σχετικα με το γηπεδο καραισκακη

οποιος εχει πληροφοριες σχετικα με την ανεγερση το καινοθργιου γηπεδου καραισκακη ας βαλει ενα αρθρο

καποιες γενικες πληροφοριες σχετικα με το νομικο και ιδιοκτησιακο καθεστως.

από Raven 22/11/2004 10:17 πμ.


1ον To οικόπεδο και το παλιό γήπεδο είναι (ή ήταν;) κρατικό. 2ον Η "ανακαίνιση" έγινε με συγχρηματοδότηση κράτους-Κόκκαλη (πρόσεξε, Κόκκαλη όχι Ολυμπιακού) τα ακριβή ποσοστά που κατέβαλε ο καθένας δεν τα γνωρίζω, τα κρατικά κονδύλια πάντως ήταν τα περισσότερα. 3ον Ο Κόκκαλης θα έχει την εμπορική εκμετάλλευση του γηπέδου για 30 ή 40 χρόνια. (Όταν παίζει η εθνική ελλάδας καταβάλλονται χρήματα στον Κόκκαλη) Αυτές είναι πληροφορίες που έχω μαζέψει διάσπαρτες από διάφορες εφημερίδες και δεν έχω ελέγξει με κάποιον άλλο τρόπο την εγκυρότητά τους. Αν έχει κάποιος καμια πιο εμπεριστατωμένη και σαφή απάντηση ας την παραθέσει. Νομίζω ότι όλα αυτά ορίζονται από νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί στη βουλή, άρα θα υπάρχουν σε κάποιο ΦΕΚ. Όποιος έχει χρόνο και διάθεση μπορεί να ψάξει στο site του εθνικού τυπογραφείου όπου υπάρχει αρχείο των ΦΕΚ. http://www.et.gr/

Ναι μωρέ! Αυτό είναι ΤΟ σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Το Καραϊσκάκη, από τότε που σταμάτησε να το χρησιμοποιεί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, σάπιζε λόγω αδυναμίας της ΕΟΕ να το συντηρήσει. Ο ΘΡΥΛΟΣ, βαζελοχανουμομπαόκια, επί 70 συναπτά έτη πλήρωνε ενοίκιο. Δεν του το δώρησε ούτε του το παραχώρησε, τσάμπα, κανένας δήμαρχος κατοχικός. Το νέο Καραϊσκάκη χτίστηκε με δάνειο που πρέπει να εξοφληθεί μέσα σε 15 χρόνια. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μπορεί να το εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 30 χρόνια. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Πρόεδρος και βασικός μέτοχος του οποίου είναι ο Κόκκαλης. Δεν του το έχτισε κανένα Δημόσιο (βλ. Πηλαία, Χαριλάου, Καυτατζόγλειο), ούτε απαίτησε να του το χτίσει το Δημόσιο (βλ. ΠΑΟ), ούτε αναζήτησε τρόπους να του το χτίσει το Δημόσιο (όπως θα συμβεί, και εδώ θα είμαστε, με Τούμπα και με το ΑΕΚάκι). Ακόμη, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -Πειραιώς- είναι η μόνη ΠΑΕ που ξεπλήρωσε τα χρέη της -άτοκα μεν, μέχρι τελευταίας δεκάρας δε- και δεν του τα έσβησε κανένας Βενιζέλος (βλ. μΠΑΟΚ), ούτε έγινε "Νέος Ολυμπιακός", ούτε εισήχθει σε κανένα άρθρο 44 (βλ. ΑΕΚάκι, σκουληκιΑΡΗΣ, σκάνδαλο καραμπινάτο και εμετική προνομιακή μεταχείριση σε βάρος ιδιωτών και εργαζομένων). Τώρα, όταν, και αν ποτέ, το ποδόσφαιρο γίνει ξανά ερασιτεχνικό, οι ΠΑΕ λαϊκά σωματεία, και η ελεύθερη αγορά κολχόζ... το ξανασυζητάμε... έως τότε βολευτείτε με τα χάλια σας κι αφήστε μας στην τρέλα μας: Με Ριβάλντο και Τζιοβάνι θα μας κάνετε τρελίτσες στο Λιμάνι -ένα είναι το λιμάνι. ΘΥΡΑ7 - Νίκος Γόδας / Ανδρέας Μουράτης ΥΓ. Κρυφοβάζελοι της ΣΟ έτσι και με (ξανα)κόψετε: "άξιος ο μισθός σας" κ.λ.π. ΥΓ2. Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κι αν έπεσε, ο ΘΡΥΛΟΣ κρατάει το όνειρο ζωντανό και το κόκκινο μονοπάτι της ιστορίας φωτισμένο!!!

από Raven 22/11/2004 1:10 μμ.


Για ποιό λόγο ΔΕΝ θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να πληρώνει εκοίκιο; Ποιός πήρε τα δάνεια και με ποιανού εγγυήσεις; Γιατί αφού τα δάνεια θα εξοφληθούν σε 15 χρόνια να έχει ο Κόκκαλης την εκμετάλλευση για 30; Και να επιμείνω ότι το Καραισκάκη όπως έχει τώρα δεν το εκμεταλλέυεται ο Ολυμπιακός αλλά ο Κόκκαλης (μέσω επιχειρήσεων του). Ψάξτε το και θα δείτε μήν αρκείστε μόνο στις πληροφορίες που σας δίνει ο εργοδότης σας.

από Green 22/11/2004 1:11 μμ.


Το θέμα γηπέδου του Παναθηναικού είναι διαφορετικό. Ο Παναθηναικός θα παραδόσει ιδιόκτητο ΓΗΠΕΔΟ (Λεοφώρος) και είναι λογικό να θέλει να το ανταλλάξει με γήπεδο και όχι με οικόπεδο.

από kokkinia 22/11/2004 1:15 μμ.


Ο Χώρος το γήπεδο κλπ ανήκαν στην εοε. τα πήρε το κράτος με την υπόσχεση ότι θα φτιαχτεί αλλού χώρος (εντός πειραιά) για τους αθλητές στίβου. Πράγμα το οποίο φυσικά δεν έγινε. ο χώρος δόθηκε στον ερασιτέχνη ολυμπιακό. όχι στην παε. το κόστος κατασκευής επωμίστηκε η παε -στο οποίο παραχώρησε το γήπεδο ο ερασιτέχνης- και το κόστος των περιβάλλοντων χώρων (πάρκινγκ, πράσινο) η οεοα 2004. Ενοίκιο θα αρχίσει να πληρώνει η παε στο κράτος μετά από 19 !!! χρόνια. Μέχρι τότε τίποτα. Επίσης υποχρόύτε να το παραδώσει με την λήξη της σύμβασης στην κατάσταση που θα είναι τότε! ΌΧΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ!(παγκόσμια πρωτοτυπία). Δηλαδή μπορεί να παραδώσει ένα ερείπιο. η αξία γης εκεί είναι 15 δις. Στη σύμβαση αναγράφεται η υποχρέωση διαμόρφωσης του παρακείμενου χώρου(παλιό βοηθητικό σε χώρο πρασίνου) Ναι πως... Οι αθλητές στίβου, πυγμαχίας, ποδηλασίας κλπ αναζητούν εδώ και δύο χρόνια χώρο άθλησης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι μη προνοιούχοι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ αθλητές του ασφπ. και δεν μιλώ για τον κεντέρη. Και γω κάποτε στο καραισκάκη έτρεχα. τώρα ο κοντινότερος χώρος είναι στο χαιδάρι. Ο ερασιτέχνης οσφπ ουσιαστικά παραβίασε το καταστατικό του διότι άφησε άστεγους τους αθλητές του. Η κατασκευή έγινε από εταιρεία του κόκκαλη με την σύμπραξη της jp. αλλά όποιος ενδιαφέρεται ο συρίγος έχει στην ελευθεροτυπία όλη την σύμβαση.

από kokkinia 22/11/2004 1:21 μμ.


και σε τελική ο παο η αεκ εάν θέλουν γήπεδο να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να φτιάξουν. Λεπτομέρεια. Ο χώρος στην ν. φιλαδέλφεια ανήκει στην αεκ με παραχωρητήριο του 1930 από βενιζέλο. το γήπεδο έγινε με εθελοντική εργασία τότε των φιλάθλων. ο χώρος ούτως ή άλλως ανήκε στην επιτροπή αποκατάστασης προσφύγων και είχε χαρακτηριστεί χώρος αθλοπαιδιών. στην λεωφόρο ο χώρος ανήκει στο δ. αθηναίων και το έχει παραχωρήσει για κάποια χρόνια στον ερ παο. το γήπεδο τοχτισε ο ερ. παο άκου ανήκει. και σιχαίνομαι αυτές τις λέξεις. φτου.

