Κυκλοφορεί η φήμη ότι άλλοι δύο αλβανοί τραυματίες στην Ζάκυνθο χαροπαλεύουν Επίσης ότι ένας αλβανός ξυλοδερνόταν ανηλεώς στη Λάρισα και από εκείνη τη στιγμή οι κολλητοί του έχουν χάσει τα ίχνη του. Ξέρει κανείς τίποτα; Θα τρελαθούμε τελείως;

από το ΑΠΕ 05/09/2004 8:59 μμ.


Φαίνεται ότι έγιναν επεισόδια και στην Αλβανία. Μαντέψτε από ποιους: Αριθμός Είδησης: 2064476 Τίρανα, Αλβανία 05/09/2004 16:09 (ΑΠΕ - του ανταποκριτή μας Π. Μπάρκα) Αλβανία-Ποδόσφαιρο-Πανηγυρισμοί και περιορισμένα επεισόδια σε χωριά του νομού Αργυροκάστρου.. Η χθεσινοβραδυνή νίκη της Εθνικής Αλβανίας στον αγώνα ποδοσφαίρου με την Ελλάδα οδήγησε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις σε επισόδεια σε βάρος των Ελλήνων στους νότιους νομούς της Αλβανίας. Στο Αργυρόκαστρο κανένα άλλο γεγονός δεν είχε βγάλει στους δρόμους της πόλης τόσο πολύ κόσμο, όσο χθες. Πυροβολισμοί, πυροτεχνήματα, μουσική, κόρνες, αυτοκινητοπομπές γέμιζαν τη "γιορτινή "ατμόσφαιρα.Οι αυτοκινητοπομπές πέρασαν προκλητικά μερικές φορές έξω από το κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τις αυτοκινητοπομπές των Αλβανών οπαδών στα ελληνικά μειονοτικά χωριά της Κάτω Δρόπολης του νομού Αργυροκάστρου. Στο χωριό Δερβιτσιάνη σημειώθηκαν μάλιστα και επεισόδια. Οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν από Αλβανούς οπαδούς που επέβαιναν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο να σταματήσουν τις προκλήσεις και να φύγουν από το χωριό. Εκείνοι όμως συνέχισαν να προκαλούν αναγκάζοντας του νέους του χωριού να τους επιτεθούν προκαλώντας φθορές στο αμάξι τους. Η αστυνομία αναγκάστηκε στη συνέχεια να βάλει μπλόκο στην είσοδο του χωριού. Όμως οι αυτοκινητοπομπές με Αλβανούς οπαδούς δεν εμποδίστηκαν να πηγαίνουν σε άλλα μικρότερα ελληνικά μειονοτικά χωριά φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ελλάδας . Ευτυχώς οι Έλληνες κάτοικοι δεν ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν επεισόδια. Οι ίδιες σκηνές πανηγυρισμού επαναλήφθηκαν και στους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, χωρίς όμως επεισόδια.

από Γιάννης Κ. 05/09/2004 10:05 μμ.


<σε επισόδεια σε βάρος των Ελλήνων στους νότιους νομούς της Αλβανίας. Πού είναι; Γιατί δεν έγραψες κάτι συγκεκριμένο; <πέρασαν προκλητικά μερικές φορές έξω από το κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο. Τι θα πει περνάω προκλητικά από κάπου; <Οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν από Αλβανούς οπαδούς που επέβαιναν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο να σταματήσουν τις προκλήσεις και να φύγουν από το χωριό. Εκείνοι όμως συνέχισαν να προκαλούν αναγκάζοντας του νέους του χωριού να τους επιτεθούν προκαλώντας φθορές στο αμάξι τους Δηλαδή τους έδιωξαν από ένα χωριό στη χώρα τους και στη συνέχεια τους έσπασαν και το αμάξι και γι' αυτό φταίνε οι Αλβανοί που "προκαλούσαν" (λες); Πώς, πανηγυρίζοντας; Γιατί δε λες κάτι πιο συγκεκριμένο. Ουτσεκάδες και μαλάκες υπάρχουνε κι εκεί ασφαλώς και δε δικαιολογείται οποιοδήποτε πέσιμο σε μειονοτικό στο όνομα του "ξεσπάσματος". Αλλά πουθενά δεν καταγράφεις κανένα πέσιμο, παρά με τρόπο αόριστο και γενικευμένο κάνεις ότι και τα εγχώρια μμε: "Οι Αλβανοί φταίνε, φάτε τους. Γιατί; Ξέρουν αυτοί..."

http://anatolikos.com/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi?s=413b66b315afffff;act=ST;f=16;t=3 ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ! ΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

από 00000 05/09/2004 10:53 μμ.


Στο ΦΟΡΟΥΜ του Ανατολικού, όπου παραπέμπεις, δεν υπάρχει η βεβαιότητά σου για 4 νεκρούς. Αν είναι όντως 4 γράψε πιό συγκεκριμένα.

