Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά του νεοφιλελευθερισμού

Φωτογραφίες από διαδηλώσεις στην Αργεντινή, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Paul O'Neill.

post image

Περίπου 7000 άτομα διαδήλωσαν την Τρίτη ενάντια στην επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Paul O'Neill, στην Αργεντινή. Το πανό λέει "Έξω ο O'Neill και το ΔΝΤ από την Αργεντινή".

Εικόνες:

από DiJ 08/08/2002 4:21 πμ.


post image
Την ίδια μέρα, στο Obelisco, παρά την παρουσιά εκατοντάδων μπάτσων που εμπόδιζαν την πρόσβαση στην Plaza de Mayo, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης για να προχωρήσουν στις σχεδιαζόμενες καταλήψεις.

Εικόνες:

από DiJ 08/08/2002 4:24 πμ.


post image
Σε παρόμοια διαδήλωση την Τετάρτη, έξω από τα γραφεία της Ford, στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 διαδηλωτές, διαδηλωτές προέβησαν στο κάψιμο δύο αμερικάνικων σημαιών.

Εικόνες:

από DiJ 08/08/2002 4:27 πμ.


post image
Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν την Τετάρτη 7 Αυγούστου. Στη φωτογραφία διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα, εμποδίζουν την κυκλοφορία καθώς πορεύονται προς την Plaza de Mayo στο Μπουένος Άιρες για να αποκηρήξουν την επίσκεψη του O'Neill.

Εικόνες:


post image
Άνεργοι διαδηλωτές προμηθεύονται σούπα από αυτοσχέδια κουζίνα, καθώς πορεύονται προς στην Plaza de Mayo.

Εικόνες:


post image
Τραπεζικοί υπάλληλοι φωνάζουν συνθήματα κατά του ΔΝΤ στη διαδήλωση τους στο οικονομικό κέντρο του Μπουένος Άιρες.

Εικόνες:

από DiJ 08/08/2002 4:32 πμ.


post image
Καθώς ο Υπουργός Οικομικών O'Neill αναχωρεί από τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Roberto Lavagna στο Υπουργείο Οικονομίας της Αργεντινής, το πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής "βομβαρδίζεται" με αυγά.

Εικόνες:

...

από billo 08/08/2002 4:35 πμ.


Κατά τ' άλλα, ο πρόεδρος της χώρας "εκφράζοντας" το λαό της Αργεντινής ευχαριστεί την Αμερική και ιδιαίτερα τον Junior... (πολλά ήξερες Κινέζε μας)

από Photo-δότης 08/08/2002 5:01 μμ.


post image
Που αποτελεί και ένα μικρό μάθημα για τον χώρο στην Ελλάδα. Μπαστουνοφόροι και μασκοφόροι περιφρουρητές σε αλλεπάλληλες αλυσίδες μπροστά από την πορεία, με σοβαρές ενδείξεις αυτοπειθαρχίας και οργάνωσης. Μας λέει κάτι αυτό, ε;

Εικόνες:

από RED/BLACK 08/08/2002 7:48 μμ.


Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το Movimiento Territorial de Liberaciόn, παρά τη γενική εμφάνιση και τις μαυροκόκκινες σημαίες που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι μετωπική οργάνωση του Kομμουνιστικού Kόμματος Aργεντινής. Oμαδοποιήσεις με πιο αυτόνομα χαρακτηριστικά, είναι το "Συντονιστικό Anibal Verόn" (όπου ανήκαν οι Dario Santillan και Maximiliano Costeki που δολοφονήθηκαν στις 26 Iουνίου) και το "Kίνημα Teresa Rodriguez". Aυτό όχι βέβαια για να βάλουμε ταμπέλες σε ένα τόσο σημαντικό και σε εξέλιξη κίνημα, αλλά για να διευκολυνθούμε λίγο στην κατανόηση του.

από Νίκος Γ. 12/08/2002 12:01 μμ.


εγώ έπαθα μια αγγαλίαση και μια θαλπώρη να! έτσι που είδα φώτο πλήθους που κρατά πάμπολλες μαυροκόκκινες (πότε είδε το ελληνικό κίνημα τόσες πολλές σε δικές του πορείες;άντε κανά δυο τρεις...).Τι κι αν συμμετέχουν κομμουνιστές;Ταμπέλες θα κοιτάμε;Να παράδειγματα να πάρετε από τους ξένους συντρόφους μας!Όσοι αντιεξουσιαστές,αναρχικοί,ελευθεριακοί και λοιποί,εμπρος στη δουλειά:ράψτε πολλές μαυροκόκκινες σημαίες,φτιάξτε μαυροκόκκινους σκούφους και μ/κ μαντιλάκια(λαιμού) και μοιράστε τα στους διπλανούς σας συντρόφους! ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License