Πάμε για κοινές, ενωτικές πορείες.

____________________________________________________________

Προχθές, Σάββατο 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μια πετυχημένη συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονική, στην οποία συμμετείχαν όλα τα Κόμματα, οι Οργανώσεις, οι Φορείς, οι Παρατάξεις, οι Κινήσεις. Από εδώ και πέρα, όλες οι Διαδηλώσεις πρέπει να έχουν κοινή αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου, για όλους μας. Το αντιπολεμικό κίνημα, αλλά και γενικότερα το μαζικό λαϊκό κίνημα έχει μόνο να κερδίσει από ενωτικές πορείες. Όλες οι επόμενες πορείες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι έτσι. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σε όλες τις άλλες πόλεις. Η αλήθεια είναι ότι πριν την συγκέντρωση είχα κάποιες επιφυλάξεις για το αν θα κυλούσαν όλα ήρεμα, λόγω του γεγονότος ότι αναρχικοί/αντιεξουσιαστές που συχνά πυκνά φωνάζουν συνθήματα όπως "ΚΚΕ το Κόμμα σου χαφιέ", "Τι τα θέλετε τα ΜΑΤ, αφού έχετε τα ΚΝΑΤ", θα βρισκόντουσαν δίπλα-δίπλα με τα "ΚΝΑΤ" και κάποια τέτοια συνθήματα πολύ πιθανά θα μετέτρεπαν την πλατεία σε πεδίο μάχης. Ευτύχως τέτοια γεγονότα δεν συνέβησαν, επικράτησε ο αλληλοσεβασμός και όλα κύλησαν ομαλά και ΕΝΩΤΙΚΑ.

από . 22/03/2004 7:33 μμ.


εκεί που είμασταν στην προσυγκέντρωση στο άγαλμα δεν είδα να φωνάζουν τίποτα οι αναρχικοί κατά του ΚΚΕ. χεχε Και οι ελληνικές σημαίες δεν τους πείραξαν και πολύ.. Αν δεν είναι σε απόσταση ασφαλείας μια χαρά ήσυχοι σαν κοτούλες κάθονται...

...

από . 22/03/2004 11:10 μμ.


κάντο στην πράξη

από ΜΑΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΣ 22/03/2004 11:44 μμ.


Η ενότητα που χρειάζεται είναι κάτω στους εργάτες. Προχθές συνέβη ένα τραγικό γεγονός: Δυό εργάτες πλακώθηκαν από τσιμέντα στο κτίριο του ταμείου του στρατού στη Βουκουρεστίου κατα τη διάρκεια έργων συντήρησης. Ο ένας νεκρός.. Το "συνδικάτο οικοδόμων" βρέθηκε εκεί με καμια 50αριά άτομα και κάποιες κάμερες κι εκεί τελείωσαν όλα. Καμία κινητοποίηση, κανένα κάλεσμα, τίποτα. Ανέλαβε το συνδικάτο οικοδόμων, γνωστοί κουκλουέδες που κάθε άλλο παρά εργατική πολιτική εφαρμόζουν, να εκπροσωπήσει όλη την εργατική τάξη στη διαμαρτυρία, να αποκλιμακωθεί γρήγορα η ένταση με τα ΜΑΤ μιας κι επικράτησαν οι "ψυχραιμότεροι" όπως συνήθως, και τέρμα. Ακόμα ένας εργάτης δεν θα γυρίσει σπίτι του μετά τη δουλειά. Και το αφεντικό είναι και πάλι το κράτος. Ούτε λόγος για ανοιχτό κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων! Χιλιάδες εργάτες, έλληνες και αλλοδαποί καθημερινά βρίσκονται στον ίδιο κίνδυνο με τον μακαρίτη συνάδελφο, τα συνδικάτα και η αριστερά ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ! Οσοι λιβανίζουν την ενότητα, ας μας πούν σε ποιά βάση θέλουν αυτή την ενότητα?? Του κουκουλώματος των κρατικών δολοφονιών, με τους συνδικαλιστές να επιλέγουν τους 40-50 αγωνισταράδες που θα διαμαρτύρονται επιδεικτικά και μετά για μπύρες στα γραφεία του κόμματος??

