Κολομβία: Το σχέδιο "plan patriota"

Ένα άρθρο αποκάλυψη της εφημερίδας El Tiempo, της Bogota για την εφαρμογή του πολεμικού σχεδίου του Alvaro Uribe, που του έδωσε το όνομα PLAN PATRIOTA (όπως ο βορειοαμερικάνικος νόμος άρθρο 11 του Σεπτέμβρη). Ένα σχέδιο εμπνευσμένο και επιχορηγούμενο από την Washington για τους στρατιώτες τους, των οποίων τα εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ έχουν ταρακουνήσει τον κόσμο

Κολομβία:Το αντιπατριωτικό σχέδιο

Εξακολουθούν οι υποδείξεις του Διοικητή του Comando Sur

Η αποκάλυψη της εφημερίδας El Tiempo στην Bogota, έχει προκαλέσει σκάνδαλο με την εφαρμογή του πολεμικού σχεδίου του Alvaro Uribe με το όνομα PLAN PATRIOTA, όταν είναι το πιο αντιπατριωτικό σχέδιο που θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα του Jorge Eliecer Gaitan, ελευθερωτή ηγέτη, δολοφονημένος στις 9 Απριλίου του 1948, ο θάνατος του οποίου έδωσε προκάλεσε τη βία που ποτέ δεν σταμάτησε μέχρι σήμερα.

Δεν μπορεί να είναι "πατριωτικό" ένα σχέδιο εμπνευσμένο και χρηματοδοτούμενο από την Ουάσινγκτον, επανδρωμένο από τους βασανιστές του Πεντάγωνου, που διευθύνεται από στρατηγούς και λοχαγούς αμερικάνους που τα εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ θα μπορούσαν να τους σύρουν οποιαδήποτε στιγμή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που ο εξολοθρευτής Μπους δεν κατάφερε να εξολοθρεύσει παρά την πολιτική πίεση, τις απειλές και τους εκβιασμούς στον ΟΗΕ

Δεν μπορεί να αποκαλείται "πατριωτικό" ένα σχέδιο που προέρχεται από εγκεφάλους πετρελαϊκών πολυεθνικών όπως η Occidental ή η Texaco, εξουσιοδοτημένες με κολοσιαίες εκχωρήσεις δικαιωμάτων στο Putumayo. Εκχωρήσεις, που έχουν σχέση με υπόγειες δομές, ίδιες με αυτές του Ecuador στην επαρχία Sucumbios από τις οποίες οι εκουατοριανοί έχουν υποστεί γενοκτονίες, δολοφονίες ηγετών, δασικές καταστροφές και απόλυτη μόλυνση του αέρα, των εδαφών και των νερών, όπως αναφέρεται και στις διαμαρτυρίες των ιθαγενών της Αμαζονίας στα δικαστήρια των ΗΠΑ.

Δεν μπορεί να θεωρείται "πατριωτικό" ένα σχέδιο που μας οδηγεί στην εξουσία της κολομβιανής ολιγαρχίας, εξ΄ αιτίας της οποίας χίλιοι δισεκατομμυριούχοι γδέρνουν κυριολεκτικά 42 εκατομμύρια φτωχών της πόλης και της υπαίθρου.

Και εδώ βρίσκεται το μυστικό του Αντιπατριωτικού Σχεδίου, όπως θα έπρεπε να λέγεται μιλώντας δίκαια. Στο πάντρεμα της Αυτοκρατορίας του δολαρίου με την μικροσκοπική κλίκα των τσιφλικάδων, των μεγαλοκτηνοτρόφων, διεφθαρμένων τραπεζικών και μονοπωλιακών βιομηχανιών που αποτελούν το περιβάλλον του Uribe, για να μην μιλήσουμε για τον στρατιωτικό θόλο που κάθε στιγμή ερημώνουν τη χώρα λεηλατώντας τους προϋπολογισμούς με τους δεσμούς που έχουν με τη διακίνηση ναρκωτικών, όπως έγινε πρόσφατα φανερό όταν ανακαλύφθηκε φορτίο ναρκωτικών σε ένα πλοίο του κολομβιανού ναυτικού.

Οι υπόλοιποι αποτελούν τα κοινωνικά σκουπίδια της αποδιοργανωμένης κολομβιανής κοινωνίας που στρατολογεί πληρωμένους δολοφόνους, μισθοφόρους που φτιάχνουν τα τάγματα θανάτου που δολοφονούν παιδιά στο δρόμο, στους υπόνομους που κοιμούνται, θεωρώντας τα "άτομα μιας χρήσης". Αυτοί που οργανώνουν τις παραστρατιωτικές δυνάμεις των οποίων οι διοικητές διασκεδάζουν με το να δολοφονούν αγρότες σφάζοντάς τους έναν έναν, όπως συνέβη αυτές τις μέρες με τον Carlos Castano, ο αρχηγός αυτών των δυνάμεων που σπέρνουν τον τρόμο ακόμα και στους κατοίκους των περιοχών στα σύνορα με το Εκουαδόρ.

Το ότι ο Uribe και οι υψηλά ιστάμενοι στηρίζονται στην βορειοαμερικάνικη ομπρέλα είναι απολύτως κατανοητό μιας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας έχουν χάσει τον έλεγχο της χώρας, όπως το αποδεικνύει η ύπαρξη πάνω από 120 μέτωπα ανταρτών, διασκορπισμένων σ΄ όλη τη χώρα, με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να ανήκει στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), και να ακολουθούν ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και καταλήγωντας στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (EPL).

