Ο Chavez επιβεβαιώνει την απαγωγή του Rodrigo Granda στο Καράκας

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοινώνει πως ο ηγέτης των FARC Rodrigo Granda μπήκε παράνομα στη χώρα και απήχθη στο Καράκας. Επίσης ο Chavez χαρακτηρίζει ψεύτες, την κυβέρνηση Uribe.

Μετά τα αμέτρητα άρθρα, ανακοινώσεις και εικασίες από οργανώσεις και προσωπικότητες, που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο τόσο της Βενεζουέλας όσο και στο εξωτερικό, όπου καλούσαν την κυβέρνηση να πάρει θέση για την περίπτωση της απαγωγής του Rodrigo Granda.

Tο υπουργείο εσωτερικών προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στάση της αστυνομίας ανακοίνωσε πως ο Granda δεν είχε καλεστεί από κανέναν στην Κολομβία, δεν ήταν ούτε στους καταλόγους των καλεσμένων του Συνεδρίου, μπήκε παράνομα στη χώρα, συνεπώς η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει καμιά ευθύνη για την τύχη του.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται μόνο πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Rodrigo Granda απήχθη στο Καράκας από κολομβιανούς αστυνομικούς και πως αν αποδειχθεί ότι εμπλέκονται και βενεζολάνοι, τότε θα αναλάβει η δικαιοσύνη.

Όμως ο Chavez στο καθιερωμένο κυριακάτικο πρόγραμμά του "Αlo Presidente", επιβεβαιώνει την απαγωγή στο Καράκας στις 13 Δεκέμβρη και διαψεύδει την κολομβιανή κυβέρνηση του Uribe και ιδιαίτερα τον διευθυντή της κολομβιανής αστυνομίας Chavez Castro, που τον χαρακτηρίζει ψεύτη για τους ισχυρισμούς του ότι ο Granda συνελλήφθη στη συνοριακή πόλη Cucuta.

Κλείνοντας, στο μήνυμά του αναφέρει πως μια κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιεί νόμιμα μέσα και δεν επιτρέπεται η αστυνομία του να καταπατά την κυριαρχία άλλης χώρας. Και κατέληξε λέγοντας, "αυτό είναι πολύ σοβαρό".

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License