Κολομβια: συνεχιζεται η απεργια πεινας των εργατων της Coca Cola

Ενημερωση για την τριτη ημερα απεργιας πεινας 30 εργατων της Coca Cola στην Κολομβια

ANAKOINΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COCA COLA
ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 86 ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

Στις 18 Μαρτίου παραβρέθηκαν στην Μπογκοτά, στην πορεία ενάντια στην εισβολή στο Ιράκ.
Το σωματείο των εργαζομένων στην Coca Cola, Sinaltrainal, υποστηρίζει τον αγώνα για την ελευθερία του ιρακινού λαού. Ταυτόχρονα εναντιώνεται στο σχέδιο Plan Colombia, το οποίο θεωρούν ένα σχέδιο πολέμου που προσπαθεί να εξοντώσει τις κοινότητες και τις κοινωνικές οργανώσεις, καθώς επίσης εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη Συμφωνία για τις Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου στην Αμερική(ALCA).

«Όμως, οι επιθετικοί αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους, όχι μόνο καταπιέζουν στρατιωτικά και δολοφονούν ανυπεράσπιστους λαούς, αλλά επιπλέον οι πολυεθνικές τους φτωχαίνουν, καταστέλλουν και μολύνουν τη γη μας και τους λαούς μας».
«Στην Κολομβία πολλές κοινότητες εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε στην επιθετική πολιτική των αμερικανικών εταιριών. Οι περιπτώσεις όπως της Coca Cola, Drumong, Occidental Petroleum Company, είναι ένα μόνο δείγμα της τρομοκρατίας που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ μέσω των πολυεθνικών τους».

Συνεχίζεται η απεργία πείνας
Έχουν περάσει 86 ώρες απεργίας πείνας για τους 30 εργαζόμενους της Coca Cola, που διαμαρτύρονται για να μην απολυθούν από την εταιρία και για να μην διαλυθεί το σωματείο τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί παρόλο που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στην πείνα, ήδη από τις 6 το πρωί της 15ης Μαρτίου βρίσκονται σε απεργία πείνας. Συμβολικά, αρνούμενοι το φαγητό, αρνούνται τα πολιτικά εγκλήματα των ΗΠΑ. Η απάντηση σ αυτή την πράξη αντίστασης ήρθε με πιέσεις από την πλευρά της διοίκησης και με απειλές από παραστρατιωτικούς.


Τα τελευταία γεγονότα κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας:

  • Στις 16 Μαρτίου εμφανίστηκαν πολύ κοντά στη σκηνή των απεργών, 4 άγνωστα άτομα στους εργαζόμενους και στο σωματείο και άρχισαν να τους προκαλούν. Μετά από λίγο ακολούθησε διακοπή του ρεύματος σε ολόκληρη την περιοχή. Ειδοποιήθηκε αρχικά η ασφάλεια (DAS), η οποίο όμως δεν έφθασε ποτέ.
  • Στις 5 το απόγευμα παρουσιάστηκε η αστυνομία λέγοντας ότι είχε εντολή από τη δημαρχία της Fontibon να μαζέψει τα πανώ και τη σκηνή των απεργών γιατί προκαλούσαν αισθητική ρύπανση.
  • Στις 18/3 δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους δικηγόρους των θυμάτων που οδήγησαν την Coca Cola στο δικαστήριο της Florida.
  • "Στο εργοστάσιο εμφιάλωσης στην Bucaramanga πολλοί σύντροφοι διώχθηκαν πειθαρχικά για την συμμετοχή τους στην διαμαρτυρία, πράγμα που σήμαινε για αυτούς αλλά και για όσους τους εκπροσωπούσαν στην διαδικασία, ότι έπρεπε να παρουσιαστούν συνοδευόμενοι από τον προσωπικό τους γιατρό εξ’αιτίας της κατάστασης της υγείας τους και να παραμείνουν υπό κλινική παρακολούθηση προκείμενου να αποφύγουν την αφυδάτωση."  
  • Υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να αγωνίζονται για να διατηρήσουν τη θέση τους συνεχίζοντας την απεργία πείνας όπου συμμετέχει και ο πρόεδρος του σωματείου Luis Javier Correa Suarez.


Μέχρι στιγμής η Coca Cola δεν έχει δείξει καμιά πρόθεση να κάνει κάτι ώστε να σταματήσει η κρίση.


ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ… ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ COCA COLA


ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ… ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ… ΖΗΤΩ Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ


SINALTRAINAL – Colombia
18 Μαρτίου 2004

Διαβάστε επίσης την προηγούμενη δημοσίευση για το ξεκίνημα της απεργίας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License