Είναι επίσης κατανοητό γιατί ο Uribe και οι φίλοι του ψάχνουν απελπισμένα την υποστήριξη από τις γειτονικές κυβερνήσεις για να καταφέρει να νικήσει τους αντάρτες που αυτοί δεν κατάφεραν να νικήσουν εδώ και μισό αιώνα παρά τις απίστευτες αποστολές δολαρίων, υπερσύγχρονων όπλων, ραντάρ, δορυφόρων, αόρατων αεροπλάνων κλπ.

Το ανυπόφορο όμως είναι ότι ο πρόεδρος Lucio Gutierrez ("αρχηγός της Αμερικής", σύμφωνα με τον Uribe) ο καγκελάριος Patricio Zuquilanda και ο Υπουργός Άμυνας Nelson Herrera παίζουν στον πόλεμο της Κολομβίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Στρατηγού James Hill, Ανώτατο Διοικητή του Comando Sur, την ίδια στιγμή που δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα, ότι δεν έχουν πληροφόρηση από την Κολομβία, ούτε έχουν παρατηρήσει την στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη και για την οποία στην Αεροπορική Βάση Eloy Alfaro εδώ και δύο χρόνια επιτρέπεται η μεταφορά μεγάλων αεροπλάνων Black Hawk. Για κάποιο λόγο, ο στρατηγός Hill επισκέφτηκε τέσσερεις φορές το Εκουαρόρ σε λιγότερο από ένα χρόνο, κάνοντας επαφές με τον εκουατοριανό στρατό, δωρίζοντάς τους 17.000 μεταχειρισμένες στολές και προσφέροντας συνοριακό εξοπλισμό, πυροβόλα των 1.500 βολών το λεπτό και βεληνεκές 2.000 μέτρα. Για κάποιο λόγο θέλουν να φτιάξουν καινούριες βάσεις στα νησιά Galapagos, στις Cuenca, Guayaquil, Lago Agrio, Loja, El Reventador, Machala, κλπ. Για κάποιο λόγο διόρισαν στρατηγό και διοικητή του εκουατοριανού Στρατού την πρέσβη Khristie Kenney να επισκεφτεί τα στρατόπεδά μας και να δηλώσει αναφερόμενη στις πολεμικές προετοιμασίες του Εκουαδόρ: "Η δουλειά είναι εξαιρετική. Επίσης στην Orellana βρίσκεται η Στρατιωτική Σχολή που είναι η καλύτερη σε όλο το ημισφαίριο" (El Comercio, 2 Απριλίου 2004). Σχολή ελεγχόμενη μέχρι πρόσφατα από το Πεντάγωνο.

Όμως ο Lucio Gutierrez δεν ξέρει τίποτα, και οι υπουργοί του κοροϊδεύουν 12 εκατομμύρια εκουατοριανούς με το να δηλώνουν άγνοια των δυσοίωνων συνεπειών που επιφυλάσσει και για το Εκουαδόρ το Αντιπατριωτικό Σχέδιο.

Αυτή την υποταγή στο Σχέδιο του Πεντάγωνου πρόκειται να την πληρώσουμε ακριβά. Όχι μόνο θα φορτωθούμε τη φτώχεια, την ανεργία και την αγωνία των εκατοντάδων κολομβιανών προσφύγων, αλλά και με την πανικόβλητη φυγή των κατοίκων των συνόρων, που στην πραγματικότητα ήδη ξεκίνησε με τις 37 οικογένειες που κατέληξαν να φύγουν από το Sucumbios προς το νότo της χώρας.

12-6-04

Μια κατάσταση που θα επιδεινώσει το ρυθμό αύξησης των Επιχειρήσεων "Yunque y Martillo" (στμ κυριολεκτικά σημαίνει 'οι Γιάνκεις και το Σφυρί") , όπου οι κολομβιανές στρατιωτικές δυνάμεις, το σφυρί, θα χτυπούν τους επαναστατημένους για να τους κάνουν να τρέχουν στα σύνορά μας, όπου εκεί θα τους περιμένουν οι αμερικάνοι και ο στρατός του Εκουαδόρ για να τους συντρίψουν. Μόνο που είναι ανόητο να υποθέτουμε ότι κάτι τέτοιο θα το καταφέρουν οι στρατηγοί μας, όταν δεν έχουν καταφέρει για μισό αιώνα, ο κολομβιανός στρατός, ειδικός στον πόλεμο ενάντια στο αντάρτικο και με όλη την υποστήριξη των ΗΠΑ. Αυτό που θα συμβεί σ΄ αυτή την περίπτωση είναι ότι εκτός από τους πρόσφυγες και το στρατιωτικό κόστος που θα μας κάνει ακόμα πιο φτωχούς. Θα αναλάβουμε τους δικούς μας στρατιώτες και τους τυχαίους/στρατολογημένους νεκρούς, και φυσικά μεταξύ αυτών δεν θα είναι κανένας από τους Υψηλά Ιστάμενους, πάντα απασχολημένοι με τα ταξίδια διακοπών, αλλά θα είναι ένα σωρό Chiluizas y Piguaves. Όπως συμβαίνει πάντοτε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License