16 «λαθρο»μετανάστες στη Χίο

Όπως λέει και το δελτίο τύπου του ΥΕΝ...

----------------------------------------------------------- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΜΕ Τηλ: 4178770, Fax: 4134286, e-mail: tidis@yen.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 31/10/2002 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Από περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Βροντάδου Χίου, εντοπίστηκε ξύλινη μηχανοκίνητη βάρκα μήκους περίπου 5 μέτρων, στην οποία επέβαιναν δεκαέξι (16) λαθρομετανάστες (11 άνδρες, 2 γυναίκες, 3 παιδιά). Η βάρκα συνεπεία εισροής υδάτων λόγω της κακής κατάστασής της ανατράπηκε με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα. Μετά από έγκαιρη επέμβαση του περιπολικού σκάφους, που βρισκόταν στην περιοχή, καθώς και ενός ακόμη, που προσέτρεξε για παροχή συνδρομής, οι λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου. Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

πρέπει να σημειώσουμε και τα εξής: Οι συνθήκες κράτησης τους είναι άθλιες. Εκτός από τα κρατητήρια των μπάτσων όπου είναι πραγματικά τριτοκοσμικά και στοιβάζουν εκεί όχι μόνο μετανάστες αλλά και ό,τι άλλο προκύψει (αυτόφορα κλπ) έχουν στηθεί κοντέινερ δίπλα στο μπατσοκτήριο, σε ένα περιφραγμένο χώρο δίπλα στο λιμάνι, όπου και τους στοιβάζουν όταν δεν χωράνε στο κελί. Επίσης έχει "διαμορφωθεί" ένα παλιό εργαστάσιο νερού, γύρω στα 4 χλμ από την πόλη της Χίου, χωρίς παράθυρα όπου τους μαντρώνουν και εκεί. Και δυστυχώς οι Χιώτες δέν κάνουν τίποτα. Απλά το παρακολουθούν και λένε μπράβο και στους νερόμπατσους. Είναι από τα νησιά που δεν κινείται τίποτα!!!

από Γιάννης - ΤΕΙ Πειραιά 31/10/2002 3:59 μμ.


Τίποτα δεν κινείται στο νησί... ή μάλλον πολλοί λίγοι ασχολούνται, γιατί υπάρχουν κάποιοι που κάνουν ότι μπορούν αλλά είναι λίγοι. Πολύ λίγοι. Όσον αφορά τις συνθήκες κράτησης, όπως τα λέει ο σύντροφος και χειρότερα είναι τα πράγματα.

από Γιάννης - ΤΕΙ Πειραιά 01/11/2002 1:43 πμ.


post image
από το χώρο "στοίβαξης" μεταναστών στη Χίο. Όπως πολύ καλά φαίνεται στη φωτογραφία, οι συνθήκες φιλοξενίας είναι υπέροχες... μέσα στο κοντέινερ!!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License