ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒΚΕΤ

Συλλογή υπογραφών και διανομή φυλλαδίων για την χορήγηση πολιτικού ασύλου σε κούρδο πολιτικό πρόσφυγα, ο οποίος κρατείται στην ασφάλεια της Μυτιλήνης χωρίς να του απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

Ο Σεβκετ Γιουντούς είναι ένας Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας ο οποίος κατοικεί και εργάζεται στην Μυτιλήνη. Έιναι μέλος του DHKP-C (Δημοκρατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – Κόμμα) το οποίο αγωνίζεται για ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα στην Τουρκία. Έφτασε στην Μυτιλήνη κυνηγημένος από το τούρκικο καθεστώς πριν από δυόμισι χρόνια και έκανε αίτηση για την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Η αίτησή του απορρίφθηκε πρόσφατα γιατί «δεν συνέτρεχαν οι λόγοι»! Ο Σεβκέτ έκανε αίτηση επανεξέτασης αλλά εντωμεταξύ συνελήφθη και βρίσκεται στα κρατητήρια της αστ.δ/σης Μυτιλήνης ήδη ένα μήνα. Στα κρατητήρια οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες, η δυσωδία είναι διάχυτη στον χώρο, οι κρατούμενοι στοιβάζονται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, δεν βλέπουν το φως του ήλιου, η σίτιση είναι ελλιπής. Μαζί με τον Σεβκέτ βρίσκονται επίσης άλλοι πέντε Κούρδοι αγωνιστές που επίσης έκαναν αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου. Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕΒΚΕΤ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. Σε περίπτωση απέλασης τον περιμένουν τα λευκά κελιά ή το ενδεχόμενο της εκτέλεσης. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι μεμονωμένα. Υπήρξε πρόσφατα η δολοφονία στο νοσοκομείο χρονίων παθήσεων Κούρδου αγωνιστή, η φυλάκιση στη Χίο τριών συντρόφων του Σεβκέτ με την προσχηματική και βαριά κατηγορία της κατασκοπίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License