από Green 22/11/2004 1:26 μμ.


Δε νομίζω ότι διαφωνούμε σε αυτάπου έγραψα.....

από Raven 22/11/2004 1:31 μμ.


Πληροφορίες: Είχε αρχικά κτιστεί ως ποδηλατοδρόμιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 σε έκταση που ανήκε στην εταιρία των σιδηροδρόμων Σ.Α.Π. Α.Ε. (πρόγονος των Η.Σ.Α.Π.) και παραχωρήθηκε δωρεάν στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (νυν Ε.Ο.Ε.). Το "Ποδηλατοδρόμιο" άρχισε να χρησιμοποιείται κυρίως σαν ποδοσφαιρικό γήπεδο τη δεκαετία του 1920. Η φορά του αγωνιστικού χώρου (με την περιβόητη καρβουνόσκονη) ήταν βορράς-νότος, με τα τέρματα να βρίσκονται προς την πλευρά της οδού Πειραιώς και της θάλασσας. Το γήπεδο ανακαινίστηκε πλήρως τη δεκαετία του 1960, παίρνοντας τη μορφή σταδίου με στίβο. Ο αγωνιστικός χώρος έγινε κάθετος προς τον παλιό (ανατολή-δύση), με τα τέρματα να βλέπουν προς την Καστέλλα και το Φάληρο. Από εκείνη την εποχή άλλαξε και η ονομασία του προς τιμήν του Γεωργίου Καραϊσκάκη, που σκοτώθηκε στο Φάληρο κατά τον Αγώνα του '21. Το στάδιο διατήρησε αυτή τη μορφή μέχρι και το 2003, έχοντας όμως περιπέσει πλέον σε εγκατάλειψη. Μετά από πολυετές "σήριαλ", τον Απρίλιο του 2003 η χρήση του Σταδίου Καραϊσκάκη πέρασε στον Ολυμπιακό, που ανέλαβε να κατασκευάσει στη θέση του ένα νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο, με την υποχρέωση να το παραδώσει έτοιμο για χρήση κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο σύλλογος ακόμη υποχρεούται να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα, να πληρώνει στη ΓΓΑ το 15% των εισπράξεων μετά το 2019 και να παραχωρήσει και πάλι το γήπεδο στη ΓΓΑ το 2052. Το παλαίο στάδιο κατεδαφίστηκε το Μάιο του 2003 και κατόπιν ξεκίνησε η κατασκευή του νέου γηπέδου (με βάση μελέτη του αρχιτεκτονικού γραφείου aa Asociates και της ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ). Το έργο ολοκληρώθηκε από την J&P-ΑΒΑΞ σε χρόνο ρεκόρ 14 μηνών και παραδόθηκε στις 30/6/2004 με κόστος € 60.000.000 (τα 20 ίδια κεφάλαια και τα 40 τραπεζικός δανεισμός). Το Καραϊσκάκη ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (που διατηρεί την κυριότητα), η χρήση του όμως παραχωρηθηκε το 2003 μέσω της ΓΓΑ στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό ΣΦΠ για 49 χρόνια.

από Green 22/11/2004 1:33 μμ.


Οτι εγγυητής για τα δάνεια που πήρε ο Ολυμπιακός είναι το Ελληνικό Δημόσιο.

από Raven 22/11/2004 1:36 μμ.


Στο site της ελευθεροτυπίας δεν μπόρεσα να βρώ τη σχετική δημοσίευση του Συρίγου που αναφέρεται παραπάνω.

από ... 22/11/2004 1:59 μμ.


ΑΥΤΟ ΨΆΧΝΕΙΣ; ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 05/03/2003 Σελ.: 59 ,65 ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ Ως μνημείο αυθαιρεσίας και διαπλοκής του υπουργείου Πολιτισμού με τον Σ. Κόκκαλη περιγράφεται από στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) η επιχειρούμενη παραχώρηση του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» δήθεν στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Ο υπουργός Ε. Βενιζέλος, έκανε γνωστό χθες σε αντιπροσωπεία της ΕΟΕ, ότι, παρά την αρνητική κατάληξη που είχε η μεταξύ τους συζήτηση για τα ανταλλάγματα, προτίθεται σήμερα να περάσει στη Βουλή την τροπολογία με την οποία το στάδιο αλλάζει χέρια για 49 χρόνια! Μόλις προχθές, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Λ. Νικολάου, σε επιστολή του προς τον Κ. Καρτάλη, αφού επεσήμανε όλες τις εκκρεμότητες και τις ανακολουθίες, κατέληγε με την ακόλουθη σαφέστατη προειδοποίηση: «...Εκ των ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι προχωρείτε στην παραχώρηση του σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης" χωρίς την έγκριση της ΕΟΕ και επομένως δεν γνωρίζουμε τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν". Οπως είναι γνωστό, η ΕΟΕ στις 3.12.02 είχε αποφασίσει με ψήφους 17 υπέρ, 11 κατά και μία λευκή, τη μεταφορά χρήσης του σταδίου από την ΕΟΕ στη ΓΓΑ, υπό την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα με την παραχώρηση, θα ελάμβανε, από την πολιτεία τις απαραίτητες αντισταθμιστικές αθλητικές υποδομές. Την παραμονή της συνεδρίασης, ο Ευάγγ. Βενιζέλος με επιστολή του προς την ΕΟΕ αναγνώριζε απερίφραστα ότι πράγματι στη βάση αυτή, δηλαδή της ταυτόχρονης αντιστάθμισης, είχε γίνει η κατ' αρχήν συμφωνία υπουργείου-ΕΟΕ και ότι επίσης στην ίδια βάση αποφάσισε και η ΔΕΣΟΠ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Μέχρι χθες συμφωνία για την αντιστάθμιση δεν επετεύχθη και ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, εφόσον ο Ευάγγ. Βενιζέλος έφερε σήμερα το θέμα στη Βουλή. Στη συζήτηση που έγινε μεταξύ Βενιζέλου, Καρτάλη, από τη μία και αντιπροσωπείας της ΕΟΕ από την άλλη, οι της κυβέρνησης πρότειναν να παραχωρηθούν στην ΕΟΕ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Οι της ΕΟΕ δέχθηκαν μόνο στη φάση ότι η παραχώρηση θα περιλαμβάνει όλη την έκταση (μαζί με όλα τα υπερκείμενα) που είχε η ΕΟΕ στη διάθεσή της μέχρι τη 10ετία του '80, όταν και της αφαιρέθηκε με νόμο της κυβέρνησης Α. Παπανδρέου. Ο Ευάγγ. Βενιζέλος απάντησε «να δούμε», αλλά ο κ. Καρτάλης είπε κατηγορηματικά «όχι», γιατί μεταξύ των υπερκειμένων περιλαμβάνονται το Διεθνές Κέντρο Τηλεόρασης και το κεντρικό Κέντρο Τύπου, δηλαδή κτίρια τα οποία η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» προτίθεται να εκποιήσει μετά το 2004. Με δεδομένη, λοιπόν, τη διαφωνία για την αντιστάθμιση, απόφαση παραχώρησης του σταδίου από τον ΕΟΕ στη ΓΓΑ δεν υπάρχει, γεγονός που οδήγησε τον νομικό σύμβουλο της ΕΟΕ, Αργ. Δαούτη, στην παρακάτω γνωμοδότηση: «Η γνώμη μου ότι η αφαίρεση χρήσεως και διαχειρίσεως του σταδίου από την ΕΟΕ, χωρίς τη συγκατάθεσή της, αποτελεί προσβολή του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας και επομένως αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα όσο και στη Σύμβαση της Ρώμης στηρίζεται στη νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου». Η τροπολογία Από την τροπολογία που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Πολιτισμού προκύπτει ότι η Βουλή καλείται να εγκρίνει την παραχώρηση του σταδίου χωρίς να γνωρίζει τη σύμβαση Γ.Γ.Α.-Ολυμπιακού, η οποία θα καταρτιστεί στο μέλλον. Από την άποψη αυτή πολύ σημαντικές λεπτομέρειες, όπως το ύψος της δαπάνης, η ποιότητα του έργου και οι παρεχόμενες ασφάλειες, εγγυήσεις και ρήτρες, βρίσκονται στον αέρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το στάδιο παραχωρείται κατ' επίφαση στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ο οποίος δεν διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την ανακατασκευή του. Γι' αυτό και του παρέχεται η δυνατότητα να εκχωρεί σε τρίτους δικαιώματα και υποχρεώσεις του, που έχουν να κάνουν με την ανέγερση, συντήρηση και εκμετάλλευση του σταδίου. Το «Καραϊσκάκη», λοιπόν, επί της ουσίας εκχωρείται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ή σε κάποια άλλη εταιρεία του Σ. Κόκκαλη και μάλιστα χωρίς ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός να δικαιούται τα προβλεπόμενα από τον νόμο έσοδα (διαφημιστικές πινακίδες κ.λπ.), καθώς στην τροπολογία υπάρχει ρητή σχετική πρόβλεψη (δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 56 του νόμου 2725/99). Οσον αφορά τον διακοσμητικό ρόλο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού στην όλη παραχώρηση, προκύπτει από την, διά της τροπολογίας, μη εφαρμογή των διατάξεων του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του παραπάνω νόμου, που προβλέπουν ανταλλάγματα για τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων αθλητικού συλλόγου από την οικεία ΠΑΕ και κατοχυρώνουν τη χρήση και εκμετάλλευσή τους από το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο. Πέραν αυτών: διά της τροπολογίας ο Σ. Κόκκαλης απαλλάσσεται από την υποχρέωση να φτιάξει αίθουσες εξυπηρέτησης Τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ίσως επειδή έχει συμφωνηθεί ότι τη σχετική δαπάνη θα αναλάβει ο «Αθήνα 2004», υπό το πρόσχημα των ολυμπιακών προσαρμογών. Αλλα εξωφρενικά: ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να πληρώνει στη Γ.Γ.Α. το 15% επί των εισιτηρίων και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων, 15 χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή το 2019! Και επίσης, μετά τη λήξη της 49ετούς παραχώρησης, ο Ολυμπιακός επιστρέφει το στάδιο σε όποια κατάσταση βρίσκεται τον χρόνο εκείνο! Πιθανότατα δηλαδή ερείπιο.