γιατι οι οικοδομοι που ειναι εγγεγραμμενοι στο ΠΑΜΕ δεν επιθυμουν ενωτικη δραση με εργατες οικοδομους που ανηκουν στον αναρχικο χωρο η ειναι και αναρχοσυνδικαλιστες; Οταν αυτοι πλακωνονται μεταξυ τους,αστα...δε λεει να κατηγορεις αλληλους για "αντεργατικες πολιτικες"

από ΜΑΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΣ 23/03/2004 8:56 μμ.


Να πάρω πίσω δηλαδή τα περί αντεργατικής πολιτικής? Να τα πάρω. Να τα πάρω όμως επειδή ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το συνδικάτο οικοδόμων δείχνει να συνειδητοποιεί την γαμημένη την πραγματικότητα, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν αναρχικοί, κομμουνιστές ή δεξιοί εργάτες, ότι τα χώματα, τα τσιμέντα και τα σίδερα, όταν πρόκειται για το συμφέρον των αφεντικών, σκοτώνουν ανεξάρτητα με το αν είσαι ντόπιος ή ξένος, συνειδητοποιημένος ή υποταγμένος, "δικός μας" ή "προβοκάτορας". Αν για τόσα και τόσα χρόνια δεν βλέπουμε ότι είμαστε η ΤΑΞΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, δε συνειδητοποιούμε ότι τα θύματα θα έπρεπε να είναι ΑΛΛΟΙ και όχι οι Εργάτες κι ότι έχουμε τη δυνατότητα να το αλλάξουμε αυτό αλλά παραμένουμε σ' αυτή την αποτροπιαστική πραγματικότητα, έχουν μεγάλη ευθύνη οι ηγεσίες των συνδικάτων που αντί να συσπειρώνουν τους Εργάτες επιμένουν να τους διχάζουν με μικροκομματικά κριτήρια. Σε ρωτάω φίλε, ποιός αποφάσισε ποιοί οικοδόμοι θα ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ με το θάνατο του συναδέλφου και ποιοί όχι???? Μόνο οι 50 του σ.οικ. ειδοποιήθηκαν και καλέστηκαν όμως. Και μετά τι έκαναν? καμιά συνελευσούλα για τα εργατικά ατυχήματα? ΚΑΝΕΝΑ κάλεσμα για δυναμική απάντηση δεν είδα όμως. Αν αυτό και μόνο δεν είναι καταφανώς ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ πολιτική τότε τι είναι??

από Αναρχικός 24/03/2004 12:19 πμ.


Μπορεί κάποιοι "συντροφοι" να θεωρούν οτι μπορούν να διαδηλώνουν μαζί με το ΚΚΕ. Θα συμφωνούσα μαζί τους μόνο με το σκεπτικό ότι ο σκοπός ενώνει. Συνεπώς συνέπεια σημαίνει να διαδηλώσεις και με τους φασίστες κατά των Αμερικάνων κ.τ.λ.. Ειδάλλως αγαπημένοι μου σύντροφοι (αν διαφωνείτε δηλαδή) κάνατε ακριβώς το ίδιο πράγμα...

από ΜΑΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΣ 24/03/2004 1:20 πμ.


Καλα ρε δύντροφε (αν είσαι ότι δηλώνεις στο nick), λές να μας χάλαγε αν σε ένα πραγματικά εργατικό συνδικάτο συμμετείχαν κουκουέδες?? Μα αυτή ακριβώς την κουκουέδικη/μικροκομματική λογική καταδικάζω! Είμαστε ρατσιστές με τους κκεδες? ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με κκεδες όταν ο στόχος είναι κοινός, προς όφελος της Εργατικής τάξης και δεν προσπαθούν να μας καπελώσουν ή να ανακόψουν το εξεγερσιακό πνεύμα της όποιας κινητοποίησης. Στην τελική δεν θα έπρεπε να διαδηλώνουμε ούτε με Αλβανούς ούτε με κάποιους Αφρικάνους Εργάτες γιατί πολλοί από αυτούς είναι "πατριώτες", θρησκόληπτοι μισογύνεις και ομοφοβικοί.

