Φωτογραφίες από την αντιρατσιστική πορεία στην Αθήνα No2

.

post image

.

Εικόνες:

από @ 10/09/2004 12:59 πμ.


post image
το τσούρμο με τους ασφαλίτες που έκανε την εμφάνιση του στα στενά της Σταδίου

Εικόνες:

από @ 10/09/2004 1:04 πμ.


post image
απέναντι από το ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων

Εικόνες:

από Keep walking 10/09/2004 12:42 μμ.


Σου μένουν άλλες 292

από aris silivAsia 10/09/2004 1:45 μμ.


anoigei i psyxi mou apo edo poy eimai na vlepo anarxika mplok,se antiratsistika syllalitiria.Sygxaritiria kai gia to pano-OYTE ELLINES OYTE ALBANOI,APISTOI APATRIDES KAI ANARXIKOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-kai gia tin kammeni kamera.Panta tetoia!

από // 11/09/2004 2:50 μμ.


Την ελληνικη σημαια να την καιμε, αλλα καμμια αλβανικη δεν ειδα να καιτε. Και το αλλο, οπως ηταν καποιοι αλβανοι και κανανε πορεια με τις σημαιες τους - και καλα κανουν αμα γουσταρουν ετσι - αμα ηταν κανενας ελληνας και κατεβαινε στην πορεια με τη δικη μας τη σημαια, τι θα γινοταν? Κριμα, εχετε δικιο στις προθεσεις αλλα τελικα των δυο μετρων και δυο σταθμων ειστε κι εσεις...

από αεθνιστής 11/09/2004 2:56 μμ.


την καίνε κάθε μέρα οι φασίστες, οπότε δε χρειάζεται να την κάψουμε κι εμείς.

από αεθνιστής 7677 11/09/2004 4:12 μμ.


οι φασίστες στο εξωτερικό για να κυματίζει νικηφόρα στις εκκαθαρίσεις ξένων στην ίδια την Αλβανία και στις αντιρατσιστικές πορείες στην Ελλάδα. Εξάλλου έχει ιστορία αυτή η τακτική πριν τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Στη Γαλλία π.χ. έκανε νόμιμες διαδηλώσεις ο UCK σαν εθνικοαπελευθερωτικός στρατός, κυματίζοντας όλα τα σύμβολά του, ενώ οι απλές φιλειρηνικές διαδηλώσεις απαγορεύονταν, γιατί υποτίθεται ότι ήταν άμεσα ή έμμεσα υπέρ των Σέρβων.Κι η αντιρατσιστική αριστερά χειροκρατούσε τα δρώμενα!

από αεθνιστής 11/09/2004 5:12 μμ.


Στην Αλβανία δεν έχω υπόψη μου να έχουν γίνει εκκαθαρίσεις ξένων. Σε τι αναφέρεσαι; Είχε ποτέ ξένους στην Αλβανία;

από αεθνιστής 7677 11/09/2004 7:18 μμ.


Όταν λέω ξένους εννοώ τους χιλιαδες αλβανούς τσιγγάνους, τους εβραίους ασκαλί και τους κοσοβάρους από την Αίγυπτο που μέχρι τουλάχιστον το 2001 κατέφευγαν σαν πρόσφυγες στο εξωτερικό, εγκαταλείποντας το Κόσοβο λόγω των εκκαθαρίσεων. 150.000 άτομα από αυτές τις αλβανικές μειονότητες υπήρξαν θύματα διώξεων και βιοπραγιών από τους εθνικιστές. Τους αποδόθηκε "συλλογική ευθύνη" για συνεργασία με τους Σέρβους, σαν ράτσες και ο αλβανικός λαός παρακολουθούσε ακόμη και μετά την παύση του πολέμου παθητικά τις διώξεις που συνεχίζονταν.140.000 σπίτια των παραπάνω μειονοτήτων κάηκαν και 314 χωριά όπου έμειναν,καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως αναφέρει στο παγκόσμιο συνέδριό της το 2001 η Ένωση για την υπεράσπιση απειλούμενων μειονοτήτων. Είναι υποκρισία να καυτηριάζουμε τον ελληνικό ρατσισμό και να είμαστε ανεκτικοί απέναντι στην απόκρυψη των εγλημάτων των αλβανών εθνικιστών από την ίδια την αλβανική κυβέρνηση, κόμματα, ενώσεις κλπ. που ξέρουν να εξεγείρονται για τα δικά τους θύματα, δεν έχουν όμως ποτέ καταδεχτεί να θεματοποιήσουν τον δικό τους ρατσισμό. Γιατί άλλωστε; Απέκτησαν την εξουσία με τη βοήθεια των αμερικάνων και του ΝΑΤΟ.