από Raven 22/11/2004 1:59 μμ.


Σε ένα forum της ΑΕΚ! :-) Η παραχώρηση του σταδίου Καραϊσκάκη, για 49 ολόκληρα χρόνια, στον Ολυμπιακό, κρίθηκε ότι από μόνη της δεν ήταν ικανοποιητική για το σύλλογο, τους οπαδούς και κυρίως τον πρόεδρο, Σωκράτη Κόκκαλη! Γι' αυτό, όπως προκύπτει από τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, την οποία οι αρμόδιοι κρατούσαν μέχρι τώρα μυστική, η ΓΓΑ θα χορηγήσει στον Ολυμπιακό και οποιαδήποτε πλεονεκτήματα, προνόμια, επιχορηγήσεις, ευεργετήματα, ανταλλάγματα και διευκολύνσεις, «τις οποίες ήθελε παραχωρήσει για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, σε οποιοδήποτε σωματείο το οποίο συμμετέχει σε ΑΑΕ που αγωνίζεται στην Α' εθνική κατηγορία». Αμέσως αμέσως, δηλαδή, συνάγεται ότι από τη στιγμή που η ΓΓΑ ανέλαβε το κόστος κατεδάφισης του γηπέδου της ΑΕΚ, θα πρέπει να ανέλαβε και το κόστος κατεδάφισης του σταδίου Καραϊσκάκη, έτσι ώστε ο Σ. Κόκκαλης, στον οποίο ουσιαστικά παραχωρήθηκε το στάδιο, να μη θεωρήσει εαυτόν αδικημένο! Οσο για τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα, προνόμια, επιχορηγήσεις, ευεργετήματα, ανταλλάγματα και διευκολύνσεις, ο θεός και η ψυχή αυτών που τα εκχώρησαν και εκείνων που έχουν λαμβάνειν... Αλλωστε, όπως λέει η σύμβαση, ολ' αυτά συμφωνήθηκαν επειδή «το σωματείο θα αναλάβει χωρίς επιβάρυνση της ΓΓΑ την ολοκλήρωση του παρόντος έργου»! -------------------------------------------------------------------------------- Η «Αθήνα 2004» Ομως, προφανώς, επειδή η όποια συνεισφορά της ΓΓΑ στην ανέγερση του Καραϊσκάκη δεν κρίθηκε, ούτε αυτή, ικανοποιητική, την προσπάθεια του Σ. Κόκκαλη θα συνδράμει και η «Αθήνα 2004» με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την κατασκευή του πάρκινγκ (περίπου 1.130 θέσεων) και ό,τι άλλο απαιτηθεί στο πλαίσιο των «ολυμπιακών προσαρμογών» του... Χαρακτηριστικά στη σύμβαση αναφέρεται ότι «όλοι οι προβλεπόμενοι χώροι υποστήριξης του γηπέδου, όπως καταστήματα αθλητικών ειδών, εντευκτήρια, εστιατόρια, αίθουσες πολλαπλών αθλητικών χρήσεων, μουσείο, megastore, γυμναστήριο, καταστήματα cafe, θα παραδοθούν με όλη την υποδομή των δικτύων εγκαταστάσεων αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αλλά ανοιχτοί και αδιαμόρφωτοι»! Που σημαίνει ότι οτιδήποτε απ' όλ' αυτά θεωρηθεί απαραίτητο για το 2004, πρέπει να το αποπερατώσει με δικές της δαπάνες, προς όφελος του Σ. Κόκκαλη, η Οργανωτική Επιτροπή του 2004... Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και «ο πολυώροφος κτιριακός όγκος που αναπτύσσεται άνωθεν της βασικής στάθμης εισόδου στο γήπεδο, ο οποίος θα παραδοθεί με όλη την υποδομή δικτύων -ως προς τους χώρους εστιατορίων, champions club και σουίτες επισήμων, αλλά χωρίς βασικές διαμορφώσεις»! Οσο για τους χώρους διοίκησης του σταδίου, θα παραδοθούν διαμορφωμένοι μόνο όσον αφορά... τα εξωτερικά τους τοιχώματα. Η παράδοση του σταδίου στην «Αθήνα 2004» θα γίνει στις 30.6.2004, δηλαδή περίπου 40 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορεί, όμως, για κάποιες εργολαβίες, η παράδοση αυτή να παραταθεί μέχρι τις 31.7.2004, δηλαδή μόλις λίγες ημέρες πριν από τους Αγώνες. Ο Ολυμπιακός, πάντως, υποχρεούται από τις 31.5.2004 (περίοδος συνύπαρξης) να διαθέσει το στάδιο στην ΟΕΟΑ, «προκειμένου η τελευταία να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες και επεμβάσεις προσαρμογής του σταδίου, του περιβάλλοντος χώρου και των χώρων στάθμευσης...». Και για να μην υπάρχουν επικίνδυνες παρεξηγήσεις, ρητά συμφωνείται ότι «οποιοδήποτε κόστος συνδέεται με τη λειτουργία και τη χρήση του σταδίου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και κάθε δαπάνη για την προσαρμογή του σταδίου σε απαιτήσεις της ΟΕΟΑ, βαρύνουν αποκλειστικά την ΟΕΟΑ και όχι το σωματείο». Τι θα συμβεί, όμως, αν ο Ολυμπιακός δεν παραδώσει έγκαιρα (ή και καθόλου) το στάδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Με βάση το σκεπτικό της ΔΕΣΟΠ (συνεδρίαση της 27.11.02) και τα όσα ψήφισε κατόπιν η Βουλή, θα περίμενε κανείς ότι σε μια τέτοια περίπτωση η σύμβαση θα ακυρωνόταν και το στάδιο θα επέστρεφε στην ΕΟΕ από την οποία ουσιαστικά διά της βίας το απέσπασε η κυβέρνηση για να το παραχωρήσει στον Ολυμπιακό. Αμ δε, όμως! Αν, λοιπόν, το στάδιο, με ευθύνη του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε απλώς καταπίπτει υπέρ της ΓΓΑ το σύνολο των εγγυήσεων (2,5 εκατ. ευρώ) και «η ΓΓΑ συμφωνεί ήδη και αποδέχεται ότι τα παραπάνω ποσά αποτελούν πλήρη και ολοσχερή αποζημίωσή της για την προκληθησόμενη ζημιά από τη μη παράδοση του σταδίου για την τέλεση του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου». -------------------------------------------------------------------------------- Ασυδοσία Φυσικά, το σύνολο του έργου πρέπει να παραδοθεί ένα και πλέον χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς και συγκεκριμένα στις 30.9.2005. Αν ο Ολυμπιακός καθυστερήσει την παράδοση, «η ΓΓΑ δικαιούται να αξιώσει κάθε θετική η υποθετική ζημιά της». Τρέχα γύρευε, δηλαδή... Επειδή το «σωματείο», δηλαδή ο Ολυμπιακός και στην πραγματικότητα ο Σ. Κόκκαλης, θα μπορούσε να αισθανθεί άβολα απ' όλες τις παραπάνω... ασφυκτικές δεσμεύσεις, η ΓΓΑ του παρεχώρησε «δυνάμει της παρούσας, το δικαίωμα να προβεί σε οιαδήποτε εσωτερική τροποποίηση ή και μεταρρύθμιση στις εγκαταστάσεις του σταδίου, που είναι τυχόν αναγκαία για να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή τους για τη συμφωνηθείσα χρήση». Δηλαδή, εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε... Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση παρεχώρησε μόνο κατ' επίφαση το στάδιο Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ), ο οποίος και υπογράφει, διά του προέδρου του Λ. Θεοδωρακάκη και του γεν. γραμματέα, Π. Σιούφα, τη σχετική σύμβαση. -------------------------------------------------------------------------------- ...Βάρος Στην ουσία, το στάδιο πήγε συστημένο στον Σ. Κόκκαλη, ο οποίος είχε κάνει και όλες τις διαπραγματεύσεις, χάρη στην παρακάτω παράγραφο της σύμβασης: «Για την κάλυψη των δαπανών κατασκευής του σταδίου, διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου (...) αυτού, δημιουργίας των χώρων στάθμευσης (...), καθώς και συντήρησης και λειτουργίας του σταδίου, το σωματείο μπορεί να εκχωρήσει και να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του αντίστοιχα, που απορρέουν από την παρούσα σύμβαση παραχώρησης, σε τρίτου». Το στάδιο Καραϊσκάκη, λοιπόν, για τα επόμενα 49 χρόνια, θα ανήκει στον Σ. Κόκκαλη και μάλιστα χωρίς ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός να δικαιούται τα προβλεπόμενα από το νόμο έσοδα (ποσοστό επί των εισιτηρίων, διαφημιστικών πινακίδων και εμπορικών χρήσεων), καθώς στη σύμβαση γίνεται αναφορά στην τροπολογία με την οποία η Βουλή είχε φροντίσει (δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 56 του νόμου 2725/99) να απαλλάξει τον Σ. Κόκκαλη από αυτό το... δυσβάσταχτο βάρος! Οσον αφορά δε, τις αντίστοιχες υποχρεώσεις προς την ΓΓΑ (15% επί των εισιτηρίων και των διαφημιστικών πινακίδων, αλλά κανένα ποσοστό επί των εισπράξεων από τις εμπορικές χρήσεις του σταδίου), ο Σ. Κόκκαλης θα αρχίσει να τις εκπληρώνει 15 χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων! Δηλαδή, το 2019... Η ΓΓΑ, πάντως, δεν μερίμνησε μόνο για τον Σ. Κόκκαλη, αλλά και για τους αγέννητους απογόνους του, καθώς προβλέπει ότι μετά τη λήξη της 49ετούς παραχώρησης, το στάδιο επιστρέφεται σε όποια κατάσταση βρίσκεται τη στιγμή εκείνη. Εκ του ασφαλούς, δηλαδή, ερείπιο! -------------------------------------------------------------------------------- ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 12/10/2003 Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ

από ΘΥΡΑ 7 22/11/2004 2:38 μμ.


gia na katalavo kai ego loipon pou katevika xthes apo allo planhth: 1)sthn Ellada yparxoun paaaaaara pola ghpeda- kai oxi kotetsia- podosfairou? yparxoun? 2)pos einai dynaton na dorizeis kati se kapoion kai ystera apo 39-49-59-69 xronia na tou to ksanaperneis? ti soi xarisma einai ayto afou o OLYMPIAKOS tha to dosei piso. TO GHPEDO AYTO TO EFTIAKSE O OLYMPIAKOS ME DIKA TOU XRHMATA. otan to dosei piso den tha einai ena doro sto dhmosio? 3)pos einai dynaton o vazelos na dosei kati to opoio den einai diko tou kai na zhtaei gi' ayto antallagmata? 4)oi athlites tou peiraia apo to 96 kai meta tha mas poun mesa se ti ghpedo etrexan? kai poses fores eixan fonaksei ta kanalia gia na kanoun parapona? kai alitheia ayto to stadio pou xtizei o olympiakos stou Renth -oxi to proponhthrio tou- ti akrivos einai kai pou tha xrhsimeysei? 5)giati afou oloi lene pos h metaxeirish tou olympiakou htan pronomiakh otan eipane ston vazelo na xtisei diko tou ghpedo me tous idious orous eipe ena megaloprepestato OXI? 6)kai se oti afora ton ''kyrio'' Syrigo na po kati? exei dei skandalo sto Karaiskakh kai grafei kai ksanagrafei. oraia. sthn Pylaia poy egine kanonika kai me ton nomo DORO ston MPAOK xoris na valei draxmh apo thn tseph tou o ''kyrios'' SYRIGOS den eide kanena skandalo?

από Κουλ Ουάχατ 22/11/2004 2:42 μμ.


Είσαι σίγουρος πως το Καραϊσκάκη το έφταξε ο Ολυμπιακός με δικά του χρήματα κι όχι το κράτος με πρόφαση την Ολυμπιάδα; Κι αν το εκμεταλλεύεται ο Κόκκαλης μέσω εταιρείας του, τι θα γίνει αν αύριο-μεθαύριο την κάνει ο Σ.Κ. από τον ΟΣΦΠ; Θα πληρώνει νοίκι ο Θρύλος στον Σ.Κ. για ένα γήπεδο που δεν έφτιαξε ο Σ.Κ.; θα ξέρεις καλύτερα από μένα πως δεν μιλάμε για σκέτο γήπεδο αλλά και για τα γύρω μαγαζιά...

από ΘΥΡΑ 7 22/11/2004 2:52 μμ.


pragmati den milame gia ena aplo ghpedo. etsi kai allios olo to skotoma gia tis emporikes xrhseis ginetai. gi' ayto fonazei kai o syrigos... GIA NA PIESEI KATASTASEIS. oso gia to allo nai eimai sigouros pos to ghpedo ftiaxthke EMMESA me lefta tou OLYMPIAKOU. dhladh daneia ta opoia tha exoflountai meso to kerdon pou tha exei to ghpedo. kai otan milame gia kerdh enooume apo ton kosmo tou OLYMPIAKOU vevaios- vevaios. h monadikh malakia pou exei ginei se sythn thn istoria einai oti o erasitexnhs OLYMPIAKOS ''paraxorhse'' ton aera tou ghpedou se etaireia tou Kokkalh. an fygei o kokkalhs apo ton OLYMPIAKO, aplos o sokrates tha synexeisei na tseponei ENA MEROS apo ta kerdh. o OLYMPIAKOS den tha plhronei enoikio ston kokkalh.

από Green 22/11/2004 2:53 μμ.


1)sthn Ellada yparxoun paaaaaara pola ghpeda- kai oxi kotetsia- podosfairou? yparxoun? Δεν υπάρχουν πολλά αλλά τι σχέση έχει αυτό με την κουβέντα; 2)pos einai dynaton na dorizeis kati se kapoion kai ystera apo 39-49-59-69 xronia na tou to ksanaperneis? ti soi xarisma einai ayto afou o OLYMPIAKOS tha to dosei piso. TO GHPEDO AYTO TO EFTIAKSE O OLYMPIAKOS ME DIKA TOU XRHMATA. otan to dosei piso den tha einai ena doro sto dhmosio? Δεν θα είναι δώρο γιατι 1ον θα το παραδόσει σε άθλια κατάσταση μετά από 49 χρόνια χρήσης. 2ον γιατί θα έχει κάνει υπερ-απόσβεση. 3)pos einai dynaton o vazelos na dosei kati to opoio den einai diko tou kai na zhtaei gi' ayto antallagmata? Το γήπεδο ο βάζελος το έχτισε με δικά του φράγκα και ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναθηναικό. 4)oi athlites tou peiraia apo to 96 kai meta tha mas poun mesa se ti ghpedo etrexan? kai poses fores eixan fonaksei ta kanalia gia na kanoun parapona? kai alitheia ayto to stadio pou xtizei o olympiakos stou Renth -oxi to proponhthrio tou- ti akrivos einai kai pou tha xrhsimeysei? Δεν ξέρω και δε με νοιάζει. Τι σχέση έχει με αυτό που συζητάμε; 5)giati afou oloi lene pos h metaxeirish tou olympiakou htan pronomiakh otan eipane ston vazelo na xtisei diko tou ghpedo me tous idious orous eipe ena megaloprepestato OXI? Για τους λόγους που σου εξήγησα στο 3. 6)kai se oti afora ton ''kyrio'' Syrigo na po kati? exei dei skandalo sto Karaiskakh kai grafei kai ksanagrafei. oraia. sthn Pylaia poy egine kanonika kai me ton nomo DORO ston MPAOK xoris na valei draxmh apo thn tseph tou o ''kyrios'' SYRIGOS den eide kanena skandalo? Δεν θα γίνω υπερασπιστής του Συρίγου, αλλά τα οικονομικά μεγέθη για τα οποία μιλάμε έχουν χαώδεις διαφορές.....

