Όλοι-ες την Πέμπτη στην Ομόνοια ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό

Ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες

Έληξε η σύσκεψη στο Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών. Την Πέμπτη στην Ομόνοια η αντιφαστική-αντιρατσιτική διαδήλωση. Φαίνεται ότι θα συμμετάσχει το σύνολο των μεταναστευτικών και αριστερών οργανώσεων (δεν ξέρω για ΚΚΕ).

από @ 07/09/2004 1:47 πμ.


όλοι πρέπει να είμαστε εκεί. ενάντια στο αυγό του φιδιού. να γίνει μια μεγάλη πορεία από όλους μας. αναρχικοί, αντιεξουσιαστές,αριστερούς, αριστεριστές... ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.το πρόβλημα είναι εδώ και μας αφορά ΟΛΟΥΣ

από αλητάκι 07/09/2004 11:17 πμ.


Μπουρδολογίες και ανοησίες... Θα είναι μαζί σας και μέλη του ΛΑΟΣ ;;

από όχι στον ελληνικό και αλβανικό εθνικισμό 07/09/2004 11:50 πμ.


το Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών τον αλβανικό εθνικισμό και δεν απαντήσει στις θρασύτατες δηλώσεις του Νάνο για την εκμετάλλευση αλβανών στα ολυμπιακά έργα, όταν η αλβανική μαφία και ο δυτικός ιμπεριαλισμός έχει καταδικάσει χιλιάδες αλβανούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση. Δεν διακρίνεται η ελληνική μαφία του κεφαλαίου από την αλβανική μαφία των εμπόρων ναρκωτικών και της μαύρης αγοράς, δεν ήπιαν λιγότερο τοαίμα των αλβανών αυτοί και ο UCK από τους έλληνες διοργανωτές των ολυμπιακών έργων.

από χρήστης 07/09/2004 12:29 μμ.


...

από ματούλα 07/09/2004 12:57 μμ.


δεν ξέρεις τί σου γίνεται. λές:"Καμιά αλληλεγγύη στους φασίστες.Οι Έλληνες εθνικιστές είναι τελείως ακίνδυνοι και μηδαμινοί(1.000 το πολύ σε 11.000.000 πληθυσμό της Ελλάδας) σε σχέση με τους Αλβανούς εθνικιστές που είναι Αμερικανοκίνητοι και είναι δεκάδες χιλιάδες σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων ποιοί ειναι ακίνδυνοι? σου φανήκανε ακίνδυνα όσα γίνανε το σαββατο? ακίνδυνοι για ποιόν? για το....στάτους? οι έλληνες εθνικιστές ειναι όσοι είναι και είναι επικίνδυνοι.όπως κι όλοι οι φανατισμένοι,καθε φασίστας είναι επικίνδυνος για τον μετανάστη,ή κάποια άλλη ευάλωτη κοινωνική ομάδα,(μπορεί για σενα μεμονωμένα οχι!) ρίχνοντας πιο πολύ βάρος στον αλβανικό εθνικισμό δικαιολογείς και δίνεις άλλοθι στον ελληνικό ρατσισμό και εθνικισμό! τα γεγονότα του Σαββάτου απο μόνα τους δεν σημαίνουν τίποτα για σένα?έτσι τίθεσαι στο πλευρό όσων τα δημιούργησαν,των ελλήνων φασιστων. γινεσαι ενας από αυτους οταν τους δινεις άλλοθι τσ'ρβ.

από ΠΑΝΟΣ 07/09/2004 1:02 μμ.


Ειλικρινά με εκπλήσσει το κείμενο. Δηλαδή οι Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν σε Αλβανούς διεξήγαγαν αντιφασιστικό αγώνα? Οι Έλληνες εθνικιστές δεν είναι και τόσο ακίνδυνοι. Προχθές δολοφόνησαν κάποιον. Παλαιότερα ο Καζάκος είχε σκοτώσει μετανάστες. Κατά καιρούς έχουν τραυματίσει μέλη αριστερών οργανώσεων… Σαφώς και στην Αλβανία αναπτύσσεται ένας προιμπεριλαστικός εθνικισμός. Όμως δεν είναι η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σημειολογικά ο Αλβανικός σωβινισμός εκφράστηκε με την ανάρτηση της επιγραφής ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ και Αμερικανικών και Αλβανικών σημαιών, το ομαδικό γιουχάισμα την ώρα της ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου, το πετροβόλημα του πούλμαν με Έλληνες εκδρομείς.. Όμως δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι οι φτωχοί και συχνά καταπιεσμένοι μετανάστες που πανηγύριζαν στην Ελλάδα με ειρηνικό τρόπο είναι εθνικιστές περισσότερο από όσο είναι οι Έλληνες που πανηγύριζαν με τον ίδιο τρόπο τον Ιούλιο τις επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδας. Πιστεύω ότι είναι δικαίωμά τους να πανηγυρίζουν δημόσια χωρίς να χρειάζεται να πάρουν την άδεια του Βορίδη και της Χρυσής Αυγής….

από αντιρατσιστής 07/09/2004 1:14 μμ.


Δεν είναι δουλειά των πορειών να "καταδικάζουν" τίποτε. Το πλαίσιο της πορείας είναι αυτό που έχει ανακοινωθεί, δεν πρόκειται να αλλάξει. Όποιος δεν καλύπτεται απ' αυτό, ας κάτσει σπίτι του.

από CRVENA ZVEZDA 07/09/2004 2:01 μμ.


