Οι "Ελληναράδες" και το αμόλυντο διασκεδάζειν

Τους έστειλαν τραυματίες στο νοσοκομείο, μόνο γιατί τόλμησαν να συνδιασκεδάσουν (από "Ελευθεροτυπία", 21/11)

Ο λόγος για παρέα Ελλήνων από τα χωριά της Γέρας στη Λέσβο, που, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, «απρόκλητα» επιτέθηκαν σε Αλβανούς μετανάστες στη Λέσβο, τους χτύπησαν -έστειλαν μάλιστα δύο από αυτούς στο νοσοκομείο. Τον έναν σοβαρά τραυματισμένο με μαχαίρι! Το γεγονός, που ανακοινώθηκε χθες από την Αστυνομία, συνέβη τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου έξω από κέντρο διασκέδασης στην περιοχή της Γέρας όταν πέντε Αλβανοί μετανάστες, διαμένοντες στο γειτονικό χωριό Κάτω Τρίτος, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα πολλαπλάσιων Ελλήνων. «Τους είχαμε δει, λένε οι Αλβανοί, μέσα στο κέντρο αλλά ούτε τους μιλήσαμε, ούτε μας μίλησαν. Ξαφνικά βγαίνοντας από το μαγαζί για να πάμε σπίτια μας δεχτήκαμε την επίθεσή τους». Οι Τασκού Περπάριο, 25 χρόνων, και Μπάσα Μπουζάρ, 31 ετών, χτυπήθηκαν πιο άγρια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο δεύτερος δε από αυτούς χρειάστηκε να κρατηθεί για νοσηλεία αφού, όπως διαπιστώθηκε, ήταν άσχημα χτυπημένος στα πλευρά με μαχαίρι! Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι Ελληνες επιτιθέμενοι κατηγορούσαν τους Αλβανούς γιατί «τόλμησαν» να μπουν σε ένα μαγαζί που διασκέδαζαν Ελληνες, κάποιος δε από αυτούς καλούσε τους άλλους «να τα σκοτώσουν τα ζώα».

από Εύα Σκουδαροπούλου 24/11/2001 8:55 μμ.


Το να είναι κάποιος Έλληνας σημαίνει ότι είναι πολίτης του κόσμου. Δεν είναι δυνατόν να δικαιολογούνται τέτοια φαινόμενα ρατσισμού. Υπήρξαμε και οι ίδιοι πρόσφυγες και φτωχοί.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License