Κολομβία: Ανακοίνωση για δολοφονίες 20 αγροτών

Εν μέσω της αντιπαράθεσης του εθνικού στρατού και του αντάρτικου, σφαγιάστηκαν πάνω από 20 αγρότες στο όνομα της δράσης των παραστρατιωτικών στις σαβάνες της Arauca capital, Cravo Norte και Puerto Rondon

Ανακοίνωση

Το τμήμα της οργάνωσης Usuarios Campesino de Arauca (Νομάδες αγρότες της Αράουκα) χρησιμοποιώντας το συνταγματικά νόμιμο δικαίωμά μας με σκοπό να προφυλάξουμε τη ζωή και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των κοινοτήτων, γνωστοποιούμε τα παρακάτω γεγονότα:

1. Στις 26 Φεβρουαρίου, 10 και 13 Μαρτίου, δολοφονήθηκαν πάνω από 20 αγρότες και ένας καθηγητής στις σαβάνες Arauca, Cravo Norte και Puerto Rondon, αν και όπως φαίνεται πρέπει να είναι ακόμα περισσότερα τα θύματα. Δεδομένου όμως ότι δεν καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε τον ακριβή αριθμό θυμάτων, παραμένουμε σ αυτό το επιβεβαιωμένο νούμερο. Τα γεγονότα αυτά παρουσιάστηκαν στα ραδιοφωνικά μέσα σαν συγκρούσεις μεταξύ παράνομων ή περιθωριακών ομάδων.

2. Διαψεύδουμε αυτή την εκδοχή, γιατί αυτό που έγινε σ αυτές τις περιοχές ήταν συγκρούσεις μεταξύ του Εθνικού Στρατού και ανταρτών, και κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων δολοφονήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι στο όνομα των παραστρατιωτικών επιθέσεων.

3. Ανάμεσα στους δολοφονημένους και εξαφανισμένους υπήρξαν ηγέτες και σημαντικοί υποστηρικτές της Κοινωνικής Αγροτικής Οργάνωσης.

TIBERIO CARDOZO DUENAS,
EDUAR ALEXANDER VARGAS,
YIYE VELANDIA,
URLEY CISNERO CASTILLO,
FREDDY CISNERO CASTILLO,
ALVARO CISNERO,
FABIAN VARGA
PEDRO PABLO CAMPO PINTO.

4. Τα εγκληματικά αυτά γεγονότα έγινε εν μέσω μιας γενικής αδιαφορίας, απόκρυψης και ατιμωρησίας από τις πολιτικές και δημοτικές αρχές, τοπικές και εθνικές, σε τέτοιο σημείο που μέχρι τις 14 Μαρτίου συγκεντρώθηκαν μόνο μερικά από τα πτώματα με τη βοήθεια της ανθρωπιστικής δράσης μιας μη κυβερνητικής επιτροπής που αποτελείται από την εκκλησία, τον συνήγορο του πολίτη και την πολιτική υπεράσπιση.

5. Καλούμε επειγόντως όλους να σταματήσει αυτό το κύμα βίας και να ερευνηθούν άμεσα τα γεγονότα αυτά. Ζητάμε την αλληλεγγύη και την επιβεβαίωση της διεθνούς κοινότητας και των οργανώσεων γιατί αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του Σχεδίου Κολομβία και της πολιτικής της Δημοκρατικής Ασφάλειας στην περιοχή μας.

Για την υπεράσπιση της ζωής, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την παραμονή μας στα εδάφη μας

Τοπική Οργάνωση των Νομάδων Αγροτών της Arauca

15 Μαρτίου 2004

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License