To Τμήμα ΕΜΜΕ ζητάει να του παραχωρηθεί το κτήριο της κατάληψης της Λέλας Καραγιάννη 37!

Όπως φαίνεται από τα παρακάνω έγγραφα ο Πρόεδρος του Τμήματος ΕΜΜΕ Γ. Πανούσης ζητάει από την Πρυτανεία του ΕΚΠ την παραχώρηση του κτηρίου στην οδό Λέλας Καραγιάννη 37, το οποίο είναι κατειλημμένο 16 χρόνια και πλέον. Σύμφωνα με τα έγγραφα η Πρυτανεία απαντά ότι το κτήριο δεν μπορεί να παραχωρηθεί στο Τμήμα ΕΜΜΕ επειδή ως κληροδότημα ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και την Καλών Τεχνών και επειδή "τελεί, προς το παρόν, υπό κατάληψη από άγνωστα άτομα..."

post image

"ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2004-2005 ΤΗΣ 11/11/2004 Αίτημα του Προέδρου του Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε. καθηγητή κ. Γ. Πανούση, σχετικό με την παραχώρηση του κτηρίου επί των οδών Λ. Καραγιάννη και Ι. Δροσοπούλου (κληρονομιά Μ. Μεταξάτου) για τη στέγαση των Εργαστηρίων του Τμήματος. Ανακοινώνεται το υπ' αριθμ. 111/1-9-2004 (564/10-9-2004) έγγραφο του Προέδρου του Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε., καθηγητή κ. Γ. Πανούση, σχετικό με το παραπάνω θέμα. Το Πρυτανικό Συμβούλιο, μετά από συζήτηση, επισημαίνει ότι το διατηρητέο ακίνητο επί των οδών Λ. Καραγιάννη και Ι. Δροσοπούλου, εκ κληρονομίας Μ. Μεταξάτου, δεν μπορεί να παραχωρηθεί για τη στέγαση των υπηρεσιών του Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε. γιατί είναι ιδιοκτησίας τριών Α.Ε.Ι. (Ε.Κ.Π.Α., Α.Σ.Κ.Τ. και Ε.Μ.Π.) κατά 1/3 εξ' αδιαιρέτου και τελεί, προς το παρόν, υπό κατάληψη από άγνωστα άτομα. Το Πανεπιστήμιο έχει καταβάλει προσπάθειες για την αποβολή τους από το κτήριο, χωρίς επιτυχία ως τώρα".

Εικόνες:

από διαθέτης 24/12/2004 9:35 πμ.


Το Πανεπιστήμιο "έχει καταβάλει προσπάθειες" αλλά δεν νομιμοποιείται. Το κληροδότημα Μεταξάτου έχει δοθεί εξ αδιαιρέτου στα τρία ιδρύματα για στέγαση άπορων φοιτητών. Αυτο νομιμοποιεί την στέγαση των απόρων φοιτητών και όχι εργαστηρίων ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί ο κάθε λιγούρης. Συνεπώς δεν πρόκειται για κατάληψη "από άγνωστα άτομα" αλλά αυστηρή εφαρμογή του όρου του κληροδοτήματος για τους λόγους που αναφέρονται στο κληροδότημα. Η στέγη, οι σπουδές είναι δικαίωμα του καθενός και υποχρέωση της πολιτείας να τα παρέχει. Έχω την εντύπωση ότι στον όρο περιλαμβάνονται και εκδηλώσεις που προάγουν την ανάπτυξη, που και αυτόν τον όρο καλύπτει η Λέλα.

από kokkinia 24/12/2004 9:55 πμ.


δουλειά τους είναι να ζητάνε, δουλειά μας είναι να αντιστεκόμαστε!

από f 24/12/2004 3:37 μμ.


έχει χρόνιο κτιριακό πρόβλημα, από το 1991. Με την αύξηση των εισακτέων δεν έχει που να στεγάσει τα εργαστήριά του. Πάντως πρέπει να υπάρξουν λύσεις, τόσα κτίρια ανήκουν στο ΕΚΠΑ.

από @ 24/12/2004 5:11 μμ.