από kokkinia 22/11/2004 2:54 μμ.


Ο ερασιτέχνης οσφπ ουσιαστικά παραβίασε το καταστατικό του διότι άφησε άστεγους τους αθλητές του. εσύ δηλαδή υποστηρίζεις μόνο τον οσφπ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έτσι?

από ΥποσκαπτιΞ 22/11/2004 2:58 μμ.


η κουβεντα να παει απο το καραισκακη και λιγο προς τον κοκκαλη,ξερει κανεις πως πρωτοεσκασε ο σωκρατης ,πως και ποιοι τον "δημιουργησαν" και γενικα ποια ηταν η πορεια της εξελιξης του σαν επιχειρηματιας και εθνικος προμηθευτης-παραληπτης? υπαρχουν σχετικα δημοσιευματα πουθενα σε εφημεριδες/περιοδικα?

από ΘΥΡΑ 7 22/11/2004 3:02 μμ.


re GREEN esy pou ksereis pos tha paradosh o OLYMPIAKOS to ghpedo meta apo 49 xronia? exeis sygekrimenes plhrofories? edo hdh h pae milaei me kataskeyastikes etairies gia na doun an yparxei tropos gia na to megalosoun. mou aresei epishs pou se sygekrimenes erothseis den apanthses giati den se endiaferei!!! kalo kai ayto... re kokkinia kane mia volta epanalamvano apo tou RENTH opou hdh yparxei o xoros- kai ginontai kai mikres ergasies- gia na xtistei to stadio gia tou athlites. kai yposthrizo otidhpote exei pano ton dafnostefanomeno.

από γαυριστάν 22/11/2004 3:29 μμ.


Ότι δεν προβλέφθηκε -όπως προβλεπότανε σε μία από τις διαδοχικές προτάσεις του Ολυμπιακού, που δεν έγινε όμως δεκτή από την ΕΟΕ- στην τελική σύμβαση, η κατασκευή ενός μικρότερου γηπέδου για τις ανάγκες τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψύλλοι στ' άχυρα, μπροστά σε σκανδαλώδεις χαριστικές διευκολύνσεις του Δημοσίου σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις... Από δανεικά κι αγύριστα και χάρισμα χρεών, μέχρι ΤΣΑΜΠΑ γήπεδα και σκανδαλώσεις ρυθμίσεις τύπου "Άρθρο 44"... -οι ευαισθησίες σας, όπως και του κ. Συρίγου, φαίνεται πως εδώ ...περισσεύουν. Κι αφήστε τα σάπια βαζελάκο green και χανουμάκο kokkinia (κρίμα το nick), με τις παραχωρήσεις επί Βενιζέλου και Δήμου Αθηναίων... Ωραία! Στον Ολυμπιακό δεν έγινε καμία παραχώρηση. Πήρε δάνειο, υπογράφτηκε μια σύμβαση κι έχτισε ένα γήπεδο στολίδι στη θέση ενός γηπέδου που κατέρρεε! Τώρα αν θα έπρεπε -κατά την κρίση του καθένα- η παραχώρηση να μην ήταν για τόσα χρόνια αλλά για λιγότερα, θα σας συστήσω -ξανά- να ασχοληθείτε πρώτα με τη μπόχα στα σωματεία σας... Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Να δούμε που θα είσαστε και τι θα λέτε, όταν, και με αφορμή το EURO 2012, το ελληνικό Δημόσιο θα σας χτίσει γήπεδα 50.000 θέσεων, με απευθείας χρηματοδοτήσεις από τις Δημόσιες επενδύσεις... Ε! Μετά την Πηλαία, το Χαριλάου, το Καυτατζόγλειο... να μη μείνετε κι εσείς με το παράπονο... "άλλη εντελώς κατάσταση", που λένε. Πάραυτα, αλλόθρησκοι, σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να αποκτήσετε κι εσείς από ένα καινούριο γήπεδο. Το νέο Καραϊσκάκη είναι πραγματικά ΑΛΛΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Και ο κυριακάτικος αγώνας έχει γίνει μία ευχάριστη, ανθρώπινη έξοδος που βοηθά και την εξημέρωση των ηθών...

από Green 22/11/2004 3:37 μμ.


Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός θα το παραδόσει τσίλικο ενώ στη σύμβαση αναγράφεται πως πρέπει να το παραδσει"σε όποια κατάσταση βρίσκεται τη στιγμή εκείνη"; Δε σου δημιουργεί καμια υποψία ο όριος αυτός; Δε σου απάντησα σε ερωτήσεις που δεν αφορούν τη συζήτηση όπως π.χ. γι' αυτό που γράφεις ότι χτίζεται στο Ρέντη, για το οποίο δε γνωρίζω και δεν αφορά τη συζήτηση αυτή. Ο Ολυμπιακός μπορεί να χτίζει ότι θέλει με δικά του φράγκα και σε δικά του οικόπεδα.

από Green 22/11/2004 3:39 μμ.


Όταν και εαν γίνει αυτό που λές και αν το γήπεδο που περιγράφεις παραχωρηθεί στον ΠΑΟ (ιδιοκτησιακά, όχι απλώς για να δίνει τους αγώνες του εκεί) τότε θα διαφωνήσω εξίσου. Ας αφήσουμε όμως τη μελλοντολογία και ας συζητήσουμε για τα πεπραγμένα επί του παρόντος.....

από ΘΥΡΑ 7 22/11/2004 3:41 μμ.


na sou thymiso oti o OLYMPIAKOS tha synexizei na paizei kai tote se ayto to ghpedo. opote ligo dyskolo na einai axouri. kai sthn telikh den tha apodeikso ego oti ''den eimai elefantas'' esy eisai pou exeis tis ypopsies!!! stou Renth tha xtistei to stadio gia tous athlites tou Peiraia

από Green 22/11/2004 3:45 μμ.


Αφού μπορείς να προβλέψεις με τόση σιγουριά ότι σε 49 χρόνια ο Ολυμπιακός θα θέλει να συνεχίσει να παίζει στο γήπεδο και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσει αχούρι απαιτώντας από το κράτος να το ανακαινίσει θα σου αναγνωρίσω μεταφυσικές ικανότητες. Αλλά επι του παρόντος μπορείς να μου εξηγήσεις τι ρόλο ύπαρξης έχει ο όρος που σου ανέφεραπιο πάνω;

από γαυριστάν 22/11/2004 3:56 μμ.


Καμία "μελλοντολογία". Σου αναφέρω τις σημερινές απαιτήσεις του βάζελου και που, εν όψει διεκδίκησης του EURO 2012, θα τα δεις και θα τα δούμε. Για να σου δώσει η ΟΥΕΦΑ το ευρωπαϊκό, απαιτούνται δύο γήπεδα άνω των 50.000 θέσεων... για ποιον χτυπάει -χαρμόσυνα- η καμπάνα; Εσείς δηλαδή που χτίσατε το κλουβί σας σε ξένο οικόπεδο βγάζετε και γλώσσα; Και απαιτείτε να το κάνετε τράμπα, το κλουβί, με ένα σύγχρονο γήπεδο, δίχως να βάλετε δραχμή; Αφού η σύμβαση για το Καραϊσκάκη ήταν "σκάνδαλο" και "προνομιακή", γιατί δεν την υπογράφετε κι εσείς; Αλλά είναι πιο βολικό το τσάμπα, έτσι; Εδώ, έχετε χεσμένες και τις οικολογικές μελέτες για το Γουδί και τις απόψεις των όμορων δήμων. Άσε ρε βαζελάκο που σ' έπιασε κι ο πόνος για το Καραϊσκάκη... είμαστε τρελαμένοι από μόνοι μας, δεν έχουμε ανάγκη γιατρέ μου.

από kokkinia 22/11/2004 3:57 μμ.


