Πάνω από 10.000 στην αντιπολεμική πορεία στην Αθήνα - τουλάχιστον 6 συλλήψεις

Αρκετά μαζική η αντιπολεμική πορεία στην Αθήνα. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν από το μπλοκ των αναρχικών έφυγαν πέτρες έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Τουλάχιστον έξι άτομα - φοιτητές/τριες όλοι/ες κατά πάσα πιθανότητα- συνελήφθησαν αργότερα σε ..στάση του μετρό.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην σημερινή αντιπολεμική πορεία στην Αθήνα. Οι πολλές προσυγκεντρώσεις συνέκλιναν προς το Σύνταγμα κατά τις 6.30 και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησαν οι ομιλίες. Ο κόσμος του ΚΚΕ (τουλάχιστον η μισή διαδήλωση) παρέκαμψε την πλατεία Συντάγματος και ανέβηκαν προς τη Βουλή μέσω της Βουκουρεστίου, αφού οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα δεν έδειχναν και ιδαίτερα πρόθυμοι να κάνουν χώρο για να περάσουν. Έτσι το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας (ΚΚΕ+ΝΑΡ-Μ/λ και λοιπός εξωκοινοβουλευτικός χώρος) ξεκίνησε πριν καν τελειώσουν οι ομιλίες στο Σύνταγμα (όπου δεν υπήρχε και κανένα ..ενθουσιώδες κλίμα). Σύντομα ακολούθησαν και τα μπλοκ της Γένοβας 2001 και της πρωτοβουλίας για το Ελλ.Κοινωνικό Φόρουμ, που συνολικά αριθμούσαν περίπου 2.000-2.500 άτομα. Η πορεία ήταν μια..κλασσική μαζική αντιπολεμική πορεία στην Αθήνα, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δυναμικά συνθήματα με βήμα από τα μπλόκ της ΚΝΕ και των φοιτητών των ΕΑΑΚ , βόλτα με αργόσυρτα συνθήματα από τους μεγαλύτερους ηλικιακά του ΚΚΕ και των οργανώσεων της άκρας αριστεράς, ..χυμαδιό, πηγαδάκια και διάσπαρτα συνθήματα στο μπλοκ του Δικτύου, ταμπούρλα και ατελείωτες πικέτες στο μπλοκ της Γένοβας 2001. Πολύ δυναμικοί ήταν και οι νεολαίοι του ΣΥΝ, οι οποίοι φώναζαν μέχρι και "σκυλιά φυλάτε τα αφεντικά σας" στους μπάτσους! Το μπλοκ της Συσπείρωσης Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία είχε ένα μεγάλο πανό για τον Σερίφη και πολλά συνθήματα του κόσμου του μπλοκ εστίαζαν εκεί. Γενικότερα πάντως ακούστηκαν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης στον Σερίφη. Πανό αλληλεγγύης είχε καταβάσει και το ΝΑΡ, αν δεν κάνω λάθος.. Πίσω από το μπλοκ της Συσπείρωσης, ήταν το μπλοκ των αναρχικών με συμμετοχή 200-300 ατόμων. Στην Βασιλίσης Σοφίας, λίγο πριν το Μέγαρο Μουσικής, κάποιοι από το μπλοκ έριξαν δεκάδες πέτρες σε μια Alpha Bank. Αργότερα, και καθώς το μπλοκ είχε μόλις περάσει την πρεσβεία, εξαπολύθηκε επίθεση με πέτρες στους μπάτσους που βρίσκονταν στην γωνία της πρεσβείας (απέναντι από την Μαβίλη). Οι μπάτσοι απάντησαν με δακρυγόνα και το μπλοκ των αναρχικών οπισθοχώρησε. Από τα δακρυγόνα δάκρυσαν όλοι οι διαδηλώτες που βρίσκονταν σε ακτίνα 300 μέτρων, αλλά και οι μπλε μπάτσοι, οι οποίοι δεν είχαν μάσκες. Ήταν πραγματικά τραγελαφικό το θέαμα: οι διαδηλωτές άνετοι γενικά, λίγος βήχας, μερικά δάκρυα. Δύο διμοιρίες μπλε μπάτσων να κλαίνε ..ασταμάτητα, να μην μπορούν να συνέλθουν, μερικοί έτοιμοι να ξεράσουν! Δεν είναι τίποτα παιδιά, μετά από μερικές φορές το συνηθίζεις... Η κατάσταση ηρέμησε γρήγορα, αλλά τα απαράδεκτα δεν άργησαν να συμβούν. Άρκετοί χακί μπάτσοι ακολούθησαν τον κόσμο που έφευγε προς την Πανόρμου, από την Σούτσου. Στην στάση του μετρό των Αμπελοκηπών (δεν ξέρω αν ήταν μέσα ή έξω) συνελήφθησαν 6 τουλάχιστον άτομα, απ'ότι μαθαίνω φοιτητές όλοι/ες. Κάποιοι/ες είναι από το Πολυτεχνείο.. Για ότι νεότερο για τους συλληφθέντες θα επανέλθω. Θα ακολουθήσουν (αρκετά)αργότερα και φωτογραφίες.

από Ηλίας Ζ. 31/10/2002 10:41 μμ.


..μόλις έπεσε τηλέφωνο από την ασφάλεια (όχι την ..ίδια, από κάποιον που πήγε εκεί) ότι εντός ολίγου θα απελευθερωθούν οι 6 συλληφθέντες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι.

