Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο 2 Απρίλη - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για τις 2 Απρίλη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ στη διαδήλωση για τα δικαιώματα των μεταναστών Πολυεθνικό «όχι» στο ρατσισμό Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ Το μήνυμα «Κάτω ο ρατσισμός» σε όλες τις γλώσσες και χωρίς εθνικά σύμβολα, κυριαρχούσε στα πανό των Ελλήνων και των μεταναστών -Τούρκων, Κούρδων, Ινδών, Πακιστανών, Αφρικανών, Ανατολικοευρωπαίων- στη μεγάλη κοινή αντιρατσιστική πορεία που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο. Η ατμόσφαιρα στη συγκέντρωση που έγινε στην (πολυεθνική) Ομόνοια θύμιζε πανηγύρι. Η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο απ' όλες τις φυλές της γης και μουσικά συγκροτήματα από την Ινδία και το Πακιστάν έδιναν τον τόνο της ενότητας, προσελκύοντας όλο και περισσότερους Αθηναίους. Ενότητα και πάθος χαρακτήρισαν την πορεία Ελλήνων και μεταναστών Στην εξέδρα αλλά και ανάμεσα στους πολίτες του κόσμου πολιτικά στελέχη του ΣΥΝ, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ, συνδικάτων, αντιρατσιστικών οργανώσεων και του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ που διοργάνωσε την εκδήλωση με ιδιαίτερη τη συμβολή του Δικτύου Μεταναστών και Προσφύγων. «Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Πρόκειται περί κοροϊδίας», τόνισε ο Γ. Αλεβιζάκης του ΕΚΑ, μιλώντας ως εκπρόσωπος των συνδικάτων και πρόσθεσε: «Δεν μπορείτε κ. υπουργοί να εμπαίζετε χιλιάδες εργαζόμενους μετανάστες, να τους μαζεύετε από τον δρόμο και να τους απελαύνετε. Τι θα γίνει με τα παιδιά τους;». Ο Θανάσης Κούρκουλας από το «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών» επισήμανε: «Δεν κερδίζουμε τίποτε από τον ρατσισμό. Αντιθέτως, με δούρειο ίππο τους μετανάστες χάνουμε σε πολιτικά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους τους κατοίκους της Ευρώπης». Πρώτο από τα αιτήματα που προβλήθηκαν ήταν να νομιμοποιηθεί η παραμονή όλων των μεταναστών στη χώρα και να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες. Η διαμαρτυρία, κοινή, αφορούσε το νέο σχέδιο νόμου για τους μετανάστες που περιλαμβάνει πρωτοφανείς περιορισμούς. Γι' αυτό και τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές όταν η πορεία έφτασε στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν «κάτω οι διαφορετικές πολιτικές, κάτω ο ρατσισμός και ο εθνικισμός» και «ίσα δικαιώματα για όλους». Οι μετανάστριες από τις Φιλιππίνες διαδήλωσαν έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, στην πρώτη γραμμή ήταν οι Πακιστανοί, ενώ για πρώτη φορά μετείχαν μαζικά σε τέτοια εκδήλωση Ασιάτες μετανάστες, και τα συνθήματά τους όπως και τα μουσικά συγκροτήματα από τις χώρες τους, χειροκροτήθηκαν θερμά από τους περαστικούς.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License