ΚΟΛΟΜΒΙΑ: μία περίεργη σύλληψη μέλους του FARC

Κάπως μας τα μπερδεύον οι υπερεσίες! Και μοιάζουν να θέλουν να τα κάνουν όλα ένα! Για δείτε τι βρήκα. Παράκληση προς την ομάδα Λατινικής Αμερικής: αν ξέρετε παραπάνω προσθέστε!

Undated picture of Luis Hipolito Ospina, known as "El Musulman" (The Moslem), who was captured by the Colombian Security Administrative Department (DAS), Wednesday 17 March 2004 in Bogotα, Colombia. Police captured the top rebel commander who was allegedly recruiting youths to carry out suicide attacks against President Alvaro Uribe and other officials, Colombia's secret police chief said Wednesday. Ospina is a senior member of the leftist Revolutionary Armed Forces of Colombia, or FARC. και η είδηση από το ΑΠΕ Κολομβία-FARC-σύλληψη. Ημερομηνία - Ώρα : 18/03/2004-0546 Κολομβία ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΑΠΕ - Ρόιτερ Συνελήφθη στην Κολομβία μέλος των FARC που εκπαίδευε καμικάζι. Η αστυνομία της Κολομβίας συνέλαβε ένα Μαρξιστή αντάρτη που πιστεύεται ότι εκπαίδευε νεαρούς καμικάζι προκειμένου να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας και να σκοτώσουν τον πρόεδρο της χώρας, Αλβάρο Ουρίμπε. Ο Λουίς Ιπόλιτο Οσπίνα ή ''Μουσουλμάνος'', δρούσε και ως διεθνής εκπρόσωπος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) αφού χάρη στις γνώσεις του (μιλάει γερμανικά, αγγλικά και αραβικά), μπορούσε να επικοινωνεί με ξένες ένοπλες οργανώσεις, υποστηρίζουν οι αστυνομικές αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Οι FARC, που υποστηρίζουν ότι μάχονται για τη σοσιαλιστική επανάσταση και χρηματοδοτούνται με απαγωγές και εμπόριο κοκαϊνης, δεν έχουν χρησιμοποιήσε ποτέ καμικάζι στις επιχειρήσεις τους. Η αστυνομία ωστόσο επιμένει ότι ο Οσπίνα ''προσηλύτιζε'' εφήβους, ηλικίας από 12 έως 19 ετών, προκειμένου να ανατιναχτούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Ενας από τους στόχους των επιθέσεων αυτών θα ήταν και ο πρόεδρος Ουρίμπε ο οποίος έχει γλιτώσει από άλλες απόπειρες δολοφονίας στο παρελθόν. Ενας πληροφοριοδότης όμως κατέθεσε ότι εκπαιδεύτηκε από τον Οσπίνα ο οποίος έχει επισκεφθεί τις ΗΠΑ, τη Χιλή και την Τζαμάικα. Δεν διευκρινίστηκε με ποιες οργανώσεις ήρθε σε επαφή στις χώρες αυτές.

από τον ίδγιο 18/03/2004 4:16 μμ.


post image
η οποία είναι εδώ.

Εικόνες:

από pulane 19/03/2004 12:15 μμ.


TIN KOKA

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License