Καταστολή και τρομοκρατία ενάντια στους ΑΝΕΣΤΙΟΥΣ του 2004

Την κρατική (ή ολυμπιακή, όπως θέλετε πείτε το...) καταστολή γνώρισαν και πάλι οι φοιτητές - οικότροφοι των εστιών που πήγαν σήμερα να διαμαρτυρηθούν στα γραφεία της οραγανωτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004.

Την κρατική (ή ολυμπιακή, όπως θέλετε πείτε το...) καταστολή γνώρισαν και πάλι οι φοιτητές - οικότροφοι των εστιών που πήγαν σήμερα να διαμαρτυρηθούν στα γραφεία της οραγανωτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004. Συγκεκριμένα, φτάσαμε -50 άτομα περίπου- γύρω στις 12:00 έξω απ'τα κτήρια του 2004 όπου μας υποδέχτηκαν μια κλούβα μπάτσοι και κάμποσοι ασφαλίτες με άγριες διαθέσεις. Αρχικά μας απαγόρεψαν να βγούμε στο δρόμο και εκεί παίχτηκε το πρώτο σπρωξίδι και ακούστηκαν οι πρώτες απειλές απ' τους μπάτσους. Αφού μας είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσουμε με κανέναν της οργανωτικής επιτροπής ("λείπουν σε σεμινάρια, καταλαβαίνετε...") μας πρότειναν να δώσουμε το ψήφισμα για τις εστίες στους ίδιους ή στον υπεύθυνο του κτηρίου (!!!) και αν θέλουμε να μιλήσουμε με κάποιον, να μιλήσουμε με τον επικεφαλής της αστυνομίας... Μας είπαν διάφορα χαζά, ενώ προθυμοποιήθηκαν να κουρέψουν και κάποιους από μας στα κρατητήρια. Εμείς, φωνάξαμε συνθήματα για αρκετή ώρα και μετά κινηθήκαμε προς το δρόμο με σκοπό να τον αποκλείσουμε και να μοιράσουμε προκυρήξεις στους διερχόμενους. Για δεύτερη φορά τα "όργανα" κινήθηκαν εναντίον μας με ακόμα πιο άγριες διαθέσεις εκτοξεύοντας απειλές και σπρώχνοντας βίαια τους φοιτητές. Αφού μας πήγαν πιο πέρα, συνεχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα για πολλή ώρα μέχρι που κατέβηκαν κάποιοι απ' το Αθήνα 2004, πήραν το ψήφισμα, τα άκουσαν απ' τους φοιτητές και μας είπαν ότι θα έρθουν στην εκδήλωση για την ολυμπιάδα την Πέμπτη στην ΦΕΠΑ. Το απίστευτο είναι ότι μας προέτρεψαν να γίνουμε εθελοντές, μας είπαν να δουλέψουμε για τον "εθνικό στόχο" του 2004 και θέλησαν να μας μοιράσουν κάποια "pins" (καρφίτσες) του Αθηνα 2004 !!!!!!!!!! Όπως είναι φυσικό απαντήσαμε με τα γνωστά "όταν γύρω χορεύουνε τα δισ. είναι μαλακία να είσαι εθελοντής", "η ολυμπιάδα είναι μια απάτη, ρίχνει το βάρος στων φοιτητών την πλάτη" και "η ολυμπιάδα δεν θα 'ναι μια γιορτή, θα' ναι νέοι φόροι και καταστολή" οπότε οι λαλίστατοι εκπρόσωποι το βούλωσαν και πήραν το δρόμο για τα γραφεία τους. Οι μπάτσοι αμέσως επιτέθηκαν φραστικά κατά συγκεκριμένου διαδηλωτή και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα μοιράσαμε μερικές ακόμα προκυρήξεις και φύγαμε για την κατάληψη στα ΤΥΠΑ όπου η παρουσία όλο και περισσότερων αγωνιστών είναι αναγκαία. Οι τραμπουκισμοί και ο πόλεμος απ' τους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών πανεπιστημίου αθηνών συνεχίστηκαν και σήμερα και δεν πρόκειται να σταματήσουν απ' ότι φαίνεται. Επαναλαμβάνω ότι τα κατειλημμένα ΤΥΠΑ βρίσκονται μέσα στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσσια, μεταξύ Φιλοσοφικής και Θεολογικής σχολής.

από Ηλίας απο IMC-editorial 09/07/2002 1:37 μμ.


Ο χάρτης που ήταν εδώ ήταν πολύ μεγάλος και "χάλαγε" τα κείμενα. Μπορείτε να το δείτε στο http://athens.indymedia.org/front.php3?article_id=19374&group=webcast

από ΑΡ.Ε.Π. – Ε.Α.Α.Κ. 09/07/2002 3 μμ.


ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ! Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο «Αθήνα 2004» τη Δευτέρα 8/7 με βάση τις αποφάσεις των Γ.Σ. των εστιών ήρθαμε αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόσωπο των ολυμπιακών αγώνων, που εκφράστηκε με την πιο σκληρή κρατική καταστολή. Η αστυνομία με κάθε τρόπο προσπάθησε να διαλύσει την κινητοποίηση δίνοντας το μήνυμα ότι οποιοσδήποτε διαφωνεί με την ολυμπιάδα, θα διώκεται – καταστέλλεται. Οι φοιτητές όμως εξέφρασαν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υποτάσσονται στις επιλογές και τα κατασταλτικά τους μέτρα. Έπειτα από δυναμικές πιέσεις, οι αρμόδιοι της ολυμπιακής επιτροπής αναγκάστηκαν να δουν τους φοιτητές. Μπροστά στο αίτημά τους για δωρεάν σίτιση – στέγαση, τους προσέφεραν δωρεάν καρφίτσες με το Φοίβο και την Αθηνά, ενώ στα πλαίσια της «επικοινωνιακής πολιτικής», θέλησαν να μας πείσουν για το «μεγάλο εθνικό στόχο» της ολυμπιάδας στον οποίο πρέπει να στρατευτούμε όλοι και να παραδώσουμε τα δωμάτιά μας. Οι φοιτητές όμως δήλωσαν ότι αρνούνται να γίνουν εθελοντικά θύματα στις επιταγές τους και ότι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των εστιών. Με τον τρόπο αυτό ανάγκασαν τους υπεύθυνους να δεσμευτούν ότι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση για την ολυμπιάδα στη Φ.Ε.Π.Α. την Πέμπτη 11/7 στις 21:00. Να είμαστε όλοι εκεί για να τους καλωσορίσουμε και να τους επιβάλλουμε να δεχτούν τα δίκαια αιτήματά μας. ΑΡ.Ε.Π. – Ε.Α.Α.Κ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License