από πετρος 06/09/2004 12:02 πμ.


εχω μπροστα μου μια απογραφη των τελων της δεκαετιας του 80 και λεει οτι η Δερβιτσανη ειναι αμιγως ελληνικο χωριο. Δηλαδη,αν την Τεταρτη νικησει η Ελλαδα την Τουρκια,θα δικαιολογησεις πιθανη επιδρομη Χρυσαυγιτων σε κανα μουσουλμανικο χωριο της Δ.Θρακης?

από Γιάννης Κ. 06/09/2004 1:22 πμ.


όπως δε θα δικαιολογούσα επίθεση ουτσεκάδων οπουδήποτε. Αλλά δεν βλέπω να στοιχειοθετείται κάτι τέτοιο. Αν ξέρεις κάτι διασταυρωμένο, γράψτο. Αυτό που είδα είναι τραυματισμένους, προπηλακισμένους, δολοφονημένους Αλβανούς και κάτι μαλάκες να καίνε -στο όνομα της δικής τους σημαίας, το τονίζω- την ελληνική σημαία και κάτι άλλους μαλάκες να καίνε το ομοίωμα του πατριάρχη. Αλλά ενώ η τουρκική αστυνομία έστω για τα μάτια του κόσμου απώθησε τους γκρίζους λύκους. Στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είχαν κάνει κατάληψη οι φασίστες με την ανοχή αν όχι και τη συνδρομή των μπάτσων.

από ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ 06/09/2004 1:32 μμ.


ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΛΕΙ Επειδή μόλις γύρισα από την συνάντηση που καλούσε το Φόρουμ Αλβανών μεταναστών (και όχι το ΕΚΦ) στο στέκι του όπου παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων (Εργατική Εξουσία, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΣΕΚ, ΑΕΠ, ΕΣΕ, ΕΕΚ-Τροτσκιστές, Κόντρα, Δίκτυο και πιθανόν και άλλοι που δεν πρόλαβα να δω(γιατί ήρθα λίγο αργά) ορίστε μερικές πρώτες ειδήσεις: 1) Υπάρχει για αύριο κάλεσμα από το Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών στο ίδιο σημείο και ώρα 8 το απόγευμα, για να παραβρεθούν περισσότερες οργανώσεις αλβανών και άλλων μεταναστών, και το σύνολο της ελληνικής αριστεράς, καθώς η σημερινή συνάντηση έγινε λίγο υπ΄ατμόν και δεν στάθηκε δυνατόν να ειδοποιηθούν όλοι. 2)Υπάρχει πρόταση για συνέντευξη τύπου την Τρίτη σε μέρος και ώρα που θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα ανακοινωθεί αύριο αφού γίνουν οι απαράίτητες κινήσεις. 3)Υπάρχει μια κατ΄αρχήν πρόταση για πορεία την Πέμπτη το απόγευμα και το περιεχόμενο, η αφίσσα, η ώρα και ο τόπος θα αποφασιστεί αύριο από αυτή την πιο διευρυμένη σύσκεψη. 4)Υπάρχει κάλεσμα σε δικηγόρους και γιατρούς του χώρου της αριστεράς για να στηρίξουν την δικαστική μάχη και για συλλεχθούν πληροφορίες για τους τραυματίες καθώς οι τραυματίες μετανάστες είναι "διακριτικά" φρουρούμενοι από ασφαλίτες στα νοσοκομεία και εμποδίζεται η πρόσβαση σε αυτούς. 5) οι νεκροί είναι όντως 4 και υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης από αστυνομία και (κυρίως) ΜΜΕ. 6) Λίγο περισσότερη σεμνότητα και μικρότερη διάθεση καπελλώματος από τον/την "φορουμίτη/ισσα υπηρεσίας" δεν θα έβλαπτε. Διάολε μιλάμε για ανθρώπινες ζωές! Η "πολιτική υπεραξία" του καλέσματος της πορείας που θα αποφασιστεί....αύριο θα μπορούσε να μπει σε δεύτερη μοίρα... Σύντροφοι στη Λάρισσα λένε για ακόμα δύο νεκρούς.

...

από Γιώργος 06/09/2004 3:39 μμ.


Απλά να διευκρινήσω ότι η ΕΣΕ δεν είναι αριστερή οργάνωση αλλά Αναρχοσυνδικαλιστική ένωση και όσα μέλη της μίλησαν στην κουβέντα δεν εκπροσωπούσαν παρά μόνο τους εαυτούς τους.

από α 06/09/2004 5:28 μμ.


μπορεί η συντακτική ομάδα του IMC να μας ενημερώσει για το θέμα των νεκρών ή ποιοι μιλάνε και για πόσους νεκρούς; και που βρίσκονται οι νεκροί αυτοί;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License