Κρατείται ο Γιάννης Σερίφης

Προφυλακίστηκε ο Σερίφης

Κατευθείαν στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Γιάννης Σερίφης, αμέσως μετά την απολογία του. Επισόδεια στο Εφετείο.

από .. 27/10/2002 1:31 μμ.


Γράψτε περισσότερα.

από Toto 27/10/2002 2 μμ.


...Μήπως κάτι ξεχάσαμε εκει γύρω στο '76-'77 και γυρίζουμε τώρα να το βρούμε;Πάλι "Λευτεριά στο Γιάννη Σερίφη";Η δεύτερη προδοσία του ΚΚΕ ξαναπέφτει στα κεφάλια μας;Το "Πατρις-θρησκεια-οικογένεια" εμπεδώθηκε,επι τέλους; Εχουν άπαντες πλεον απο ένα μπάτσο στο κεφάλι τους;Καλως , στοχος επετεύχθη!Για όσους νομίζουν οτι ο πόλεμος σταμάτησε το '49...'η το'89...Αντε πάλι απ'την αρχή!Εμπρός ,σύντροφοι, πίσω στη δεκαετία του '70...

από Μάρτη 27/10/2002 2:03 μμ.


Δεν καταλαβαίνω με ποια κριτήρια έχουν γίνει οι κατανομές των κρατουμένων. Τι σημαίνει το ότι έχουν βάλει τον Γιωτόπουλο μαζί με τον Κουφοντίνα και τον Τέλιο, ας πούμε. Τι σχέση έχουν αυτοί μεταξύ τους; Αφού ως γνωστόν οι δύο πρώτοι είναι οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι ο τρίτος φαίνεται ως μετανοημένος και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία εναντίον τους. Η απορία μου είναι ειλικρινής κι όχι ειρωνική. Ο Γιάννης Σερίφης είναι κατά τη γνώμη μου, "αποδιοπομπαίος τράγος". Δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία εναντίον του. Αλλά μπορεί και να κατασκευάσουν. Από αυτούς όλα τα περιμένω πια.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΙΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Μετά από 2 ώρες παραμονής του Γιάννη Σερίφη στο γραφείο του ανακριτή, ανακοινώθηκε η προφυλάκισή του. Περίπου 100 άτομα, αριστεροί, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως, υποδέχτηκαν την απόφαση με οργή και συνθήματα "Λευτεριά στον Γιάννη Σερίφη", "Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης", "Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά", "Μπάτσοι-Δικαστές-Γουρούνια-Δολοφόνοι" κ.α. Μια διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε για να διασφαλίσει την μεταγωγή του Γιάννη Σερίφη, και επενέβη όταν οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν ένα τζιπ-περιπολικό της αστυνομίας και του έκλεισαν το δρόμο. Σ' αυτή την επίθεση των ΜΑΤ συνελήφθη ένα άτομο. Ο κόσμος ξανασυγκεντρώθηκε μπροστά στην παραταγμένη διμοιρία και όταν μια δικηγόρος που ζητούσε να μάθει για την τύχη του συλληφθέντα απωθήθηκε βίαια από τους μπάτσους, ακολούθησαν νέες συμπλοκές, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους, τα ΜΑΤ να χτυπούν με τα γκλομπ και συντρόφους να τους πετούν πέτρες υποχωρώντας. Η συγκέντρωση διαλύθηκε με τη ρίψη δακρυγόνου και τον κόσμο να φεύγει απ΄τα στενά...

