Οι ανέστιοι του 2004

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:00 στα γραφεία του ΑΘΗΝΑ 2004

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των οικότροφων των φοιτητικών εστιών που κλείνουν λόγω 2004, διοργανώνεται αύριο Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Αθήνα 2004. Το ραντεβού είναι στις 11:00 το πρωί στον ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας. Η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη. Την ίδια στιγμή η κατάληψη στα ΤΥΠΑ (Τεχνικές Υπηρεσίες Πανεπιστημίου Αθηνών) και τη Β' ΦΕΠΑ συνεχίζεται και οι φοιτητές χρειάζονται τη συμπαράσταση μας.

από billo 08/07/2002 2:28 πμ.


Αύριο ας γίνει ένα ακόμη βήμα για να ξαποστείλουμε την Ολυμπιάδα (κι όλους όσους μας την προβάλλουν ως μεγάλη ιδέα). Δεν είναι μόνο η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, οι τόννοι τσιμέντου με τους οποίους επιβαρύνεται το Λεκανοπέδιο, οι τόννοι αλουμινίου που θα αφήσουν τα εκατομμύρια κουτάκια της Coka-kola. Κυρίως είναι ο εργασιακός μεσαίωνας που δεσπόζει στα ολυμπιακά εργοτάξια - νεκροταφεία (δεκάδες οι νεκροί,εκατοντάδες αυτοί που έχουν μείνει ανάπηροι). Εξάλλου αυτό είναι το όραμά τους για τον απλό εργαζόμενο, να δίνει και την τελευταία του πνοή για να τα κονομάμε χοντρά οι εργοδότες. Απλά στα ολυμπιακά έργα το βλέπουμε στην πράξη αυτό που μας περιμένει και μετά το 2004. Πόσο άραγε θα μας κοστίσουν αυτοί οι Αγώνες; Τόσο στη τσέπη μας με τους νέους φόρους και την περικοπή των κοινωνικών αγαθών που θα επιβληθούν για να ξεχρεώσουμε. Όσο και στην παραχώρηση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στο όνομα της ομαλής διεξαγωγής των Αγώνων. Ήδη η υπόθεση μπάζει από παντού. Η οικονομική στενότητα προτάζει τον περιορισμό των εγκαταστάσεων που απαιτούνταν. Η Γιάννα οργώνει την επαρχία μπας και βρει εθελοντές. Οι θέσεις στέγασης για τους επισκέπτες δεν έχουν βρεθεί (λείπουν κάποιες χιλιάδες γι'αυτό και το κλείσιμο των εστιών και το κάλεσμα να νοικιάσουν τα σπίτια τους οι Αθηναίοι). Το θέμα όμως είναι πως η αντίδραση για τους Ολυμπιακούς και τα δεινά τους πρέπει επιτέλους να συγκροτηθεί και να κατέβει στους δρόμους. Η "Καμπάνια αντί 2004" κάνει σοβαρά βήματα σ' αυτό το πλαίσιο. Να συγκροτηθούν δηλαδή οι μεμονωμένες φωνές διαμαρτυρίας όσων πλήττονται απ'τη μεγάλη γιορτή σε ένα ενιαίο μπλόκ με ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο το οποίο θα αναδεικνύει το ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ των πολυεθνικών-χορηγών και του ελληνικού κεφαλαίου. Έτσι τη Δευτέρα στις 11.00 στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής γίνεται παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία οι σύλλογοι Εστιών καλούν όποιον αντιτάσσεται στη μεγάλη απάτη του 2004.

Η αντιπαράθεση με τους Ολυμπιακούς του 2004 σε κάθε επίπεδο και όλο το φάσμα των συνεπειών είναι αναγκαία, όπως προκύπτει και από τα προηγούμενα. Το 2004, αν μείνει χωρίς σύγκρουση θα αφήσει μια πραγματική κοινωνική έρημο. Για αυτό και η Καμπάνια Αντι 2004 αξίζει να στηριχτεί από τις δυνάμεις της κοινωνικής αντίστασης, οργανωμένες ή όχι. Μήπως πρέπει να προχωρήσει η ανάλογη συζήτηση και στην Θεσσαλονίκη καθώς οι επαγγελματίες πολιτικοί, εργολάβοι, "αθλητικοί" παράγοντες κλπ διεκδικούν τη διοργάνωση Μεσογειακών Αγώνων στην πόλη για το 2009;

Ειχε κόσμο;Μπορεί κάποιοσ να ενημερώσει σχετικά;

από Πέτρος 08/07/2002 7:31 μμ.