Είπα ότι οι Έλληνες εθνικιστές σε σχέση με τους Αλβανούς εθνικιστές είναι λιγότερο επικίνδυνοι.Δεν είπα ότι είναι τελείως ακίνδυνοι.Ποσοτικά είναι περισσότεροι και επομένως είναι πιο επικίνδυνοι. Ο Αλβανός που σκοτώθηκε στη Ζάκυνθο,σκοτώθηκε από κάποιον με ψυχολογικά προβλήματα.Οπότε για εμένα το περιστατικό δεν έχει να κάνει με την αύξηση της εθνικιστικής επιρροής ανάμεσα στον Ελληνικό λαό. Νομίζω ότι οι πράξεις βίας που παρατηρήθηκαν από Έλληνες εθνικιστές εναντίον Αλβανών ήταν και απόρροια όλων αυτών που συνέβησαν τις ημέρες πριν το αγώνα των Τιράνων.Το "κλίμα" είχε δημιουργηθεί επίσημα από την Αλβανική κυβέρνηση και το αναπαρήγαγαν συνεχώς τα Αλβανικά Μ.Μ.Ε..Ο Νάνο ήθελε εμφανώς να συσπειρώσει ένα κομμάτι του λαού της Αλβανίας,εκμεταλλευόμενος το ποδοσφαιρικό αγώνα.Και αυτό γιατί ο εσωκομματικός του αντίπαλος στο Σοσιαλιστικό Κόμμα,Μέτα,τον απειλούσε με αποχώρηση 10 βουλευτών και επομένως με άρση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Σ.Κ.,η οποία και έγινε χτες. Το θέμα όμως είναι αλλού.Το θέμα είναι ότι οι Αλβανοί που πανηγύριζαν στους δρόμους διαφόρων Ελληνικών πόλεων,σε πόλεις της Π.Γ.Δ.Μ. και σε πόλεις της νότιας Σερβίας φώναζαν εμφανώς εθνικιστικά συνθήματα περί "μεγάλης Αλβανίας" και προκαλούσαν τους αλλοεθνείς συγκατοίκούς τους. Συνεπώς δεν υποστηρίζω τις επιθέσεις που έγιναν στους Αλβανούς εθνικιστές από Έλληνες εθνικιστές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα οργανώσω πορεία αλληλεγγύης για αυτούς.Εγώ κρατάω μια ουδέτερη στάση σημειώνοντας την άνοδο των εθνικιστικών διαθέσεων και στην Ελλάδα ιδιαίτερα μετά την επιτυχία της εθνικής ομάδας και τις επιτυχίες Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες.Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ φασίστες είτε είναι Αλβανοί με Αμερικάνικες και Αλβανικές σημαίες είτε είναι Έλληνες με Ελληνικές και ναζιστικές σημαίες. Στο κάτω-κάτω όταν σημειώνονταν επεισόδια και τραμπουκισμοί πέρυσι στις περιοχές της νότιας Αλβανίας που κατοικούνται από Έλληνες,κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών,δεν παρατήρησα καμία συλλογικότητα ή ομάδα να οργανώνει διαμαρτυρίες και πορείες.Οι ίδιες συλλογικότητες και ομάδες υποστήριζαν ότι ο U.C.K. ήταν εθνικοαπελευθερωτικός στρατός και σιωπούν γι'αυτό που γίνεται τώρα στο δυτικό τμήμα των Βαλκανίων.Οι ίδιες συλλογικότητες όμως εκφράζουν έναν αντιεθνικισμό επιλεκτικό.Δηλαδή "είμαστε κατά των Ελλήνων εθνικιστών αλλά κατά των Αλβανών και Τούρκων εθνικιστών δεν είμαστε".Έ αυτό είναι παράλογο και δείχνει το βαθμό σύγχησης που επικρατεί σε αυτές τις ομάδες.Και κάτι απλό έχω ρωτήσει σε άλλη μου δημοσίευση.Ποιά η θέση του "φόρουμ Αλβανών μεταναστατών" απέναντι στον U.C.K. και γενικότερα απέναντι στη διείσδυση του Αμερικάνικου και του Ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού στην περιοχή των Βλκανίων μετά το 1990.Απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη.Οπότε πολύ απλά τάσσομαι κατά των διαμαρτυριών που θα πραγματοποιηθούν.

από ένας 07/09/2004 9:15 μμ.


CRVENA ZVEZDA Αν θέλει κάποιος να απαντήσει στον Εθνικισμό θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο του Διεθνισμού. Οι διάφοροι εθνικισμοί γίνονται αφορμή (και όχι αιτία) για να εκφραστούν εθνικισμοί και απο την αντίθετη πλευρά. Στην δικά μας χώρα είμαστε ενάντια στον εθνικισμό της δικής μας αρχουσας τάξης . Στις υπόλοιπες χώρες το καθήκον αυτό πέφτει στο κίνημα της κάθε χώρας. Αν κάνεις πορείες ενάντια στους Αλβανούς φασίστες δεν χτυπάς τον εθνικισμό αλλά ενισχύεις και τους Έλληνες όπως και τους Αλβανούς εθνικιστές. Αν κάτσεις στην γωνία σου και τους καταγγείλεις όλους τους εθνικισμούς γίνεσαι μέρος του προβλήματος γιατί αφήνεις τους φασίστες να δολοφονούν ανενόχλητοι και ψάχνεις να βρείς άλλοθι τόσο για τους φασίστες όσο και για την δική σου αδράνεια. Η λύση είναι η ενίσχυση του κινήματος ενάντια στον Ρατσισμό και στον Φασισμό Ολοι στην πορεία ενάντια στο φασιστικό Πογκρόμ

από ΧΑΜΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 07/09/2004 9:27 μμ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΙΡΑΝΟΙ, ΑΦΓΑΝΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΥΛΗΔΕΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΙΝΔΟΙ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΩΡΟ. ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, αθηνα, θεσσαλονικη, γιαννενα ΠΑΝΤΟΥ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License