Παρέμβαση ενάντια στις κάμερες πραγματοποίησε χτες το απόγευμα στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Η πλατεία βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Πάτρας όπου έχει απαγορευτεί η είσοδος, και όπου αρκετά συχνά λαμβάνουν χώρα περιστατικά κακοποίησης μεταναστών από λιμενικούς. Από την "Πελοπόννησο" << ΦΟΡΟΥΜ Διαμαρτυρία για τις 20 κάμερες Την διαμαρτυρία τους για τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Πάτρας εξέφρασαν χθες το απόγευμα τα μέλη Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ Πάτρας σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ότι οι κινήσεις των πολιτών καταγράφονται στο κέντρο και το Λιμάνι από τις περίπου 20 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί. Τα μέλη του Φόρουμ κρατώντας πλακάτ μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους και στην συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. «Για εμάς το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό, δηλαδή πόσες κάμερες έχουν τοποθετηθεί, είναι θέμα ουσίας. Δεν μπορεί να περιστέλλονται τα δικαιώματά μας από την τοποθέτηση των καμερών», εξήγησε στην «Π» το μέλος του Φόρουμ Γιώργος Αλεξανδρίδης. Αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «καλούμε τους αρμοδίους να μας εξηγήσουν τους κινδύνους επίθεσης που ελλοχεύουν από την πλευρά του λιμανιού για να τοποθετηθούν οι κάμερες». Από την πλευρά της η Μαρία Μηλιτσοπούλου υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση των καμερών έγινε στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί κάνοντας λόγο για την «μεταολυμπιακή κληρονομιά της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας». Και οι δύο ανέφεραν ότι οι κινητοποιήσεις πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι να ξηλωθούν όλες οι κάμερες από τους δημόσιους χώρους>>.

από αλ 17/10/2004 8:49 μμ.


Μπραβο, καλή παρέμβαση. Είναι ισως ο καιρός να αρχίσουμε να τις κατεβάζουμε μόνοι μας απο τις κολώνες, αφού όπως όλοι καταλαβαίνουμε το κράτος δεν προκειται να το κάνει. Μια καλή αρχή απ ότι θυμάμαι έκαναν απο τη Θεσσαλονίκη στην πορεία της Εκθεσης (11/9) που το μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κινησης κατέβασε την κάμερα μαζί με την κολώνα.. Νομίζω αυτή η ενέργεισ έδειξε πως είναι μάλλον πιο εύκολο απ οτι νομιζουμε το να τις καταργήσουμε πραγματικά και οριστικά απο τη ζωή μας. Εγω προσωπικά πριν μάθω οτι έφινε αυτό είχα σπάσει το κεφάλι μου για να βρω έναν ρεαλιστικό τρόπο για να γίνει αυτό χωρίς να χρειαστεί κάποιος να ανέβει σε σκάλα ύψους 12 μετρων διακυνδινεύοντας τη ζωη του. Οπως και να χει καλό είναι να υπάρξει συνέχεια στο ζήτημα για να μην δούμε κάποια στιγμή τον μεγάλο αδερφό σαν κάτι δεδομένο και το ημερολόγιο μας κολημένο στο 1984 (τ0 1984 του Οργουελ εννοω και όχι του Παπανδρεου :-)_)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License