Γιατί το Κόσοβο δεν είναι στην Αλβανία, όπως θα ξέρεις.

από αεθνιστής 7677 11/09/2004 7:44 μμ.


Τι εννούμε λέγοντας Αλβανία; Εδαφικά και με βάση το φυλετικό κριτήριο, ας μου επιτραπεί ο όρος, γιατί δεν ξεχνώ το "Κόσοβο Ρεπουμπλίκ" και το παμπάλαιο αίτημα απόσχισης από τη Γιουγκοσλαβία και ένωσης με την Αλβανία λόγω του "κοινού γένους" (sic, για να μην πω "φυλής").

από αεθνιστής 11/09/2004 8:03 μμ.


Με άλλα λόγια: επειδή κοσοβάροι από την Αίγυπτο μέχρι το 2001 κατέφευγαν σαν πρόσφυγες στο εξωτερικό, είναι κακό να υπάρχουν αλβανικές σημαίες σε μια πορεία στην Αθήνα που γίνεται ως διαμαρτυρία που δολοφονήθηκε ένας Αλβανός επειδή ήταν Αλβανός. Ε, ναι, εντάξει. Είναι κι αυτό μια άποψη.

από apollo 12/09/2004 2:58 πμ.


'Κτίρια που ανήκουν σε Έλληνες, κατεδαφίζει για τρίτη ημέρα στη Χειμάρα, η πολεοδομία της Αλβανίας, με την αιτιολογία ότι είναι αυθαίρετα. Μέχρι στιγμής έχουν κατεδαφιστεί 10 κτίρια! Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ είναι συγκεντρωμένοι πολλοί κάτοικοι που διαμαρτύρονται έντονα. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι κατεδαφίσεις γίνονται επιλεκτικά σε Έλληνες που δεν έχουν σχέση με την κυβέρνηση. Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες του δημάρχου Βασίλης Μπολάνου και των κατοίκων της Χειμάρας να σταματήσουν να κτίζονται αυθαίρετα στην περιοχή με την ανοχή της κυβέρνησης. (Από ανθρώπους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.) Οι κατεδαφίσεις μπορεί να οδηγήσουν τους κατοίκους της Χειμάρας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

από Miky + Malory 14/09/2004 3:38 πμ.


1ον η κάμερες είναι 1000δες οχι 293 και έχουν κάει πόλλες οχι μία και δεν μπόρω να καταλάβω γιατί ειρωνεύεσαι αυτούς που τις καίνε έσυ τι παραπάνω έχεις κάνει? 2ον καίμε τις ελληνικές σημαίες καθάρα συμβολικά ως "έλληνες" για να υπάρχει ο ίδιος συμβολισμός τις αλβανικές πρέπει να τις κάψουν οι ίδιοι αλλίως καίγοντας έμεις την σήμαια κάποιου άλλου "έθνους" θα είμασταν απλώς φασίστες.

Σοβαρά ρε; Δηλαδή όποιος καίει σημαία άλλου κράτους είναι φασίστας; Τι λες ρε;;; Δηλαδή άμα εγώ κάψω την αμερικάνικη σημαία για παράδειγμα, θα είμαι φασίστας; Ή άμα κάψω μαζί ελληνική, αλβανική και τούρκικη σημαία, πάλι θα είμαι φασίστας; Σοβαρά μιλάς; Μήπως θα πρέπει να καλέσω δηλαδή κι έναν αλβανό κι έναν τούρκο, για να κάψουν τις "δικές τους" σημαίες; Μα και μόνο που μπαίνεις στη λογική: "η δική μου ελληνική σημαία και η σημαία του αλβανού", αυτομάτως ΕΣΥ είσαι που γίνεσαι εθνικιστής! Και ο εθνικισμός είναι φυσικά ο προάγγελος του φασισμού... ΛΟΙΠΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ "ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ" ΣΗΜΑΙΕΣ! ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΛΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ! ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ 2 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΩΝ... Ή ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ) ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ... ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ... ΗΤΑΝ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ (ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ) ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ;;; ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;;;;;; ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ;;; ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ! ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΗ Η ΓΗ, ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΜΙΑ!

από LIOU ATOFIOS 16/10/2004 2:40 πμ.


ERHETE H ORA SAS POU MESA STA GRAFIA THS HRYSIS AYGHS THA SAS GAMAME TIS MANES SAS MPROSTA STA MATIA SAS

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License