Το να αντιστεκόμαστε εμείς δεν είναι καθόλου περίεργο. Το περίεργο είναι να εμφανίζεται σαν διεκδικητής το Τμήμα ΕΜΜΕ το οποίο δεν έχει καμιά απολύτως δουλειά να ζητάει το κατειλημμένο κτίριο του κληροδοτήματος Μεταξάτου. Oι φοιτητές στο ΕΜΜΕ τι λένε για τις ενέργειες του Πανούση; Όσο για το επικαλούμενο στεγαστικό "πρόβλημα" του Παν/μιου ρίξτε μια ματιά στην ακίνητη περιουσία του... Ενδεικτικά: 1. Χαλκοκονδύλη 15, κληροδότημα Α. Παπαδάκη. 8 όροφοι όλοι του Ε.Κ.Π: ισόγειο, 3 μαγαζιά 1ος, ΙΕΚ οι υπόλοιποι όροφοι ενοικιάζονται σε υπουργεία. 2. Σπ. Τρικούπη 73, δωρεά Ευφ. Τσαμπούλα. Στο Ε.Κ.Π ανήκει το ισόγειο. Ενοικιάζεται. 3. Θεμιστοκλέους 15 και Καντακουζηνού 1, κληροδότημα Κ. Δεϊμερτζόγλου. Στο Ε.Κ.Π. ανήκει ολόκληρο το κτίριο (3 όροφοι και ημιόροφος ταράτσας) Στο ισόγειο στεγάζονται 2 μαγαζιά, το υπόλοιπο εγκαταλελειμμένο. 4. Σατωβριάνδου 3 έως 1 και Πατησίων 11. Διώροφο γωνιακό κτίριο, ολόκληρο στην ιδιοκτησία του Ε.Κ.Π. Επάνω όροφος και τμήμα του ισογείου δεν χρησιμοποιούνται. Ισόγειο: μαγαζιά. 5. Γ΄ Σεπτεμβρίου και Πολυτεχνείου 7. Πρώην κατάληψη άστεγων καλλιτεχνών και φοιτητών Α.Σ.Κ.Τ. Εκκενώθηκε και ανακαινίστηκε το 2002 για να ενοικιαστεί σε γραφεία. 6. Σταδίου 5, Μέγαρο Στάη. Στο Πανεπιστήμιο ανήκουν κάποιοι όροφοι και διαμερίσματα όπου στεγάζονται γραφεία. Σε δύο από τους ορόφους στεγάζεται τμήμα του Οικονομικού Παν/μίου ενώ τα διαμερίσματα του ισογείου στεγάζουν ένα Floca, γραφεία της εφημερίδας Έθνος και ένα βιβλιοπωλείο. 7. Μητροπόλεως 67 Διώροφο. Στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια ενώ ο επάνω όροφος επισκευάστηκε πρόσφατα για να στεγάσει σουβλατζίδικο. 8. Αιόλου 42-44 και Κολοκοτρώνη, κληροδότημα Α. Παπαδάκη. 7 όροφοι και ισόγειο όλα του Ε.Κ.Π. 5ος, 6ος, βιβλιοθήκη του Παν/μίου. Ενοικιάζονται 2 όροφοι ενώ το υπόλοιπο κτίριο είναι αχρησιμοποίητο. 9. Ακαδημίας 33, κληροδότημα Δ. Αράπογλου Στο Παν/μιο ανήκουν δύο διαμερίσματα. 10. Αιόλου 89. Διώροφο. Στο ισόγειο λειτουργούν μαγαζιά και από την πλευρά της αγοράς στεγάζονται 4-5 χασάπικα.

...

από @ 24/12/2004 5:17 μμ.


post image
...

Εικόνες:

από "άστεγος" Πανούσης 24/12/2004 5:56 μμ.


... το πανεπιστήμιο έχει στην ιδιοκτησία του 280 ακίνητα από τα οποία ενοικιάζει τα 190. Έχει και 110 στρέμματα -εντός σχεδίου πόλεως- στα Τουρκοβούνια! Εντάξει δεν είμαστε και η Εκκλησία της Ελλάδος αλλά κάτι έχουμε και μεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License