λοιπόοον.... η παε αεκ σαφώς και κερδίζει με την ένταξη της στον "αναπτυξιακό νόμο" .Μόνο που ο νόμος 1992 υπάρχει από το '90 και έχουν υπαχθεί σε αυτόν ήδη 160 επιχειρήσεις, από μικρές αε των 5 εκατ. παλιών δρχ μέχρι μεγάλες αε των 5 δις.Μόνο που η παε θα πληρώσει όλο το αρχικό της χρέος στο δημόσιο πλην τόκων και προστίμων και όλους τους εργαζόμενους (πράγμα το οποίο δεν κάνει ή παε άρης). Μόνο που η παε αεκ είναι θύμα και της λήστεψαν την δική της περιουσία οι διάφοροι ψωμιάδηδες και στάθηδες. Ο κοσκωτάς -με την ρύθμιση χρεών του οσφπ έχασε ευθέως το δημόσιο-έκλεβε την τράπεζα κρήτης τα ελλείμματα της οποίας (2 δις) κάλυψε το δήμόσιο, δηλ. οι τσέπες μας. μάθε ιστορία φίλε γαυριστάν. η κοκκινιά φτιάχτηκε από πρόσφυγες την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε η αεκ. Κοκκινιά είναι παραφθορά της "κοκκινάδας" επειδή στην περιοχή υπήρχαν παπαρούνες. ο γιώργος αμερικάνος είναι κοκκινιώτης. ο πρώτος σύνδεσμος φιλάθλων που ιδρύθηκε είναι ο σφ νικαίας αεκ το 1963.και φυσικά υπάρχει και η αεκ π.κοκκινιάς και για να ξεμπερδεύουμε. δεν θέλω να χαρίζεται τίποτα σε καμία αε, παε κλπ. είτε λέγεται αεκ είτε παο είτε οσφπ. τώρα εάν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το κρόκους στάντιουμ ανήκει στον κόκκαλη και μάλιστα εκλάπη από τον λαό... μάλλον παραείσαι κολλημένος. (και μη μου λες να πάω να τρέξω στον ρέντη που δεν είναι ανοιχτό για το κοινό και ΘΑ ετοιμαστεί. και γιατί δηλαδή οι αθλητές να χάσουν το στάδιό που χρησιμοποιούσαν?) τέλος εδώ δεν θα ξοδεύοθμε χρόνο για να αποδείξουμε ότι χέζουν οι αρκούδες στο δάσος. υγ. είχε πάρει το μάτι μου ένα κείμενο που υπέγραφε κάποιος Σ, έλεγε για ένα κείμενο της "επί τα πρόσω" της εφημερίδας των "μαυρόγατων". Είχα πάρει την εφημερίδα και δεν την είχα ανοίξει, με αφορμή το άρθρο την άνοιξα. Πράγματι ο αρθρογράφος είναι ανενημέρωτος και μάλλον ισωπεδωτικός. δεν ξέρω τι έγραψε ο Σ στην εσε. αλλά το κείμενο της εφημερίδας όντως είναι γενικόλογο και με λάθος στοιχεία. Εντάξει αό εμένα τέλος δεν θα το γαμήσουμε κιόλας.

Να σου απαντήσω εγώ. Οταν φτιαχνόταν η σύμβαση , δεν υπήρχε κανένα νόημα να λες "θα παραδώσω το στάδιο όπως είναι σήμερα" γιατί δεν υπήρχε κανένα στάδιο , υπήρχε το παλιό ερείπιο και μπάζα . Ακόμη , το τωρινό σχήμα και σχέδιο του σταδίου δεν μπορεί να είναι στάνταρ σύμβασης καθώς κάτι τέτοιο θα εμπόδιζε πιθανές επεκτάσεις του σταδίου . Τώρα που το κράτος θα σας φτιάξει ιδιόκτητο γήπεδο θα πάψετε να μιλάτε άπαντες . Γι'αυτό μη στεναχωριέστε . Οσο για μας ,θα έχουμε νέους αγώνες για να γίνει το Καραϊσκάκη ιδιοκτησία του ερασιτέχνη και με το νόμο (πέραν των 49 ετών ) .

από δίκαιος βάζελος 22/11/2004 4:03 μμ.


Το αν έδωσε ο κόκκαλης φράγκα δικά του ή ο ολυμπιακός ή ο οποιοςδήποτε άλλος. Αν ήθελε ο κόκκαλης τόσα χρόνια να κάνει γήπεδο δεν θα μπορούσε να το κάνει; Τί δεν έχει λεφτά, δεν έχει άκρες στις τράπεζες για δάνεια; Δεν θα έκανε απόσβεση με την ενοικίαση χώρων και μαγαζιών γύρω από το γήπεδο; Τίποτα από όλα αυτά. Θα μπορούσε να το κάνει σε χρόνο dt. Απλά δεν γούσταρε να τα δώσει από τη τσέπη του. Περίμενε την ολυμπιάδα και έγινε το κομπρεμί και τσουπ πάρε ένα τζάμπα γήπεδο και για τους ερασιτέχνες βλέπουμε. Και στη τελική από τη τσέπη του να τα βαζε τα λεφτά, σάμπως δικά του είναι; Οι απευθείας αναθέσεις από τον ΟΤΕ δεν είναι τζάμπα χρήμα; Αλλά έτσι είναι -ειδικά στην Ελλάδα- οι ευηπόληπτοι επιχειρηματίες. Και τα κλεμμένα στη τσέπη και δεν επενδύω φράγκο. Τα ίδια (για να είμαστε δίκαιοι) ισχύουν και για τους άλλους και δη για τον βαρδή. Μήπως είναι φτωχός και δεν έχει φράγκα να φτιάξει ένα γήπεδο; Αν δεν μπορεί αυτός τότε ποιος μπορεί; Μόνο το κράτος; Σιγά. Αν γουστάρει τσιμπάει ένα δάνειο από τη τράπεζά του και το φτιάχνει. Θα τα βγάλει αμέσως. Μαγαζί γωνία είναι ο παο, που λέει κι ο φαφούτης. Απλά σου λέει τώρα που είναι και τα δικά μας παιδιά πάνω κάτσε να καβατζώσω και ένα γηπεδάκι. Τί μου το δίνουν με ευνοϊκούς όρους; Δεν το θέλω κύριος. Το θέλω τζάμπα μη σου πω να βάλεις και και κάτι από τη τσέπη σου. Οι παραπέρα δικονομικές ιστορίες σχετικά με τους όρους κλπ είναι για να κρυφτεί η πραγματικότητα.

από γαυριστάν 22/11/2004 4:21 μμ.


Χαίρω πολύ ρε φίλε. Χαριστικές ρυθμίσεις δεν γίνονται μόνο στο ποδόσφαιρο. Αυτό τί σημαίνει; Ότι αισθάνεσαι ηθικά δικαιωμένος επειδή "έτσι είναι ο καπιταλισμός", "ελευθέρη αγορά έχουμε, τι να κάνουμε" κλπ; Ε, τότε και για όσα μεμπτά βρίσκεις στη σύμβαση για το Καραϊσκάκη, τί να κάνουμε; "υπάρχουν και χειρότερα"... Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στα 2δις που αναφέρεις -και που αφορούσαν τόκους που χαρίστηκαν- με τα 100+ δις που σας χαρίσανε με τη σκανδαλώδη ρύθμιση. Ωραίο και το άλλο: Οι ψωμιάδηδες που περάσαν από την ΑΕΚ "τρώγαν την περιουσία της ΑΕΚ", ενώ, ο Κοσκωτάς ήταν γέννημα θρέμα Ολυμπιακός, γαύρος από κούνια... Δεν παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Ολυμπιακού; Ποιοι και γιατί τον κουβάλησαν τον Κοσκωτά στον ΘΡΥΛΟ; Πλήρωσε κανείς; Για φρέσκαρε εσύ τη μνήμη σου λιγάκι. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, υπόλογο είναι το κράτος. Που επιτρέπει στο κάθε λαμόγιο να κονομάει από το ποδόσφαιρο, δίχως να βάζει δραχμή τσακιστή, και ύστερα, με μία ρύθμιση ή υπουργική απόφαση, ...ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλλά όχι επιλεκτικές ευαισθησίες kokkinia... δεν κάνει. Άσε για την ιστορία της ΑΕΚ φιλαράκο. Αυτούς που δεν την σέβονται ψάξτους στο συνάφι σου, όχι από γαυριστάν μεριά. Την γνωρίζω από πρώτο χέρι. Συγγενικό μου πρόσωπο, από τα ιδρυτικά στελέχη του ΚΚΕ, διετέλεσε γραμματέας στο σωματείο σου -από κομματικό καθήκον, διότι ο συγχωρεμένος ήταν παντελώς άσχετος με το τόπι. ΑΡΡΩΣΤΟΓΑΥΡΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΘΥΡΑ7 - Νίκος Γόδας / Ανδρέας Μουράτης

από ΘΥΡΑ 7 22/11/2004 4:28 μμ.


tha mas trelaneis teleios? pio stadio xrhsimopoioyses? to Karaiskakh? ayto htan etoimo na pesei... ksexnas oti oi mpoulntozes aplos phgainan sthn eksoterikh pleyra tou ghpedou to esproxnan kai ayto epefte pros ta mesa san na htan ftiagmeno apo ammo? ksexnas oti meta ton seismo tou '99 oloklhro to apenanti apo thn ''7'' petalo htan etoimo na katarreusei ana pasa stigmh? h EOE to efhne na pesei apo mono tou. ta teleytaia xronia eixe stamathsei kai tis eneseis tsimentou akoma. to ghpedo htan ena fantasma. pisteyeis mhpos oti tha sou to eftiaxne ksana gia na trexeis? tetoio kollima me ton OLYMPIAKO re pousth mou... Hmarxton pou leei kai o fafouths... Hmarton

από γαυριστάν 22/11/2004 4:40 μμ.


