Συνεχίζονται οι δολοφονίες συνδικαλιστών στην Κολομβία

Η κυβέρνηση της Κολομβίας προσπαθεί αποκρύψει από τη διεθνή κοινότητα την ακραία κατάσταση που επικρατεί στην Κολομβία

Ακόμα δύο συνδικαλιστές δολοφονημένοι

Η Κεντρική Ένωση Εργαζομένων της Κολομβίας (CUT) μέσω του τμήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζει να καταδικάζει τις δολοφονίες των μελών της. Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμα κι αν προσφέρουμε τη δική μας ζωή για την δημοκρατία και την ελευθερία.

  • Στις 19 Μαρτίου δολοφονήθηκε η συνάδελφος εκπαιδευτικός Ana Elizabeth Toledo Rubiano, μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας στη δημόσια εκπαίδευση και μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτικών της Arauca ASEDAR-FECODE. Το έγκλημα έγινε στο κέντρο της πόλης Τame - Arauca. Είναι η ίδια πόλη όπου η κυβέρνηση Alvaro Uribe Velez "καθάρισε" με τον συνδικαλισμό φυλακίζοντας όλους τους ηγέτες συνδικαλιστές της CUT.
  • Στις 21 Μαρτίου, στην πόλη της Cartagena, εκεί όπου οι κυβερνήσεις Bush και Uribe στις 18 και 19 Μαϊου επιβλήθηκαν άλλη μια φορά στον κολομβιανό λαό με την υπογραφή της ΤLC, δολοφονήθηκε ο συνδικαλιστής Rafael Segundo Vergara, ταξιτζής και μέλος του Συνδικάτου Οδηγών Ταξί της πόλης, Sintracontaxcar, που δραστηριοποιείται στην Κεντρική Ένωση Εργαζομένων Μπολίβαρ.

Οι απειλές δεν πρόκειται να μειώσουν το κίνημα που ξεσηκώνει η καταπίεση της κυβέρνησης Uribe, όπου κάθε μέρα αυξάνεται η διαφθορά, το κύρος των δυνάμεων ασφαλείας και της αστυνομίας και οδηγούν στην μεγαλύτερη καταπίεση του λαού. Σήμερα πια το μόνο που απομένει στον Uribe είναι να παρουσιάσει τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο και να επιβάλει μεγαλύτερους φόρους.

Λοιπόν? Θα κάνουμε κάτι για τη ζωή?

Domingo Tovar Arrieta
Διευθυντής του τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License