"Τριανταπέντε χρόνια παίζεται το ίδιο έργο, φτάνει πια τους βαρέθηκα" «Στην προαναγγελθείσα εδώ και πολύ καιρό δίωξή μου και σε όσα άλλα διοχετεύονται για τη συμμετοχή μου στην οργάνωση 17Ν, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη οργάνωση, ακούγεται, έχω για μια ακόμη φορά να απαντήσω ότι δεν έχω καμία σχέση και δεν με αφορούν, γιατί είναι έξω από τις πολιτικές μου πεποιθήσεις λογικές και πρακτικές μου. Για πάνω από 40 χρόνια βιομηχανικός εργάτης δραστηριοποιούμαι και τοποθετούμαι ανοικτά με το λόγο και την πράξη μου στο μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα. Συμμετέχω ενεργά στην ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου - ασυμβίβαστου ταξικού κινήματος. Στα 35 από αυτά τα χρόνια βρίσκομαι στο στόχαστρο των διωκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών της χώρας ακόμη και όταν για πολλά χρόνια βρισκόμουν μετανάστης στο εξωτερικό. Με θέλουν γενικό στρατολόγο και συντονιστή όλων των ενόπλων οργανώσεων και ομάδων. Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι από το 1977 μέχρι και την ώρα που μιλάμε βρίσκομαι και εγώ και η οικογένειά μου κάτω από στενή παρακολούθηση σε κάθε μας βήμα και έχουν άμεση γνώση για κάθε μας κίνηση. Επίσης δεν διαθέτουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον μου γιατί βέβαια δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να βρεθεί σε όσες γιάφκες βρήκαν ή πρόκειται να βρουν γιατί εγώ δεν υπάρχω εκεί. Έτσι προσπαθούν στηριγμένοι σε ομολογίες κατηγορουμένων που κανείς δεν γνωρίζει κάτω από ποιες συνθήκες πάρθηκαν ή ακόμα και αν πάρθηκαν να στήσουν κατηγορίες. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που ανοίγουν για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι πύλες του FBI και της CIA ανοίγει και η πόρτα του ανακριτή για τον ασυμβίβαστο για σαράντα χρόνια βιομηχανικό εργάτη. Είναι λοιπόν φανερό ότι για 35 χρόνια παίζεται το ίδιο έργο. Φτάνει πια, τους βαρέθηκα. Γιατί εμένα; Θέλουν την προσωπική και οικογενειακή μου εξόντωση για την ανυπακοή μου στις εντολές των αφεντικών. Θέλουν μέσα από το πρόσωπό μου να σπιλώσουν όσους συμμετείχαν στην αντίσταση κατά της χούντας και αντί να εξαργυρώσουν την τιμή των αγώνων τους συνεχίζουν ασυμβίβαστα να αντιστέκονται. Θέλουν να χτυπήσουν τον αγώνα για την ανάπτυξη ακηδεμόνευτου ταξικού κινήματος. Θέλουν να φιμώσουν και χτυπήσουν την επαναστατική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο. Η δίωξη μου είναι προαναγγελθείσα εδώ και πολύ καιρό, ας με καταδικάσουν για αυτό που είμαι και όχι για αυτό που θέλουν να είμαι.»

Ρε παιδιά, μήπως είναι καλύτερο για λόγους στρατηγικής να σταματήσουμε να φωνάζουμε περί αθωότητας στους φως φανάρι τρομοκράτες, γιατί όταν αρχίσουν να συλλαμβάνουν πραγματικά αθώους και άσχετους οι φωνές μας θα έχουν καταστεί αναξιόπιστες. Ας αφήσουμε επιτέλους την 17Ν να πληρώσει για την προβοκατόρικη προς το αριστερό κίνημα δράση της. Με την τακτική υποστήριξης στα μέλη της με συγκεντρώσεις κτλ, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μας θεωρεί ο λαός παράλογους και να πλήττεται το κίνημα αυτή τη φορά με δική μας ευθύνη και όχι της 17Ν.

από copbuster 27/10/2002 4:10 μμ.


Μούργος, όνομα και πράμα ... Τόσο βλάκας είσαι; Τίποτα πιο έξυπνο δε σας έχουν μάθει εκεί στην ασφάλεια για να στήνετε τις προβοκάτσιες σας; Αει στο διάολο από δω ...

από ώχουουουου μαμαμ! 27/10/2002 4:25 μμ.


τι να κάνουμε που η γλώσσα σου τρέχει πιο γρήγορα από το μυαλό σου.Ή μήπως το μυαλό σου απέδρασε μια νύχτα όπως ο φαντομάς;(μουργε έχεις δίκιο εν μέρει,αλλά και πάλι,όταν βλέπεις την αστυνομική ασυδοσία να θεριεύει,κάπως πρέπει να αντιδράσουμε,καταλαβαίνεις;)

από billo 27/10/2002 4:26 μμ.


