Νίκη αμερικάνων φοιτητών ενάντια στο καθεστώς τρομο-λογοκρισίας στο internet

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εγκατέλειψε τα σχέδια για την τιμωρία μιας ομάδας φοιτητών, επειδή στο website τους είχαν link στη σελίδα των Κολομβιανών ανταρτών, FARC – EP.

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εγκατέλειψε τα σχέδια για την τιμωρία μιας ομάδας φοιτητών, επειδή στο website τους είχαν link στη σελίδα των Κολομβιανών ανταρτών, FARC – EP. Οι καλιφορνέζοι φοιτητές κέρδισαν τον πρώτο γύρο στη μάχη ενάντια στις νεο-αμερικανικές τρομο-απαγορεύσεις. Τον προηγούμενο μήνα, ο διευθυντής για τα νομικά θέματα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Nicholas S Aguiar, διέταξε τη φοιτητική ομάδα Che Café Collective να αφαιρέσει το link στο website των Revolutionary Armed Forces of Colombia (FΑRC- EP) (Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας). Ο διευθυντής υποστήριξε οτι το link στον αριστερό Κολομβιανό επαναστατικό στρατό, ήταν αντίθετο στο νέο US-Patriot Act, αφού οι FARC, έχουν ονομαστεί «τρομοκρατική ομάδα» από την Αμερικανική κυβέρνηση. Η φοιτητική ομάδα Che Café Collective αρνήθηκε να αλλάξει το περιεχόμενο του site και υποστηρίχθηκε από έναν μεγάλο αριθμό πανεπιστημιακών οργανισμών σε ολόκληρη τη χώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αμερικανική Ένωση Καθηγητών Πανεπιστημίου και άλλες εννιά ομάδες έστειλαν γράμμα στο πανεπιστήμιο, ζητώντας του να εγκαταλείψει τις απειλές για πειθαρχική δίωξη ενάντια στο Che Café Collective. Το link των FARC, είναι μέρος μιας συλλογής από πρωταρχικές πηγές πληροφόρησης, γνωστές σαν το σχέδιο BURN. Οι συντάκτες του σχεδίου ανέβασαν την εξής δήλωση στο site τους, σαν απάντηση στις απειλές του διευθυντή: «Το μέγεθος της «υποστήριξής» μας στα FARC είναι ένα hyperlink. Πουθενά δεν αναφέρεται οτι μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν τα FARC. Απλά παραθέτουμε ένα link στη σελίδα τους, ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν τη δική τους άποψη γι αυτούς. -Σε ένα κόσμο που αυτό είναι έγκλημα, έχουμε την υποχρέωση να είμαστε εγκληματίες». Σύμφωνα με την online εφημερίδα, news.com το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έχει πλέον αλλάξει την στάση του στο θέμα αφού δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα που υποστήριζαν το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης των φοιτητών. Διαβάστε περισσότερα στο www.anncol.com (στα αγγλικά)

από Π.Λ. 16/10/2002 3:56 μμ.


πως η Αμερικανική κοινωνία θα είναι η μάνα των νέων επαναστατών. Απο το δημοσίευμα, λάβετε υπόψη τα εξής: 1- οι φοιτητές αυτοί, πάνε κόντρα σε ένα κατεστημένο που θέλει να δημιουργήσει την "κοινωνία των προβάτων". Εχει δέ στη διάθεση του, μέσα καταστολής και προπαγάνδας ιδιαίτερα ραφιναρισμένα...... 2- δήλωσαν την αντίθεση τους κόντρα στην φίμωση και χειραγώγηση της ελέυθερης πληροφόρησης, όχι κρυμμένοι πίσω απο μάσκες και ανώνυμες προκηρύξεις, αλλά επώνυμα και με επίγνωση των πιθανών συνεπειών. 3- Η αντίδραση των πανεπιστημιακών και διανοούμενων.... (αυτό, ας προβλέψει ο καθένας μας ποιά θα είναι η θέση των δικών μας ανθρώπων της παιδείας σε ανάλογη περίπτωση...) Υ.Γ. Οσοι παρακολούθήσαν την χθεσινή 15/10 εκπομπή-συνέντευξη του Larry King στο CNN, είχαν την ευκαιρία να δούνε τον Χάρρυ Μπελαφόντε (με προηγούμενες του δηλώσεις είχε επιτεθεί στον Κόλιν Πάουελ). Eκεί που έμμεσα του ζητούσαν - και περίμεναν- να πεί συγνώμη, αυτός όχι μόνο δέν το έκανε αλλά επί μία ώρα κατακεράυνωσε την κυβέρνηση, τους εξουσιαστές (πολιτικούς,στρατιωτικούς και οικονομικούς) που όπως είπε, δημιούργησαν μιά κοινωνία ΑΔΙΚΗ και ΑΝΗΘΙΚΗ...!! Πραγματικός χείμαρος που τα λόγια του με συγκίνησαν ιδιαίτερα. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ!!

από x.g.a 16/10/2002 6:25 μμ.


giati na baloun koukoules otan oploforei kai o teleutaios antropos sto dromo? Giati na krubondai otan oloi xeroun oti h koinwnia tous exei arxisei na parakmazei kai to mono pou tous gemizei pleon einai to misos, eite se geitonies eite se dromous eite se sxoleia.

από vasilis 17/10/2002 1:01 πμ.


Όπου γίνεται λόγος για την απαγόρευση http://www.athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=35454

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License