Ψήφισμα Φοιτητικών Συλλόγων για τα γεγονότα στη Φιλοσοφική

-

ΨΗΦΙΣΜΑ Καταδικάζουμε την επίθεση φασιστικής συμμορίας στη Φιλοσοφική την Πέμπτη 7/4/2005 που με ρόπαλα, μαχαίρια και αναισθητικά σπρέι τραυμάτισαν δύο φοιτήτριες - μέλη των Αριστερών Σχημάτων, και μαχαίρωσαν πλανόδιο πωλητή, καταστρέφοντας παράλληλα χώρους, ταμπλό και τραπεζάκια παρατάξεων. Έξι μέρες πριν τη διεξαγωγή των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, τέτοιες επιθέσεις έχουν στόχο να εκφοβίσουν, να τρομοκρατήσουν, να διώξουν τους φοιτητές μακριά από τις πολιτικές διαδικασίες και τις συλλογικές διεκδικήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση και οι ξυλοδαρμοί εκδηλώθηκαν στο χώρο των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων. Κράτος, κυβερνήσεις και κρατικοί μηχανισμοί έχουν ευθύνη. Έχουν ευθύνη γιατί ενώ είναι γνωστό πού μπορούν να βρουν τις νεοναζιστικές φασιστικές συμμορίες, τις αφήνουν ανενόχλητες να σκορπούν τον τρόμο, να επιτίθενται σε μετανάστες, σε νεολαίους, σε φοιτητές. Ενώ πολλές φορές η αστυνομία δρα ως ασπίδα προστασίας τους. Η αντιπαράθεση με τις φασιστικές συμμορίες δεν μπορεί να γίνει με όρους πολεμικής σύγκρουσης. Χρειάζεται η πιο πλατιά, μαζική αντιφασιστική δημοκρατική δράση κάθε φοιτητή και σπουδαστή. Για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την ελευθερία πολιτικής έκφρασης. Οι φοιτητές πρέπει να μπουν μπροστά για την ανάδειξη των πολιτικών που γεννούν τη νεοναζιστική και φασιστική βία. Την ανάδειξη και αποκάλυψη των πολιτικών που προωθούν τη διοχέτευση της δυσαρέσκειας σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια, επικίνδυνα όμως για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Στο τρομοκρατικό αυτό χτύπημα απαντάμε ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές δεν θα φοβηθούν, δεν θα υποχωρήσουν, δεν θα κρυφτούν. Θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στην εργασία, θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του πανεπιστημιακού ασύλου και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Τα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής, Μηχ/κων Η/Υ, Ηλ/Μηχ., Μηχ./Μηχ., Αρχιτεκτονικής, Πολ./Μηχ.,Μαθηματικού, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Οικονομικού, Βιολογικού, Φιλοσοφίας

από RED ALERT 13/04/2005 10:38 πμ.


Για ποιο λογο δεν αναφερεται το ονομα της φασιστικής συμμορίας (Χρυση Αυγη)? Προφανως διοτι για να υπογραψει η ΔΑΠ επρεπε να μην αναφερεται ονομα ετσι?

από ένας 13/04/2005 11:06 πμ.


γιατί αυτοί που το κάνανε αποχωρήσανε από τη Χ.Α. και έχουν αυτονομηθεί. Έτσι οι χρυσαυγίτες που είναι στη ΔΑΠ, δεν θα θέλαν να τους χρεωθεί αυτή η πράξη. Λογικό το βρίσκω αυτό. Ούτε εσύ θα ήθελες να σε κατηγορούν για κάτι που έκανε το ΚΚΕ Εσ. φαντάζομαι. Παρ όλα αυτά το κείμενο θα μπορούσε να έχει και μια παράγραφο για τη Χ.Α.. Αλλά όπως σωστά είπες, οι ΔΑΠίτες δεν νομίζω να υπέγραφαν τότε.

από NoX 13/04/2005 1:20 μμ.


Den uparxei kapoia apodiksh oti oi sigkekrimenoi pou kanane to ntou sth filosofikh htaN xrusaugites, mias kai oute prokiriksh afhsane oute kati allo.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License