελλήνων τρομοκρατών με τον Κάρλος.

από nenhum 07/07/2002 10:31 μμ.


και εγώ άμα ντυθώ τσολιάς μπορείς να ισχυριστείς ότι είμαι ...ταγματασφαλίτης!!! σοβαρά έντυπα έχουμε!

από περαστικός 07/07/2002 11:16 μμ.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100040_07/07/2002_30682 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100019_07/07/2002_30674

από Magnificient7 08/07/2002 10:31 πμ.


Από ιστορικό κείμενο για την παλαιστίνη που μοιράστηκε σε σχολές: Το Ισλαμικό κίνημα στην Παλαιστίνη έχει τις ρίζες του στους Αδελφούς Μουσουλμάνους της Αιγύπτου με τους οποίους συνδέθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης παλαιστινιακής εξέγερσης ’36-’39. Ο πρώτος ηγέτης της ένοπλης Παλαιστινια-κής εξέγερσης και ήρωας του Ισλάμ, είναι ο Σεΐχ Ιτς-αλ-Ντιν αλ-Κασσάμ (1881-1935)που γεννήθηκε στη Συρία και σπούδασε στην Αίγυπτο. Γυρνώντας στη Συρία καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δράση του ενάντια στους Γάλλους αποικιοκράτες και διέφυγε στη Χάιφα. Εκεί οργάνωσε τις πρώτες ένοπλες οργανώσεις εναντίων των Εγγλέζων οι οποίοι και τον σκότωσαν. Είναι ο πρώτος που μίλησε για «Τζιχάντ εναντίον των Εγγλέζων και των Σιωνιστών», ενώ προσπάθησε να συνδέσει το Ισλάμ και το εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα με έναν σοσιαλιστικό προσανατολισμό. Αποτελεί το σύμβολό της οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ. Μέλη της Αδελφότητας σχημάτισαν την Αλ Φατάχ , με ηγέτη τον Αραφάτ το 1959. Από μέλη της Αλ Φατάχ προέκυψαν πολλές οργανώσεις που διαφοροποιήθηκαν πολιτικά όπως η Τανζίμ. Το 1980 ιδρύθηκε η ένοπλη πολιτική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ (Τζιχάντ αλ Ισλαμίγια) στο πρότυπο της λιβανέζικης Χιζμπ-Αλλάχ. Η Ισλαμική Τζιχάντ προήλθε από μια διάσπαση των Αδελφών Μουσουλμά-νων και διακρίνεται για την ποιότητα του πολιτικού της επιπέδου. Πραγματοποίησε πλήθος επιθέσεων με ποιό γνωστή την επίθεση με χειροβομβίδες στη Πύλη των Μαυριτανών (15-10-86) τραυματίζοντας 70 και σκοτώνοντας 1 ισραηλινό. Μετά το ξέσπασμα της πρώτης Ιντιφάντα, στις 9 Δεκεμβρίου 1987, ο τυφλός σεΐχης Αχμάντ Γιασίν μαζί με αλλά έξι μέλη της Αδελφότητας θα δημιουργήσει μια ένοπλη και πολιτική οργάνωση, το Κίνημα της Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς) που χαρακτηρίζεται για τις θεοκρατικές αντιλήψεις της. Η Χαμάς είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής παλαιστινιακή οργάνωση μετά τη Φατάχ, διαθέτει νοσοκομεία και σχολεία και άλλα ιδρύματα για φτωχούς. Η οργάνωση Εζεντίν Αλ Κασάμ αποτελεί το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License