Νέο εργατικό "ατύχημα" στο Oλυμπιακό Xωριό - Aπεργία των εργαζομένων αύριο

Άλλος ένας εργαζόμενος στο Ολυμπιακό χωριό, ο Ραφάτ Χουσεϊν, τραυματίστηκε την Δευτέρα (8/7) το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο 24ωρη απεργία σε ολόκληρο το ολυμπιακό χωριό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 8/7, άλλος ένας εργαζόμενος στο ολυμπιακό χωριό έπεσε θύμα του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες.

Ο Ραφάτ Χουσεϊν, εργαζόμενος σε υπεργολάβο της εταιρίας "θεμελιοδομή", τραυματίστηκε στη μέση λόγω πτώσης και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου και νοσηλεύεται. Τα υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στο εργοτάξιο, σε συνδυασμό με τους εξοντωτικούς ρυθμούς που επιβάλλουν οι εργολάβοι, ώστε να παραδοθεί γρήγορα το έργο (και να πάρουν και το "πριμ"), έχουν μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα τρεις θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς εργατών.

Οι εργαζόμενοι στην Α' Εργολαβία του εργοταξίου πραγματοποίησαν χθες στάση εργασίας, καταγγέλοντας το κλίμα αυταρχισμού, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, αλλά και τους τραμπουκισμούς της εργοδοσίας (σύμφωνα με το σημερινό "Ριζοσπάστη" το Σαββατοκύριακο τραμπούκοι της εργοδοσίας κατέστρεψαν τα γραφεία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων). Πάντα σύμφωνα με το "Ριζοσπάστη", το σύνολο των εργαζομένων στο Ολυμπιακό Χωριό θα πραγματοποιήσει 24 ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη 11/7.

Βασικά αιτήματα, πέραν της απόκρουσης των εκφοβιστικών μεθοδεύσεων της εργοδοσίας, είναι η βελτίωση των όρων εργασίας (μεροκάματα, ένσημα, υπερωρίες, βάρδιες κλπ.) και η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License