από moonchild 24/03/2004 2:01 πμ.


Όποιος σέβεται την ύπαρξη και τη διαφορετικότητά του, οφείλει και να τα κρατά αλώβητα από κάθε είδους εχθρούς του. Η συναίνεση αυτή που προτείνετε μου θυμίζει λίγο παγκοσμιοποίηση και νέα τάξη πραγμάτων. και οι υπέρμαχοι αυτών των ιδεολογημάτων πάνω στη συναίνεση πατάνε... Ή κάνω λάθος;

από ΜΑΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΣ 24/03/2004 2:07 πμ.


...ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΑΞΗ Η ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΤΟ INTERNET.

από φατους το λαρυγγι ΑΝΑΡΧΟΥΠΕΡΜΑΝ 24/03/2004 10:22 πμ.


ΟΡΜΑ ΑΣΤΡΑΧΑΝ! ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑ ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΞΩΠΙΣΩ ΣΟΥ! ΜΟΝΟ ΜΗ ΣΚΥΨΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ..

από διεθνιστής 24/03/2004 10:31 πμ.


Είναι θλιβερός ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται μερικοί-ες εδω μέσα. Το ποστ ακριβώς από πάνω είναι αθλιο και σεξιστικό έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον που καταφέρεται ενάντια στο ΜΑΥΡΟ & ΑΝΑΡΧΟ, έναν άνθρωπο γνωστό για το ηθος του και τους πολύχρονους αγώνες του, έναν άνθρωπο που πολέμησε στο πλευρό του τσε γκουεβάρα, στη μακρινή Υεμένη...

από ισλαμιστής γκεβαρικός 24/03/2004 2:04 μμ.


σιγά μην ήταν και με το γκάντι στη λαπωνία!

από Κουλ Ουάχατ 24/03/2004 2:25 μμ.


πειδή ο μαύρος Μάυρος & Άναρχος έφαγε καζούρα για τον Τσε στην Υεμένη (σίγουρα δεν πολέμησε πάντως εκεί) έκατσα κι έψαξα στο γκουγκλ και φαίνεται ότι υπήρχε μια σχέση. Η Κούβα είχε στείλει όπλα στο αντάρτικο της (τότε) Νότιας Υεμένης. Από εκεί, μάλλον, ο Μ&Α τσίμπησε και θεωρούσε ότι ο Τσε πολέμησε εκεί!

από ΜΑΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΣ 24/03/2004 3:19 μμ.


Εχω απαντήσει σχετικά στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=200947#201549 και η "καζούρα" λίγο με απασχολεί δεδομένου ότι ποτέ δεν διεκδίκησα το αλάθητο, δεν ζήτησα σε κανέναν να με ψηφίσει και δεν με πληρώνει κανείς για να τον "μορφώσω" ώστε να ζητήσει τα λεφτά του πίσω. Οι σχετικές αναφορές από κάποιους με "μυστήρια" nicks που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των όσων λένε (σωστών ή λάθος) δεν φανερώνουν τίποτε άλλο από την αδυναμία τους να απαντήσουν επί της ουσίας, την κλασσική κνίτικη πρακτική κάποιων λαμόγιων. Κι όσο φιλολογούν οι αριστεροί και αναρχο-ορθόδοξοι περί ιδεολογικής καθαρότητας, κάποιοι Εργάτες αφήνουν τα κόκκαλά τους στο βωμό του κέρδους των αφεντικών. Μπράβο μας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License