Αφού κι αυτή την Ανοιξη την πουλάμε...

Aφού κι αυτή την Ανοιξη την πουλάμε στα αφεντικά, ας ακούσουμε ένα τραγουδάκι με το σωστό μήνυμα...

post image

Το «Παράτα τα» του Νικόλα του Ασιμου, με το εξώφυλλο εκείνης της κασέτας και τη χειρόγραφη σημείωση του Ν.Α. (λέει για "εργατίστικη συνείδηση" - θα το εξηγήσει αυτό κάποιος φίλτατος;)

Εικόνες:

Αρχεία:

από νικ 23/03/2005 6:38 μμ.


post image
"ακού" τι γράφει!

Εικόνες:

από By Christo 23/03/2005 11:06 μμ.


Πάνε περίπου 4 χρόνια που μας την έκανε ο Νικόλας. Ένα ταλέντο πρώτης σειράς. Αλλά αυτοκτόνησε...Τι να του ψάλω τώρα; Θα παραξηγηθώ.Θα χώσω ένα ποίημα που γράφτηκε περίπου τότε. ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΗΜΟΣ Το ‘γραψες ότι θα γίνεις διάσημος ρε Νικόλα… όταν όμως γίνεις ένα πτώμα. Σου τα πήραν όλα οι άλλοι Και γίναν των ειρμών σου παπαγάλοι. Διάλεξες να σε λένε με ήτα Άσημο. Μισούσες να ήσουν και να σ’ έλεγαν διάσημο. Ήσουν ταπεινός με της ύλης τ’ αγαθά, λίγο νερό, λίγο ψωμί, λίγο κρασί, αλλά επαφή με τα κοινά. Δεν μαντρώθηκες ποτέ σε λαθεμένη στρούγκα, Με μόνο την ιδέα, ντρεπόσουν σαν μπουρούχα. Όταν σε βρίζανε τους γέλαγες, όταν σε γυάλιζαν τους έφτυνες. Τους ξέρασες στη μούρη τη φοιτητική ταυτότητα, ποιος μπορούσε να χώσει σ’ ένα χαρτί τη δική σου οντότητα; Ακολούθησες τις φωνές των πουλιών, του ανέμου και της καρδιάς, έφτιαξες στίχους, μουσική, θέατρο-καφενείο με τη γλώσσα της φωτιάς. Ήσουν ντόμπρος, είχες μπέσα, έβγαζες από σκατά καλό, ούτε διαμάντια, ούτε χρυσάφια. Δεν σε τουμπάρισε κανένα υλικό. Οι εταιρίες προσπάθησαν να σου βουλώσουνε το στόμα, εσύ απαντούσες: ΄΄ρεβιζιονιστής, δεν έγινα ακόμα.΄΄ Στο στρατό τους γάμησες τα ράμματα, αποτρελάθηκαν οι γιατροί, βάλανε τα κλάματα. Ένας ΄΄τρελός΄΄ στρατιώτης γεμάτος πονηράδα και λογική, τα ’βαλε με κορυφές γιατρούς, φαινομενικά λογικούς. Ήσουν απεριόριστα διεθνιστής και ας έβριζες το Λένιν, ήσουν και Λενιστής… Το λιγότερο κακό έλεγες, είναι να ηττηθεί ο ΄΄δικός μας ΄΄ ο στρατός όταν όμως ξεσηκώνονταν κι’ ο Τούρκικος λαός. Στα μουσικά τα πράγματα ήσουν ο μοναδικός, Ήθελες να λαβαίνει μέρος όλος ο λαός. Θα μπορούσες να οργανώσεις του θεάματος την κοινωνία, έξω από κηφήνες, κέρδη, παραγοντισμούς και άλλη κοροϊδία. Δεν κατάλαβες όμως ότι από μόνος του κανείς δεν έμεινε, εσύ πάντως πήγες κόντρα, αφού στους άλλους η μπέσα ξέμεινε. Μια μέρα είπες δυνατά. Ασιχτίρ κουφάλες. Μου ψόφησε και η γάτα .Τι θα γίνουν οι κρεμάλες; Χάθηκε ένα ταλέντο τρανταχτό, έμεινε πίσω το μουσικό- πολιτικό κίνημα ακόμα πιο φτωχό. Κάθε πότε θα βγαίνουν διάσημοι, αυτοί που στη ζωή ήταν άσημοι; Υ.Γ. είναι μεγάλη αδικία, ενός Άσημου η αυτοκτονία. Έπρεπε να μείνει να παλέψει Και στο ταψί να τους χορέψει. CHRISTO-SUMMER 2000

από psychorazer 24/03/2005 4:37 πμ.


Υπάρχει μια φοβερή σκηνή στους Κροκάνθρωπους, όπου ο Άσιμος βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας του κροκ και, αν θυμάμαι καλά, γυρνάει με ένα καρότσι γεμάτο με παλιοπράγματα. Γράφει λοιπόν ότι τύχαινε να περνάει συχνά η Γώγου από την περιοχή του και να του τα "πρήζει" κριτικάροντάς τον στο στυλ "Ρε, Νικόλα, εδώ ο κόσμος πεινάει και εσύ με το κροκ ασχολείσαι; Δε ντρέπεσαι;" ΄ Ο Άσιμος αποδίδει γλαφυρότατα τη φάση και όσοι ήξεραν έστω και για λίγο αυτούς τους ανθρώπους, δεν μπορούν παρά να κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια.Τον έλεγχε η "εργατίστικη συνείδηση" σε καθημερινή βάση μέσα από τη νεύρωση της Κατερίνας.Κι όμως κι οι δυο συναντήθηκαν κάπου,γιατί ουσιαστικά πάντα ήταν μαζί. Είχαν το ίδιο τέλος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License