Έχουνε ψύχωση με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Αν ο kokkinia σεβόταν την "ιστορία" της ομάδας του, θα ήξερε να σέβεται και την "ιστορία" κάθε σωματείου. Όταν ο Βενιζέλος χάριζε τα χρέη, σε μία νύχτα, στον μΠΑΟΚ, όταν τους έχτιζε -εκεί πάνω- κλειστό του μπάσκετ, μούγκα όλοι τους εδώ μέσα. Μόλις δούνε κάτι για τον ΘΡΥΛΟ, τσουπ ξεπετάγονται σα να τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα... είναι γλυκοτσούτσουνος ο Ολυμπιακός πως να το κάνουμε... Εδώ: το γήπεδο στα Φιλαδέλφεια τούς το γκρέμισε η ΓΓΑ. Τη μελέτη τούς την πλήρωσε η ΓΓΑ. Τους χάρισαν και μερικές δεκάδες δις, κι' ετούτοι διαμαρτύρονται ακόμη για το Καραϊσκάκη... Καλά... για τους βάζελους δε συζητάμε... έχουν το ακαταλόγιστο... η κατ εξοχήν ομάδα του Δημοσίου και της απάτης να φωνάζει για δικαιοσύνη... όπα ρε μάγκες, σας βλέπουν και γελούν.

από γαυριστάν 22/11/2004 4:58 μμ.


Ο σ.Πάρεδρος, υπήρξε λαϊκός αγωνιστής της Παγκόσμιας Προλεταριακής Επανάστασης. Από τις γραμμές τής επαναστατικής Στάζι, έδωσε ηρωικές μάχες για τα δίκαια της εργατικής τάξης και τα πανανθρώπινα οράματα του Σοσιαλισμού. Με τη θλιβερή πτώση του τοίχους του Βερολίνου, που σήμανε και την οριστική διάλυση των χωρών του γνωστού και ως "υπαρκτού Σοσιαλισμού", ξέμεινε με μερικές δεκάδες εκατ.δολάρια. Έκτοτε, συνεχίζει μονάχος τον αγώνα ως μετακομμουνιστής. Αυτά συνοπτικά. Ελπίζω να σε βοήθησα.

από ΥποσκαπτιΞ,πρωην γαυρος,νυν μπαρτσελονιος 22/11/2004 8:54 μμ.


...γνωστα αυτα και σ ευχαριστω για τον κοπο σου. αυτο που ζηταω ομως ειναι το "προτσες"-) του συντροφου σωκρατη απο κει και μετα. πως δηλ.εσκασε μυτη στην ελληνικη πραγματικοτητα ως πακετος. και για να μη ξεχνιομαστε.... ΜΠΑΡΤΣΑ-ρεαλ 3-0.

Τα "Άπαντα περί Κόκκαλη", από το '60 και πέρα, θα τα βρεις σε παλαιότερα τεύχη τού ΑΝΤΙ. Τον είχανε ξεσκίσει τον σ.πάρεδρο -γνωστοί οπορτούνες άλλωστε εκεί στο ΑΝΤΙ, τί άλλο να περιμένει κανείς. [καταγγελία] Κατά τα άλλα, δε λέω, καλούτσικη ομάδα κι αυτή η Μπαρτσελόνα, ιδιαίτερα όταν ξεφτιλίζει την εθνικιστική Ρεάλ -που τα φλώρια που την υποστηρίζουν φωνάξαν και υπέρ του βάζελου στη Σαραγόσα στου φάιναλ φουόρ... ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!! Μην παρασύρεσαι όμως από τα προϊόντα εισαγωγής... Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ.-! Όλα τ' άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες.

από Εδουάρδος Μπλουμ, σε πανικό ευρισκόμενος 22/11/2004 9:21 μμ.


http://www.intranews.gr/columns/intra/2001/9/4/503id/ http://www.biopolitics.gr/HTML/PUBS/BUS1/greek/kokkalhs.htm Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. Ελληνική Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών και Συστημάτων Πληροφορικής καθώς και Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Είναι επίσης ο κύριος μέτοχος της εταιρείας ΦΛΑΣ Α.Ε. στην οποία ανήκουν το μηνιαίο περιοδικό ΦΛΑΣ και ο ραδιοσταθμός ΦΛΑΣ 961. Από το 1991 ο Σωκράτης Κόκ-καλης έχει αναλάβει το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού και από το 1993 είναι Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και του Δ.Σ. της PANAFON. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Lomo-nosof της Μόσχας (1956- 1960) και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Humbold του Βερολίνου (1962) με ειδίκευση Φυσικού-Ηλεκτρονικού. Το 1963 ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. (Σ.Σ. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι μεσολαβεί την περίοδο 62-77 και τι ακριβώς κάνει.) Το 1977 έχει αντιπροσωπείες ηλεκτρονικού υλικού και σκοπεύει να στήσει ένα εργοστάσιο. Η Ιντρακόμ ιδρύεται τον Οκτώβριο του 1977 με δέκα άτομα προσωπικό. Είχε την Ιntegra και αντιπροσώπευε κάποια προϊόντα ηλεκτρονικά και τηλεπικοινωνιακά για τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, τον ΟΣΕ κλπ. Είχε, δηλαδή, κυρίως εμπορική δραστηριότητα αλλά είχε αποφασίσει να ιδρύσουν μια βιομηχανική μονάδα. Ο κ. Κόκκαλης ομιλεί άπταιστα την αγγλική, τη γερμανική και τη ρωσική γλώσσα. Είναι Παντρεμένος με την Ελένη Φαρμάκη, κύριο μέτοχο του ραδιοφωνικού σταθμού FLASH και έχει τρεις γιους ΥΓ. Ένα από τα άρθρα του Αντί, που λέει ο φίλος από πάνω, εδω: http://www.anti.gr/iss800/reporter.htm ΥΓ.1 (Είναι λίγο κακογραμμένο το βιογραφικό του Κοκκαλή γιατί και δουλειά έχω και κατουριέμαι τρομερά). ΥΓ.2 Υπαρχει μια πόλη where you never walk alone...

από γαυριστάν 22/11/2004 9:27 μμ.


Κι έτσι έσκασε ως "πακέτο". Η βιομηχανική κατασκοπία απαιτούσε το προφίλ του επιχειρηματία. Ο σ.πάρεδρος άνοιξε μία μικρή επιχείρηση με την επιστροφή του στην Ελλάδα, τέλη του '60 αρχές '70, σχετική με τα ηλεκτρονικά. Σιγά σιγά αναβαθμιζότανε. Ιδιαίτερα με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ (φτου λέρωσα το πληκτρολόγιο!), λόγω των στενών οικογενειακών σχέσεων με τον Παπανδρέου Α. (φτου ξανά και φτου τρις). Το '88, επί Τόμπρα στον ΟΤΕ έκανε και την πρώτη μεγάλη μπάζα. Αυτά βέβαια τα αίσχη τα λένε οι γνωστοί άγνωστοι χαφιέδες του ιμπεριαλισμού στο ΑΝΤΙ... Η συνέχεια επί της οθόνης σου στο www.anti.gr, να βρεις τα τεύχη. Πρόεδρε γερά πάρτους τα λεφτά! Και μόλις τα μαζέψεις: Σε παρακαλώ, φέρ' τον Ροναλντίνιο στον Ολυμπιακό.

από γαυριστάν 22/11/2004 9:40 μμ.


ξαναδιαβάζοντας για τον Κασκαντέρ ή Ρόκκο ή Κρόκους... Ρε τι έχουμε τραβήξει κι' εμείς οι μετά-κομμουνιστές. Αποδυκνείεται περίτρανα ότι τον σ.πάρεδρο τον κυνηγούνε βασικά για το επαναστατικό του παρελθόν. [κάπως έτσι δεν το' χε πει και ο Πάγκαλος;] ΥΣ. Α! Καλό κατούρημα.

από del*.* 22/11/2004 11:01 μμ.


