Ιταλία: 6 αναρχικοί φυλακίστηκαν

Η αστυνομία συνέλαβε 6 αναρχικούς με την κατηγορία της βιαιοπραγίας κατά τη διάρκεια σύγκρουσης αναρχικών με φασίστες. Οι 6 προφυλακίστηκαν και αναρχικοί σύντροφοι προβαίνουν σε δράσεις αλληλεγγύης.

Την Τρίτη 20 Ιουλη 2004, η αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτια έξι αναρχικών (Luigi Keller, Stefano Tiberi, Lorenzo Jorg, Massimo Passamani, Mattia Dossi και Marco Beaco) στο Rovereto (πόλη 33000 κατοίκων στη Βόρεια Ιταλία). Συλλήφθηκαν και κατηγορούνται για βιαιοπραγίες σχετικά με μια σύγκρουση μεταξύ αναρχικών και φασιστών στις 4 Οκτώβρη 2002.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, αναρχικοί πραγματοποίησαν διαδήλωση αλληλεγγύης για τους φυλακισμένους συντρόφους τους. Περίπου 50 άτομα συμμετείχαν σε πορεία προς τις φυλακές όπου κρατούνταν οι ανραχικοί, κρατώντας πανό, παίζοντας δυνατή μουσική, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους με σπρέι (όπως "ο πόλεμος είναι κι εδώ" και "λευτεριά στους φυλακισμένους, φωτιά στις φυλακές") και ρίχνοντας μπογιά στο φακό της φωτογραφικής μηχανής ενός δημοσιογράφου, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Την ίδια μέρα, οι φυλακισμένοι αναρχικοί έδωσαν μια δήλωση στο δικηγόρο τους που έλεγε ότι είχαν ξεκινήσει απεργία "μπάνιου και άσκησης" και ότι αρνούνται να βγουν από τα κελιά τους ως μέσο πίεσης για να μπει ένα τέλος στην απομόνωση τους και να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι.

Τη νύχτα της ίδιας μέρας, δύο γκαζάκια εξερράγησαν σε υποκατάστημα της τράπεζας Intesa στην οδό Jenner στο Μιλάνο. Η Intesa διαχειρίζεται τους λογαριασμούς του κέντρου κράτησης μεταναστών Regina Pacis στο San Foca και για το λόγο αυτό έχει τεθεί επανηλειμμένα στο στόχαστρο των αναρχικών. Στην περιοχή βρέθηκε μήνυμα που εξέφραζε αλληλεγγύη στους έξι αναρχικούς που συνελήφθησαν στο Rovereto και τις λέξεις "Φωτιά στο CPT (Κέντρο Προσωρινής Κράτησης). Φωτιά σε κάθε φυλακή".

Αναρχικοί στο Rovereto προγραμματίζουν περαιτέρω δράσεις αλληλεγγύης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License