Το FARC επιτεθηκε σε στρατοπεδο εκπαιδευσης παραστατιωτικων

Μελη του FARC στην Κολομβία επιτεθηκαν και κατεστρέψαν μια στρατιωτική βάση στην οποία στρατιώτες του κολομβιανου στρατού εκπαιδευαν τα μέλη μιας παραστρατιωτικής ομάδας θανάτου.

19.08.2002 (από τον Alfredo Castro, ANNCOL Bogotα) Το FARC επιτεθηκε και κατεστρεψε ενα απομακρυσμενο  στρατόπεδο στο οποίο τα ειδικά στρατεύματα της 7ης ταξιαρχίας του κολομβιανού στρατού εκπαιδευαν παραστρατιωτικούς. Περίπου 29 παραστρατιωτικοί και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας της επίθεσης και τις τεσσερις επόμενες μερες της μάχης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ANNCOL περίπου 250 αντάρτες του νότιου block του FARC περικυκλωσαν τη βάση στην περιοχή του Valparaiso στο νότιο τμήμα της Caquetα τα ξημερωματα της 9ης Αυγούστου. Στην επίθεση που ακολούθησε τουλάχιστον 18 παραστρατιωτικοι και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν οι επιζωντες καταφερουν να ξεφυγουν. Το FARC τους ακολούθησε για περίπου οκτώ ώρες έως ότου έφθασαν στην περιοχή οι ενισχύσεις του στρατού  για να βοηθήσουν αυτους που υποχωρουσαν και η μαχη ξαναρχισε.

Στη δεύτερη φάση της συγκρουσης τουλάχιστον δύο στρατιωτες της 7ης ταξιαρχίας και ακομα ενας παραστρατιωτικος σκοτωθηκαν. Επισης  σκοτώθηκε ενας αντάρτης του FARC. Στις 13 Αυγούστου η μαχη τελείωσε όταν έφθασαν ελικοπτερα με πολυβολα στην περιοχή για να υποστηρίξουν το στρατό και τους παραστρατιωτικους και οι ανταρτες υποχωρησαν πίσω στα βουνά.

Σύμφωνα με τους ντοπιους μάρτυρες το στρατόπεδο όπου ο στρατός εκπαίδευε την ομάδα θανάτου υπηρχε για σχεδόν ένα χρονο και εφοδιαζοταν τακτικά απο τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού. Σαν εκπαιδευση οι στρατιώτες και οι παραστατιωτικοι πραγματοποιούσαν τακτικά κοινές περιπόλους στην περιοχή και τρομοκρατούσαν τους πολιτες. Σύμφωνα με μια έκθεση σχεδόν 500 κάτοικοι της περιοχής κοντά στο στρατόπεδο έχουν απομακρυνθει τους τελευταίους μήνες επειτα απο τις κατηγοριες του στρατου και των παραστατιωτικων  οτι ειναι υποστηρικτές του FARC.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License