Τρεις εργάτες νεκροί το τελευταίο 48ωρο!

από την ΑΥΓΗ

Τρεις εργάτες νεκροί το τελευταίο 48ωρο! Συντάκτης : Πετρόπουλος Ανδρέας Μεγαλώνει συνεχώς η μακάβρια λίστα των νεκρών εργατών. Μετά απο τα τρία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα στο τελευταίο 48ωρο οι εργάτες που έχουν πληρώσει με τη ζωή τους το μεροκάματο φθάνει ήδη τους 12 και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του 2004. Συγκεκριμένα το Σάββατο το πρωί ξεψύχησε ένας εργάτης που είχε τραυματιστεί βαριά σε εργατικό ατύχημα στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ενώ χθές άλλοι δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ανεπαρκών μέτρων ασφάλειας κατά την εργασία τους. Συγκεκριμένα, ο ένας εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή στη ΔΕΗ Αλιβερίου, όταν κατέρρευσε σάπια κολώνα στην οποία εργαζόταν, ενώ ένας ακόμα έχασε τη ζωή κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες στη ΛΑΡΚΟ. Τα νέα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα επικαιροποιούν με τον πλέον δραματικό τρόπο το μείζον θέμα της απουσίας στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας, καθιστώντας τουλάχιστον προσβλητική για χιλιάδες εργαζόμενους την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ότι θα μειώσει τα εργατικά ατυχήματα κατά 20%! ΣΥΝ: Να αποδοθούν ευθύνες Σε ανακοινωσή του ο ΣΥΝ επισημαίνει: "Τα θανατηφόρα αυτά εργατικά ατυχήματα φέρνουν εκ νέου και με τον πιο τραγικό τρόπο στην επιφάνεια τις εγκληματικές ευθύνες των εργοδοτών που καταπατούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και της ασυδοσίας τους σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Αναδεικνύεται επίσης με τραγικό τρόπο το γεγονός ότι σε επιχειρήσεις που μετοχοποιούνται εγκαταλείπονται τομείς που στοχεύουν στην προστασία και ασφάλεια των εργαζόμενων στο όνομα του κέρδους. Παράλληλα αναδεικνύεται και πάλι το ζήτημα της έλλειψης και της υπολειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας ώστε να αποτρέπονται και να προλαμβάνονται τέτοια ατυχήματα. Επειδή τα εργατικά, και μάλιστα θανατηφόρα ατυχήματα πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα, επειδή δεν υφίσταται ουσιαστικός έλεγχος στις επιχειρήσεις για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ οι τελευταίοι, συχνά, χωρίς αντίστοιχη ειδίκευση υποχρεώνονται να κάνουν επικίνδυνες εργασίες, επειδή οι εργοδότες μένουν κατά κανόνα ατιμώρητοι από την πολιτεία για τις εγκληματικές παραλείψεις που προκαλούν ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα, ο ΣΥΝ θεωρεί ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν άμεσα στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για αυτά τα δυστυχήματα. Να γίνει έλεγχος σχετικά με τις υποδείξεις που έγιναν από την Επιθεώρηση Εργασίας στους εργοδότες αυτούς για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και να ληφθούν τα αναγκαία προκειμένου να εφαρμοσθεί επιτέλους η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας. *"Αυτή είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας τονίζει σε δηλωσή του το ΚΚΕ και υπογραμμίζει: "ας είναι και αυτό ένα βασικό κριτήριο ψήφου στις εκλογές στις 7 Μαρτίου".

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License