Όταν θες κάτι, που ανήκει στο Δημόσιο, να το χαρίσεις σε ιδιώτες, η συνταγή είναι απλή: Το αφήνεις να ριμάξει, να υποβαθμιστεί, να μοιάζει περιτό βάρος, να προκαλεί ζημιά κλπ κλπ Μετά δίνεις με κάποιο τρόπο χρήμα στον φίλο ιδιώτη (πχ δανεισμός με εγγύηση του Δημοσίου) για να γλυτώσει την πατρίδα από αυτόν τον καϋμό. Έτσι λοιπόν ενώ η "Αθήνα 2004" έφτιαξε γήπεδα χόκεϊ, μπαντμιγκτον, ξυλικίου και τόμπολας, δεν είχε κάτι ψιλά για να φτιάξει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (που θα ήταν και το μόνο παραγωγικό μετά την Αγγελοπουλιάδα). Αλλά να που ο καλός Σωκράτης σαν από μηχανής θεός εμφανίστηκε στο παραπέντε και έκανε το θαύμα. Η συνταγή πέτυχε πάλι.

από Ελένη 23/11/2004 2:01 πμ.


Το κράτος και τα τσιράκια του να μη μιλάνε για Καραϊσκάκη τη στιγμή που τα 21 αδικοχαμένα παλικάρια δεν έχουν δικαιωθεί και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδωθεί ευθύνες ονομαστικά για τον τραγικό τους θάνατο.Ποιές ήταν οι ευθύνες της πολιτείας;Το στάδιο,εκπληρούσε τις βασικές αρχές ασφαλείας;Γιατί το θέμα έχει θαφτεί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι το κάνουν γαργάρα;Επειδή τα λεφτά και η επίθεση στον Κόκκαλη τοποθετείται πάνω από τους ανθρώπους,έτσι;Ποιός κατάντησε κοτέτσι το Καραϊσκάκη;Και να μη ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός εκτός από το Καραϊσκάκη,πλήρωνε και το ΟΑΚΑ.Πού πήγαιναν τα λεφτά τη στιγμή που το φαληρικό στάδιο κατέρρεε;Τι μου λέτε τώρα για το ναό;Και ψιτ,κάντε και κανένα φόρουμ για τους αρχιλήσταρχους Βαρδινογιάννηδες που είναι κράτος τα τελευταία 30 χρόνια.Κάθε φορά την πληρώνουν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και η αγία οικογένεια μένει στο απυρόβλητο.Γιατί;Γιατί είναι ΚΡΑΤΟΣ ενώ ο Κόκκαλης και σια είναι μικροαπατεωνίσκοι σε σχέση με αυτούς.

από Green 23/11/2004 9:45 πμ.


Σου αναφέρω τις σημερινές απαιτήσεις του βάζελου και που, εν όψει διεκδίκησης του EURO 2012, θα τα δεις και θα τα δούμε. Για να σου δώσει η ΟΥΕΦΑ το ευρωπαϊκό, απαιτούνται δύο γήπεδα άνω των 50.000 θέσεων... για ποιον χτυπάει -χαρμόσυνα- η καμπάνα; Απάντηση: Aν πάρει η Ελλάδα το Euro 2012 και ΑΝ γίνουν τα πράγματα όπως τα περιγράφεις θα είμαι εξ ίσου αντίθετος. Μέχρι τότε όμως αποτελεί μελλοντολογία και καλό θα ήταν να ασχολούμαστε με τα ήδη πεπραγμένα. Εσείς δηλαδή που χτίσατε το κλουβί σας σε ξένο οικόπεδο βγάζετε και γλώσσα; Και απαιτείτε να το κάνετε τράμπα, το κλουβί, με ένα σύγχρονο γήπεδο, δίχως να βάλετε δραχμή; Απάντηση: 1. To οικόπεδο παραχωρήθηκε και πάνω σ' αυτό έγινε μια επένδυση. 2. Η πολιτεία πρότεινε στον ΠΑΟ να φύγει από τη Λεοφώρο. Μέχρι να γίνει αυτό ο ΠΑΟ έκανε μελέτες επί μελετών για επέκταση της Λεοφώρου. Αφού η σύμβαση για το Καραϊσκάκη ήταν "σκάνδαλο" και "προνομιακή", γιατί δεν την υπογράφετε κι εσείς; Αλλά είναι πιο βολικό το τσάμπα, έτσι; Απάντηση: Γιατί ο ΠΑΟ πρέπει να παραχωρήσει ένα γήπεδο (καλό ή κακό) που έχτισε με δικά του φράγκα, και λογικό είναι γι αυτο΄να ζητά ανταλλάγματα. Ο Ολυμπιακός δεν παραχώρησε ΤΙΠΟΤΑ, ίσα ίσα του παραχώρησαν..... Εδώ, έχετε χεσμένες και τις οικολογικές μελέτες για το Γουδί και τις απόψεις των όμορων δήμων. Απάντηση: Σου είπε κανείς ότι συμφωνώ με αυτό; Απλά πιστεύω πως είτε θα πρέπει να βρεθεί από το κράτος ένας χώρος που να πληρεί τις προυποθέσεις είτε να μείνει ο ΠΑΟ εκεί που είναι και να βελτιωθεί το γήπεδο όσο γίνεται. Προς Γάβρο: Να σου απαντήσω εγώ. Οταν φτιαχνόταν η σύμβαση , δεν υπήρχε κανένα νόημα να λες "θα παραδώσω το στάδιο όπως είναι σήμερα" γιατί δεν υπήρχε κανένα στάδιο , υπήρχε το παλιό ερείπιο και μπάζα . Ακόμη , το τωρινό σχήμα και σχέδιο του σταδίου δεν μπορεί να είναι στάνταρ σύμβασης καθώς κάτι τέτοιο θα εμπόδιζε πιθανές επεκτάσεις του σταδίου. Απάντηση: Θέλω να πιστεύω πως δεν είσαι τόσο αφελής. Θα μπορούσε να προβλευτεί η παράδοση ενός ανακαινισμένου (ή έστω σε καλή κατάσταση) γηπέδου ΧΧΧΧΧ θέσεων. Η θα μπορούσε να ζητηθεί η παράδοσή του στη μορφή και ποιότητα που θα είχε αφού κατασκευάζονταν. Νομικίστικοι τρόποι υπάρχουν. Θέληση μάλλον δεν υπήρχε. Τώρα που το κράτος ΘΑ σας φτιάξει ιδιόκτητο γήπεδο ΘΑ πάψετε να μιλάτε άπαντες . Γι'αυτό μη στεναχωριέστε. Απάντηση: Για τα ΘΑ μπορούμε να συζητήσουμε όταν θα συμβούν ή όταν ανακοινωθεί πως θα συμβούν. Προς το παρόν ας περιορίσουμε τη συζήτηση σε όσα έχουν γίνει. Οσο για μας ,θα έχουμε νέους αγώνες για να γίνει το Καραϊσκάκη ιδιοκτησία του ερασιτέχνη και με το νόμο (πέραν των 49 ετών ). Απάντηση: Εσείς δεν παίζεστε.... και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.....

από γάβρος 23/11/2004 10:57 πμ.


Δηλαδή green , κατά τη γνώμη σου η σύμβαση ήταν λογικό να προβλέψει τη μορφή ενός σταδίου που δεν υπήρχε , δεσμεύοντας και τυχόν επέκτασή του στο μέλλον , αλλά από την άλλη δεν είναι σωστό να μιλάμε για τα σχέδια του Βαρδινογιάννη να φάει το Γουδί γιατί ακόμα δεν έχουν τελεσφορήσει ! Κι ας βγαίνουν και διάφοροι κυβερνητικοί να το σπρώχνουνε (πχ Σουφλιάς) , εμείς να κάνουμε τη πάπια (μπας και τα καταφέρουν ...) "ΔΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ" !

από ΥποσκαπτιΞ 23/11/2004 10:58 πμ.


θα τα ψαξω τα αντι. ξερεις πρωην συνγαυρε,οταν πηγαινα και γω στο γαυρο,ηταν η εποχη των "επιστημονων".εποχες κι αυτες,ε? τελος παντων,απο τοτε εχω να πατησω γηπεδο... ξερετε,υπαρχει ενα σεναριο (κυριολεκτικα) οπου οι διαφοροι πρακτορες που δρουσαν στην δυση πριν τη πτωση του υπαρκτου,καλυπτονταν πισω απο επιχειρηματικες δραστηριοτητες,κι οταν ο υπαρκτος εκανε μπουμ οι κυριοι αυτοι βρεθηκαν χωρις να το περιμενουν,χωρις κανεις να το ξερει και χωρις κανεις να μπορει η να ΘΕΛΕΙ να το αποδειξει με τα πακετα στα χερια...και απο πρακτορες της ανατολης εγιναν μεγιστανες της εσπεριας. εδουαρδε,επειδη ξερω οτι εισαι βιβλιαρακιας,οποτε εχεις χρονο και διαθεση διαβασε τον "εκκλησιαστη".φοβερο βιβλιο!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License