Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η πρώτη νίκη του κινήματος των κατοίκων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης είναι γεγονός. Στο κατάμεστο από κόσμο "Μουσείο Εθνικής Αντίστασης" στην Ηλιούπολη, στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε μετά από τις παρεμβάσεις δεκάδων πολιτών και φορέων ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για την άμεση απομάκρυνση του δολοφονικού Κ.Υ.Τ. ΔΕΗ από τα σύνορα των δύο Δήμων, την επανεξέταση του ζητήματος με αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων και διαμόρφωση της έκτασης σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ. Θ.Τ.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 29ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002* Σχετικά με την κατασκευή Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (Κ.Υ.Τ.) της ΔΕΗ 400/150 ΚV εντός της Β΄ Ζώνης Προστασίας του Υμηττού, στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν: Α) την απόφαση 67/1998 του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αναφέρει ότι η κατασκευή Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ εντός της Β΄ Ζώνης προστασίας του Υμηττού θεωρείται «χρήσις ασυμβίβαστος προς την προστασία και την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας του Υμηττού». Β) τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίες καταγράφονται σε έγκυρες, σύγχρονες επιστημονικές έρευνες και επιδημιολογικές μελέτες. Γ) την απόφαση της 105ης ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, η οποία επισημαίνει ότι «υπάρχουν πολλά άγνωστα σημεία σε ότι αφορά την επίδραση της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο» και ότι «η εμπειρία από τα ανάλογα προβλήματα στην περιοχή των ιονιζουσών ακτινοβολιών έδειξε ότι σε λίγες δεκαετίες τα όρια ασφαλείας ελαττώθηκαν σχεδόν κατά μία τάξη μεγέθους». ΖΗΤΑΜΕ 1) την άμεση διακοπή των συνεχιζόμενων εργασιών κατασκευής του Κ.Υ.Τ. 400/150/ΚV της ΔΕΗ, στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης-Αργυρούπολης. 2) την επανεξέταση του όλου ζητήματος και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, οι οποίες δεν θα μετατοπίζουν απλώς τους πυλώνες από τα σπίτια της Ηλιούπολης προς την Αργυρούπολη, αλλά θα καταργούν το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης από την περιοχή αυτή. 3) την διαμόρφωση της έκτασης που έχει παραχωρηθεί στη ΔΕΗ σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, κατόπιν συνολικής μελέτης. * Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης ελήφθη ύστερα από πρόταση της «Διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής».

από ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ 30/10/2002 9:47 μμ.


Το κάθε τι σ' αυτό τον κόσμο αποτελεί μια αδιάκοπη και ευμετάβλητη ροή. Εάν θέλουμε να το αποδώσουμε με μια εικόνα θα πρέπει να πάμε πίσω στον Ηράκλειτο ή στον Επίκουρο. Εν τούτοις, εάν θέλουμε μια πιο πρόσφατη εικόνα, μπορούμε να ακολουθήσουμε τον Ντελέζ ώστε να αποφύγουμε την Καρτεσιανή ιεραρχική αναπαράσταση του κόσμου ως δέντρου και να τον φανταστούμε, αντίθετα, ως ρίζωμα: δηλαδή, ως οριζόντια ρίζα. Κι όμως, ακόμη προτιμώ την Μαρξιανή εικόνα: "οι θεοί υπάρχουν στα διάκενα του κόσμου του Επίκουρου. Με τον ίδιο τρόπο που οι εμπορευματικές σχέσεις ήδη υφίστανται στα Διάκενα του δουλοκτητικού κόσμου". Louis Althusser, συνέντευξη στην Fernanda Navarro, στο βιβλίο της Filosofia y Marxismo (Μεξικό εκδ. Siglo XXI και Γαλλία εκδ. Gallimard). Αφιερωμένο σ' εκείνους που ξεγράφουν τον Althusser όχι μόνο ως ξεπερασμένο αλλά και ως "συντηρητικό" επειδή, τάχα μου, ο "δομισμός" του δεν επιτρέπει την αλλαγή του κόσμου.

από Π.Β. 05/11/2002 2:14 πμ.


Στείλτε μας υλικό να το προβάλλουμε από το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Με εκτίμηση Παν. Βήχος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License