Στην αναμπομπούλα... ΕυρωΜΑΤ!

Σύντομα κοντά σας: ευρωπαϊκή αστυνομία 5.000 ανδρών και ευρωστρατός

Τη σύσταση ευρωπαϊκής αστυνομίας με δύναμη 5.000 ανδρών αποφάσισαν τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης της Ε.Ε., με κύριο αντικείμενο την τήρηση της δημόσιας τάξης σε ολόκληρη την ΕΥρώπη. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 180 άνδρες και ο έλληνας υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι θα πρέπει οι ευρωαστυνομικοί να εκπαιδευτούν μαζί επειδή έχουν διαφορετικές κουλτούρες (τώρα θα έλεγα κάτι, αλλά...). Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές (πού θα μπορούν να επεμβαίνουν, υπό ποιο νομικό πλαίσιο θα κάνουν π.χ. συλλήψεις κ.ο.κ.) Το καλύτερο ακόμα: στην άτυπη σύνοδο των υπουργών ΄Αμυνας της Ενωσης αποφασίστηκε η δημιουργία «ευρωστρατού» που θα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το 2003. Υα αποτελείται από 60.000 άνδρες, ωστόσο δεν αποφασίστηκε ούτε πού θα εδρεύει το στρατηγείο της κεντρικής διοίκησης ούτε ο τρόπος επιλογής των επιτελών του. Η συνεισφορά της Ελλάδας στον «ευρωστρατό»: μία ταξιαρχία, ένα τάγμα, ένα στρατηγείο σώματος στρατού, οκτώ πλοία επιφανείας, τρία αμφίβια πλοία και δύο βοηθητικά, 42 μαχητικά αεροσκάφη, τέσσερα μεταγωγικά και μία συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου «Πάτριοτ», με προσωπικό 6.500 άτομα (και φαντάρους; άγνωστο). Σχόλιο: επιτέλους, δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε ανά την ΕΥρώπη για να γνωρίσετε τους μπάτσους τους, σύντομα θα έχετε 15 σε 1!

Με αφορμή τα επεισόδια στο Φάληρο πριν από λίγες μέρες, με τις συμπλοκές μεταξύ χούλιγκαν, και στον λαμπρό δρόμο που χάραξε το μετρό, από εδώ κι εμπρός θα υπάρχουν μπάτσοι και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού. 100 ένστολοι θα αναλαβουν την φρούρηση των σταθμών από τον Πειραιά μέχρι την ΠΛατεία Βικτωρίας και από τους υπόλοιπους θα περνάνε τα πεζά περίπολα. Επίσης, θα υπάρχουν και ασφαλ..., ε, μυστικοί αστυνομικοί, να μας προσέχουν όταν παίρνουμε το τρένο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License