όλα αυτά που λέτε είναι πέραν απο κάθε λογική! Συμφωνούμε σε πολλά...εντάξει. Αλλά, δέν νομιζετε οτι είναι κάπως αργά για να ξεκινήσει μιά εκστρατεία ενάντια στους Ολυμπιακούς; Γιατί, αναρωτιέμαι, δέν έγιναν τέτοιες ενέργειες 4 χρόνια πρίν; Εδώ, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού... και έσείς υποστηρίζετε να δώσουμε παρέα το τελευταίο σπρώξιμο..!!! Αν είναι δυνατόν! Αν οι αγώνες που κάνουμε, είναι για το καλό της Ελλάδας.... τότε, αυτός σίγουρα δέν είναι δικός μου αγώνας.

από billo 09/07/2002 3:26 πμ.


"όλα αυτά που λέτε είναι πέραν απο κάθε λογική! Συμφωνούμε σε πολλά...εντάξει". ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕΓΑΛΕ, στο παράλογο πας με ληγμένα ή είσαι μόνιμος κάτοικός; Αν σε έπεισε η Γιάννα ότι είναι για το καλό, τότε έπρεπε να σου φέρουμε ένα pin (βλ. 192698). Και για να συνεχίσουμε να μιλάμε σοβαρά, σε καμιά περίπτωση δε πρόκειται για εκστρατεία ενάντια στους Ολυμπιακούς (μποϋκοτάρισμα ή απλά έκφραση διαμαρτυρίας). Αλλά όπως σωστά το έθεσες είναι το οριστικό σπρώξιμο, ουτώς ώστε το 2004 η Αθήνα να μην είναι στρατοκρατούμενη περιοχή που θα τριγυρίζουν μερικοί χαζοβιόληδες εθελοντές και τουρίστες,αλλά να σφύζει από πορείες ενάντια στις αντιασφαλιστικές, αντιεκπαιδευτικές και τρομοΚΡΑΤΙΚΕΣ διαρθρώσεις των κυβερνήσεων. Υ.Γ. Μήπως είσαι ο γνωστός Πετράκης; (Ευθυμίου)

από Πέτρος 09/07/2002 6:54 μμ.


1- Καταρχήν δέν ξέρω κανένα Πετράκη. 2- Εγώ ειμαι αποφασισμένος για το τί είναι σωστό και τί είναι παράλογο.Αν η έκφραση δέν ήτανε διατυπωμένη με τον ιδανικότερο τρόπο, αυτό δέν σημαίνει ότι ένας αναγνώστης καλοπροαίρετος θα δυσκολευόταν να καταλάβει την ουσία. 3- Αν ήξερες να σέβεσαι τον δημοκρατικό διάλογο, θα είχες και κάποια ιδανικά για τα οποία θα μπορούσες να κάνεις αγώνες και όχι να πλάθης φαντάσματα. 4- Βοήθησε με τις πράξεις και τον λόγο σου, να αποτύχει η Ελλάδα το 2004, να επέλθει η οικονομική καταστροφή. Αυτό θα εξυπηρετούσε απόλυτα την Γιάννα και τα άλλα τσογλάνια που κατασπαταλούν τις οικονομίες του λαού μας. Συμμάχους σαν εσένα ψάχνουν. 5- Ο καλός ο επαναστάτης διαλέγει τις μάχες που θα δώση.

από billo 10/07/2002 10:25 μμ.


Φίλτατε Πέτρο,για να μην αναλωνόμαστε σε μια ανευ ουσίας κόντρα μεταξύ μας, σε προσκαλώ την Πέμπτη 9.00μμ στην Φ.Ε.Π.Α. για να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας. Σημειωτέον, πως αφού οι φοιτητικές εστίες με τον ανώφελο κατά σε αγώνα δε έγιναν ακόμη εργοτάξιο, συνεχίζουν ακόμη να είναι χώροι ασύλου, δηλαδή να γίνεται έκφραση και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Έτσι αν κωλύεσαι για την Πέμπτη μπορείς ανά πάσα στιγμή να περάσεις να τα πούμε. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License