Καναδάς: Νομοσχέδιο για τη για τη νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων

Νομοσχέδιο για τη για τη νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων

Σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών παρουσίασε στην Βουλή η κυβέρνηση του Καναδά, προκαλώντας την αντίδραση τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και βουλευτών της συμπολίτευσης. Όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση καναδικής εφημερίδας, 139 βουλευτές υποστηρίζουν το νομοσχέδιο, 118 είναι αντίθετοι, ενώ 49 εμφανίζονται αναποφάσιστοι. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ίρβιν Κότλερ υποστήριξε το νομοσχέδιο το οποίο, όπως δήλωσε, σέβεται και υπερασπίζεται τα συνταγματικά δικαιώματα όλων των Καναδών πολιτών. Πάντως, αναλυτές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις σε οκτώ από τις 13 επαρχίες της χώρας όπου οι γάμοι ομοφυλόφιλων κρίθηκαν νόμιμοι.

από +/- 07/02/2005 6:39 μμ.


Το άρθρο 1350 του Αστικού Κώδικα αναφέρεται σε ‘’μελλόνυμφους’’, χωρίς να κάνει διάκριση φύλου. Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι νόμιμος και στην Ελλάδα ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων.

από Tar 07/02/2005 10:20 μμ.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Γάμος Άρθρο 1350 Αστικού Κώδικα Όροι για τη σύναψη γάμου Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία. Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλονύμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από τη συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License