ΚΟΛΟΜΒΙΑ: η Γαλλία μεσολαβει για την απελευθέρωση της Ι. Μπετανκούρ

...

ΑΠΕ Κολομβία:Η Γαλλία είχε απευθείας συνομιλίες με τις FARC για την απελευθέρωση της Ίνγκριντ Μπετανκούρ Ημερομηνία - Ώρα : 26/02/2005-0500 Κολομβία Μπογκοτά ΑΠΕ - Γαλλ. Πρακτ. Η γαλλική κυβέρνηση είχε άμεση επαφή με τον δεύτερο στην ιεραρχία της ανταρτικής οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), Ραούλ Ρέγιες, με σκοπό να πετύχει την απελευθέρωση της πρώην υποψήφιας προέδρου της χώρας, Ίνγκριντ Μπετανκούρ, όπως υποστήριξε ο πρεσβευτής της Κολομβίας στο Παρίσι, Μισέλ Γκόμες. "Η γαλλική κυβέρνηση ήταν σαφής δηλώνοντας ότι είχε επαφές με ορισμένους ηγέτες των ανταρτών στα νότια της χώρας", είπε ο Γκόμες μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στην Μπογκοτά με τον Κολομβιανό πρόεδρο Αλβάρο Ουρίμπε. Ερωτώμενος για την ταυτότητα των ανταρτών που μετείχαν στη διαπραγμάτευση ανέφερε το όνομα του Ραούλ Ρέγιες. Την περασμένη Τετάρτη ο Γκόμες είχε καταγγείλει μια "εκστρατεία παραπληροφόρησης" στη Γαλλία σχετικά με την απαγωγή της Μπετανκούρ - η οποία είναι γαλλικής καταγωγής - που έχει ως στόχο να πείσει πως η κολομβιανή κυβέρνηση και όχι οι FARC είναι αυτή που θέτει εμπόδια για την απελευθέρωσή της πολιτικού.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License