Τακτική δικάσιμος για τον χθεσινό συλληφθέντα - λίγα λόγια για τα χθεσινα επεισόδια

Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τον Λευτέρη Σ. που συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο. Αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Λευτέρης Σ., που συνελήφθη στα χθεσινά επεισόδια στο Εφετείο, οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα στο ΑΥτόφωρο. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος (όταν μάθω κάτι πιο συγκεκριμένο, θα το προσθέσω, εκτός αν κάποιος ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο, οπότε ας το γράψει). Οσο για χθες: διάβασα στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=38892 για τα χθεσινά επεισόδια, αλλά πιο συγκεκριμένα, εγώ είδα: - τον Φυτράκη να κατεβαίνει από τα σκαλιά του Εφετείου, να μας κάνει κάποιος από αυτούς που είχαν πάει δίπλα του σήμα ότι "τον δέσανε" και εμείς αρχίζουμε να φωνάζουμε συνθήματα- "Λευτεριά στο ΓΙάννη Σερίφη", "η τρομοκρατία δεν θα περάσει", "Μπους, ΣΗμίτης, κοινός αγώνας" - κάποιοι φώναξαν το "αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι". Αυτά, ενώ ο Φυτράκης κάνει δηλώσεις στις κάμερες. - Κάποια στιγμή - είδα μετά από την τηλεόραση ότι είχε προηγηθεί η σύλληψη του Λευτέρη Σ. σε μικροεπεισόδιο με "μπλε" μπάτσους - ξεκινούν δύο τζιπ της αστυνομίας και πίσω τους ένα επίσης μπλε, τελείως κλειστό βαν. Πέφτουν επάνω σε ένα τζιπ αρκετά άτομα, καταφέρνουν να το σπρώξουν πίσω μέχρι που ο μπάτσος οδηγός (με ένα αμήχανο... χαμόγελο) τραβάει χειρόφρενο και ταυτόχρονα καταφτάνει μια διμοιρία ΜΑΤ (με ένα χοντρομαλάκα επικεφαλής, βλαχαδερά ψηλά παιδιά με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας οι υπόλοιποι). Η απώθηση γίνεται χρησιμοποιοώντας τις ασπίδες και τα γκλομπ, βρίζουν και παρατάσσονται. - Δυο-τρεις προσπαθούν να περάσουν, επιδεικνύοντας ταυτότητες δημοσιογραφικές και δικηγόρων. Ο επικεφαλής που λέγαμε λέει "αφού ξέρετε ότι άλλοι κάνουν κουμάντο, τι θέλετε τώρα" και δεν αφήνει κανέναν (στην πόρτα του γκαράζ, απέναντι, συνωστίζονται δημοσιογράφοι, παίρνοντας δηλώσεις από κάποιους). - Η ένταση μεταφέρεται σε άλλο σημείο της παράταξης σε σειρά των ΜΑΤ. Ο μπατσούλης βάζει την ασπίδα μπροστά, κάποιος βάζει το χέρι του κόντρα, ο μπατσούλης του τραβάει κλωτσιά κάτω από την ασπίδα και του επιστρέφεται πάνω στην ασπίδα. Η αφορμή δίνεται και ορμούν με τα γκλομπς, ενώ πέφτει ασφυξιογόνο. Οπισθοχωρούμε τρέχοντας στο στενάκι, αφού 70 άτομα απέναντι σε ασπιδοφόρους με γκλομπ είναι μάταιο και άνισο. ΑΠομακρυνόμαστε 100 μέτρα, βήχουν όλοι και μετά από λίγη ώρα το διαλύουμε, με τα ρούχα ποτισμένα στο ασφυξιογόνο. - Εκείνη την ώρα, πέφτουν δυο-τρεις πέτρες (αλλά αυτό το ξέρω από αφηγήσεις άλλων) προς το Εφετείο. Δεν ξέρω, δεν το είδα. - Φάγαμε καταστολή, ενώ ο Γ. Σερίφης οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Τα κανάλια το βράδυ έπαιξαν μόνο τα επεισόδια, ενώ δεν ακούστηκαν τα συνθήματα. ΑΝ δεν είχαμε χτυπηθεί από τα ΜΑΤ, θα παίζαν τίποτα; Θα ακούγονταν τα συνθήματα; Θα έλεγαν μόνο "40 φίλοι του Σερίφη φώναζαν συνθήματα μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισή του" ή θα το αποσιωπούσαν τελείως; Δεν ξέρω. - Θέμα για τον Γ. Σερίφη και στο Θεσσαλονικιώτικο Ιντυ: http://thessaloniki.indymedia.org/

από billo 28/10/2002 4:09 μμ.


Όσον αφορά το χθεσινό άρθρο για το τι έγινε στο εφετείο. Πράγματι η ενημέρωση ήταν ελλιπής και προβληματική για τον απλούστατο λόγο πως δεν ήμουν παρών στην παράσταση αλληλεγγύης στο εφετείο. Δεδομένου πως η ώρα κόντευε 5 και μέχρι τότε δεν υπήρχε σαφή κάλυψη των γεγονότων στο ίντυ αναγκάστηκα να επεξεργαστώ τα όποια στοιχεία παρείχαν τα επίσημα ενημερωτικά site, με την προσδοκία να φτάσουν κάποια στιγμή οι αφηγήσεις όσων ήταν παρόντες. Τα γραφόμενά σου είναι πέρα για πέρα ουσιαστικά και κατατοπιστικά για το τι διαδραματίστηκε χθες στο εφετείο. Κι αυτό είναι το εγχείρημα του ίντυ, να παρέχουμε οι ίδιοι την ανεξάρτητη ενημέρωση και να αλληλενημερωνόμαστε, συμπληρώνοντας και επεκτείνοντας ο ένας τον άλλο για μια όσο το δυνατόν πιο πραγματική προσέγγιση των γεγονότων. Κανείς δεν αναλαμβάνει εργολαβικά την ενημέρωση παρά ο απλός κόσμος που συμμετέχει στα γεγονότα και που διαθέτει την δυνατότητα να την προσφέρει και στους υπολοίπους.

από Kούμε 29/10/2002 9:49 πμ.


Μια χαρά ήταν το προηγούμενο κείμενο Βillo! Απλώς πρόσθεσα την αφήγησή μου, επειδή έτυχε να είμαι εκεί. Συμφωνώ σε όλα μαζί σου, αυτή είναι η ουσία του Ιντυ κι όχι τα διάφορα καφενειακά που κατά καιρούς λέγονται. ΑΝτε και στις 31 Οκτώβρη, στην αντιπολεμική, να γρΆψουν πιο πολλοί τι συνέβη, από το δρόμο! Viva Indy!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License