Καναδάς: εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο από κάναβη

Προσοχή: μόνο για όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, όχι για πλακατζήδες!

ΑΠΕ Βρετανία: Ο Καναδάς ενέκρινε την κυκλοφορία του πρώτου φαρμάκου στον κόσμο που παρασκευάστηκε με βάση την κάνναβη. Ημερομηνία - Ώρα : 19/04/2005-1644 Βρετανία Λονδίνο ΑΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Ρόιτερ Το Sativex, το πρώτο αναλγητικό φάρμακο στον κόσμο που έγινε με βάση την κάνναβη, πήρε την τελική έγκριση των αρχών του Καναδά και θα αρχίσει να κυκλοφορεί εκεί πριν από το καλοκαίρι, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GW Pharmaceuticals από το Λονδίνο. Το Sativex χορηγείται υπογλώσσια με τη μορφή σπρέι και απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η τελική έγκριση της κυκλοφορίας του στον Καναδά αναμενόταν από το Δεκέμβριο, όταν η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της χώρας είχε ανακοινώσει ότι πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για να εξεταστεί η έγκρισή του. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Sativex πήρε το πράσινο φως των αρμόδιων αρχών του Καναδά. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την πρώτη έγκριση παγκοσμίως ενός φαρμάκου που προέρχεται από την κάνναβη", δήλωσε ο γιατρός Τζέφρι Γκάι, γενικός διευθυντής της GW Pharmaceuticals. Η διανομή του φαρμάκου στον Καναδά, η οποία θα γίνει από την Bayer, αναμένεται να αρχίσει πριν από το καλοκαίρι. Περίπου 50.000 άνθρωποι υποφέρουν από σκλήρυνση κατά πλάκας στον Καναδά. Η ασθένεια αυτή προκαλεί ισχυρούς πόνους στο 80% των ασθενών. Η GW Pharmaceuticals αναμένει την έγκριση της κυκλοφορίας του νέου της φαρμάκου και από τη Βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων, αλλά, όπως διευκρίνισε, υπήρξε καθυστέρηση της διαδικασίας.

από ενας 19/04/2005 5:32 μμ.


Τι σημαίνει αυτό; Φτιαχνουνε και φάρμακα από δηλητήριο κόμπρας.

ούτε η φαρμακευτική χρήση του χασίς. Είναι βλέπεις το ρημάδι το φυτό εύκολο, συχνά αυτοφυές και δεν γίνεται να ελέγξεις εύκολα ότι δε θα το παράγουν μόνοι τους αυτοί που θέλουν να το καταναλώνουν. Έτσι το κρατάνε εκτός νόμου (για πολλούς λόγους αλλά και) για να το νομιμοποιούν με ρέγουλα και μόνο όπου το έχουν προηγουμένως εντάξει σε κάποια καταναλωτική λογική κάποιας φαρμακοβιομηχανίας. Πάλι καλά που δεν έχουν απαγορεύσει στην ελλάδα και το ελαιόλαδο κι έχουν μείνει μόνο στην κινδυνολογία για να το πληρώνεις χρυσό και να μην το παιρνείς απ' το χωριό.

Ναρκωτικά: Στρουθοκαμηλισμός ή μια τολμηρή αναθεώρηση της πολιτικής και της νοοτροπίας μας; Οι Ηλιόσποροι (Νέοι Πράσινοι) σας προσκαλούν… ...σε ένα διήμερο διαλόγου, γιορτής και διεκδίκησης. ► Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2005, στις 7 το απόγευμα, με αφορμή τις εκπομπές του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα για τα Ναρκωτικά στην Ευρώπη σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση ειλικρινούς διαλόγου, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60). Θα προβληθούν αποσπάσματα από επεισόδια του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα για τα Ναρκωτικά στην Ευρώπη και θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις. Συντονιστής ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου. ► Το Σάββατο 7 Μαΐου 2005, από τις 2 το μεσημέρι, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποιήσεων για την Αποποινικοποίηση της Κάνναβης, ελάτε σε μια διαφορετική αντι-πολεμική γιορτή για την απελευθέρωση, τη μη-βία, τα ατομικά δικαιώματα, τις προσωπικές ελευθερίες και τη συλλογική έκφραση. Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις και απεξαρτηθείτε από τη παρανομία και την εγκληματικότητα. Για μια τολμηρή πολιτική περιορισμού της βλάβης στην υγεία του χρήστη και του πιθανού χρήστη, της βλάβης στην κοινωνία και την οικονομία.  Live Set από τους: One Drop, Locomondo, Atiko Minus, Soulfire  DJ Set από τους: Anna Mystic, Everlast, Rasta Youth, A.H2O, WhoAmI, THC Soundsystem, Dance Without Complex (4est/ Gregory K.) Ζογκλέρ, καταστάσεις και δρώμενα, προβολές, ενημέρωση... Που; Που αλλού, στο Πάρκο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (άγαλμα Βενιζέλου, Β. Σοφίας)!!! Φτου ξελευθερία... ☺ Επανακτήστε τους δημόσιους χώρους και το δικαίωμα σε ελεύθερη διασκέδαση για όλους We don’t need no more trouble, all we need is love…

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License