Κατά τη δίωρη απολογία του Γ. Σερίφη ενώπιον του κ. Ζερβομεπάκου (δεν κατέθεσε υπόμνημα), παρουσία των συνηγόρων του κ.κ. Φυτράκη και Κόντος, αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές και υποστήριξε ότι η δίωξή του «εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες». Την προσωρινή κράτηση του Γιάννη Σερίφη αποφάσισαν από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας, μετά τη δίωρη απολογία του για τις κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής. Εντούτοις, τόσο ο εφέτης ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο μόνο για την κατηγορία της συμμετοχής του στη 17 Νοέμβρη, ως ύποπτο φυγής, καθώς δεν προέκυψε στοιχείο για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Σύμφωνα με δήλωση των συνηγόρων του, η απόφαση για προσωρινή κράτηση βασίστηκε στην κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ δεν προέκυψε από πουθενά στοιχείο για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Σερίφη, Σπύρος Φυτράκης, θεωρεί ότι η απόφαση για προφυλάκιση είναι εσφαλμένη καθώς ο χρόνος που φέρεται ότι τέλεσε την πράξη είναι παραγεγραμμένος αλλά και γιατί η κατηγορία απαγγέλθηκε με μοναδικό στοιχείο ομολογίες αμφιβόλου αξίας κατηγορουμένων στην υπόθεση. Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροί του κκ. Φυτράκης και Κόντος επανέλαβαν ότι η προφυλάκιση του Γιάννη Σερίφη στηρίζεται σε μια μονομερή επέκταση του ουσιαστικού υλικού για την υπόθεση της τρομοκρατίας και σε τρεις ανακριτικές και προανακριτικές απολογίες των Σάββα Ξηρού, Χριστόδουλου Ξηρού και Παύλου Σερίφη. Ο κ. Φυτράκης υπογράμμισε πως οι ομολογίες συγκατηγορουμένων δεν αποτελούν υλικό στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η δίωξη, η προσωρινή κράτηση, πολύ περισσότερο η κατηγορία. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία και χαρακτήρισε υπερβολική και εσφαλμένη την προσωρινή κράτηση του Γιάννη Σερίφη. Ακόμη έκανε λόγο για πολιτική δίωξη εναντίον του Γιάννη Σερίφη εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται η χώρα από τον εξωτερικό παράγοντα για τη δολοφονία Ουέλς και διαβεβαίωσε ότι η υπεράσπιση του Σερίφη θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά βοηθήματα που έχει στη διάθεσή της ώστε να διασφαλιστούν τα δεδομένα της δίκαιης δίκης. Από την πλευρά του ο κ Κόντος τόνισε ότι δεν υπάρχει κατηγορία ούτε ουσιαστική ούτε νομική και πρόσθεσε πως δεν μπορούν να λαμβάνονται υπόψη εν μέρει οι απολογίες άλλων κατηγορουμένων.

από antiMME 27/10/2002 4:31 μμ.


an tin prwth oktombrh eimastan 3000 atoma thn epomenh fora tha eimaste diplasioi. pes to kai stous synadelfous sou mourgo-mpatse leyteria ston Gianni Serifh allhlegyh stous agwnistes @

Ματά την δειλή, παράνομη και άδικη παραπομπή για τρίτη φορά του Αβρ.Λεσπέρογλου τον προηγούμενο Αύγουστο, που κρατήθηκε για έναν μήνα για τυπικά σφάλματα του προέδρου του Εφετείου στην καθαρογραφή της αθωοτικής απόφασης, ακολουθεί και η σύλληψη του Γ.Σερίφη. Δεν θα τελειώσει όμως εδώ... Η διαταγές από τα αμερικάνικα αφεντικά του Χρυσοχοϊδη είναι να πάνε μέσα ΟΛΟΙ για να γίνει η Ολυμπιάδα. Αν συνεχίσουν έτσι μάλλον θα τα καταφέρουν να μην γίνει τελικά αυτό το μεγάλο τσίρκο που μας φωρτώσανε στις πλάτες οι Λάτσηδες και οι Αγγελόπουλοι... Συνεχίστε έτσι ηλίθιοι και μετά θα ψαχνόσαστε!

από MAX PAYNE 28/10/2002 3:27 πμ.


Poios re malakopitoyres eneplexe to Serifh(onoma kai prama) me th 17N? Oi (hrwes agwnistes) Xhroi den ton karfwsan? Oso gia ena paparigo parapanw poy toyw eide toys 3000? Mallon apo to tsigariliki toys blepei 10ploys! oystoynaxathit oloi!

από Μάρτη 28/10/2002 11:28 πμ.


Συνέλαβαν έναν άνθρωπο χωρίς σοβαρά στοιχεία και όταν θα γίνει η δίκη φυσικά θα αθωωθεί. Και γιατί αυτό; Για να πεισθούμε ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα κι ότι είναι όντως αντικειμενική. Συνέλαβαν 18 άτομα για να κρατήσουν 4. Είμαι πολύ νέα και δε γνωρίζω τον ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Σερίφης στο εργατικό κίνημα. Ωστόσο σέβομαι οποιονδήποτε αγωνιστή έχει προσφέρει οτιδήποτε και τουλάχιστον είναι σεμνός και δεν έχει πάρει κυβερνητικούς θώκους όπως κάτι άλλοι "δήθεν" συνδικαλιστές.

από antiMME 28/10/2002 8:30 μμ.


kai meta mila MOURGO oso gia tous Xirous o idios o Serifhs eipe oti kaneis den kserei katw apo poies synthikes parthikan oi arxikes katatheseis. ligoi pia exoun exoun amfivolia gia ta psyxofarmaka pou tous edwsan oso gia th poreia th prwth oktombri yparxoun fotografies knitako

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License