Η κατάληψη Υφανέτ σφραγίστηκε το πρωί κι επανακαταλήφθηκε το μεσημέρι

Όλα καλά για την κατάληψη της Υφανέτ, που ανακτήθηκε μετά τις 3.

post image

Άγνωστοι, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, έφτασαν στην είσοδο της ΥΦανέτ (Ομήρου με Περδίκα) και σφράγισαν με ηλεκτροκόλληση τη μεταλλική είσοδο, ενώ τοποθέτησαν και λουκέτο. Κανείς δεν βρίσκονταν στο κτίριο εκείνη την ώρα. Η κατάληψη είχε κλειδωθεί από τους καταληψίες το βράδυ, και το γεγονός διαπίστωσε η πρώτη πρωινή βάρδια, που προσπάθησε να ανοίξει την κατάληψη το πρωί. Όπως φαίνεται, και σύμφωνα και με αυτά που είπαν οι γείτονες, η ενέργεια αυτή δεν έγινε από αστυνομικές δυνάμεις. Άλλωστε, η κλειδαριά της πόρτας δεν παραβιάστηκε και κανείς δεν μπήκε μέσα στο χώρο της κατάληψης. Οι ενδείξεις οδηγούν στην υπόθεση ότι το σφράγισμα έγινε από άτομα της Εθνικής Τράπεζας, που ως ιδιοκτήτρια του χώρου θέλησε να ισχυροποιήσει την ιδιοκτησία της στο χώρο, διασφαλίζοντας ότι έστω και "τυπικά" η πόρτα παραμένει κλειστή. Το γεγονός διαδόθηκε γρήγορα και περίπου 100 άτομα (από τη συνέλευση της Φάμπρικα-Υφανέτ και αλληλέγγυες ομάδες) μετά τις 3 το μεσημέρι ανακατέλαβαν το χώρο, ενώ έκαναν σαφές ότι "η κατάληψη έγινε για να μείνει".

Εικόνες:

από ooooollllllllaaaaaa 16/04/2004 10:44 μμ.


pou vriskete i katalipsi afti?

από στην 17/04/2004 12:27 πμ.


Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη.

από χάρης 03/08/2006 8:31 μμ.


θα ήθελα να σας πω πως σε οτι χρειαστήτε θα ήθελα να βοηθήσω.απλά στείλτε ένα μήνυμα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License