από αυτόπτης 31/10/2002 10:50 μμ.


Τις συλλήψεις τις έκαναν χακί που στήθηκαν έξω από το σταθμό και ασφαλίτες Το περίεργο ήταν το γρήγορο και κάπως απροετοίμαστο , τσίμπησαν όποιους βρήκαν ; Πάντως ήταν και ασφαλίτες που στα καλά καθούμενα ρίξαν κλωτσίες και αρπάξαν άτομο που μπορεί να είχαν σταμπάρει και από πριν;

από Κουλ Ουάχατ 31/10/2002 10:52 μμ.


Μου είπανε ότι αφήσανε τους τέσσερις χωρίς απαγγελία κατηγοριών. Αντε και για τους άλλους δύο τώρα...

από αντι ναζι 31/10/2002 11:24 μμ.


Οι ασφαλιτες εδειχναν και οι μπατσοι επιαναν,και μαλισττα πιασαν και ορισμενα ψιλοασχετα ατομα με τα "επισοδεια".

το μπλοκ των Αναρχικών βρισκόταν μεν πίσω από το μπλοκ της Συσπείρωσης, αλλά μεσολαβούσαν και μερικά άλλα πανό. Μην τα μπερδέυουμε! Η συσπείρωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους Αναρχικούς, πως θα μπορούσε άλλωστε! Λίγη προσοχή στις διατυπώσεις δεν βλάπτει.

από Ε.δ.Γ. 01/11/2002 12:03 πμ.


Μόλις επέστρεψα από τη Γ.Α.Δ.Α. και ενημερώνω: -Οι συλληφθέντες ήταν δέκα, οι οκτώ φοιτητές του Πολυτεχνείου και μέλη των Ε.Α.Α.Κ., -Μέχρι τις 11:00 περίπου είχαν αφεθεί όλοι ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, -Ωστόσο, η συμπεριφορά των μπάτσων τόσο απέναντι στους συλληφθέντες όσο και απέναντι στους δικηγόρους που πήγαν στην Ασφάλεια ήταν προκλητικότατη και δίνει σαφές μήνυμα για το μέλλον -σε συνδυασμό με την προκλητική σύλληψη Σερίφη... Το μήνυμα είναι ένα: Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη!!!

από ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ 01/11/2002 12:09 πμ.


ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Γ. ΣΕΡΙΦΗ ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ηταν μια μεγαλειώδης πορεία χιλιάδων διαδηλωτών, κάθε ηλικίας, οι οποίοι ξέσπασαν γεμάτοι οργή και αγανάκτηση εναντίον των πολεμοκάπηλων σχεδίων της αμερικής, κατά του πολέμου ενάντια στο Ιράκ και ΥΠΕΡ του Γιάννη Σερίφη! Τα συνθήματα δονούσαν την Αθήνα από τις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα μέχρι αργά το βράδυ έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία. Συνθήματα όπως "Φονιάδες των λαών αμερικάνοι" ή "ΛΕΥΤΕΡΙΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΙΦΗ", "Το πάθος για τη Λευτεριά είναι δυνατότερο απ΄ όλα τα κελιά". Γενικά τα συνθήματα ήταν ενάντια στην τρομοκρατική επέμβαση στο Ιράκ και την ντόπια κρατική τρομοκρατία, και μια υπόσχεση πώς ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΟΜΗΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία οι διαδηλωτές είχαν γίνει ΕΝΑ ΣΩΜΑ που με υψωμένες τις γροθιές αναφωνούσαν ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ! "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι ενότητα και πάλη". "Πίσω ρουφιάνοι Εμπρός συντρόφοι". H αστυνομία υπολόγησε τους διαδηλωτές 5-6000 αλλά στην πραγματικότητα οι διαδηλωτές ήταν περισσότεροι απο 10.000. Τα κανάλια της αποβλάκωσης την ίδια ώρα έδειχναν τσιφτετέλια στην Τουρκία, τις εξωσυζυγικές δραστηριότητες του Ωνάση, και ότι χαζοχαρούμενο βάζει ο νους του ανθρώπου. Οταν σε κάποια στιγμή το ΑΛΤΕΡ και το STAR εδέησαν να δείξουν κάποιες εικόνες τα στόματα των εκφωνητών και κυρίως του Καψή έσταζαν φαρμάκι: "Πρώτη φορά βλέπουμε πανό συμπαράστασης στη 17Ν" (!) είπε ο Καψής σχολιάζοντας το πανό που έγραφε ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ Γ. ΣΕΡΙΦΗ! "Προστέθηκαν στην πορεία με το έτσι θέλω" συνέχισε. Η πορεία ήταν ήσυχη αν εξαιρέσουμε κάποιες πέτρες που πέταξαν κάποια στιγμή νεαροί που ξεπήδησαν ξαφνικά μέσα απο τον κύριο όγκο των διαδηλωτών, εναντίων των ΜΑΤ που απάντησαν εκτοξεύοντας δακρυγόνα! Για μια στιγμή οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν αλλά αμέσως ανασυντάχθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους φωνάζοντας συνθήματα. Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση αύριο από το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, όσον αφορά την μεγαλειώδη αυτή πορεία που πραγματοποιήθηκε μέσα σε φοβερά αντίξοες συνθήκες και με την απειλή να σε χαρακτηρίσουν τρομοκράτη αυτοί που δολοφονούν λαούς και αθώους ανθρώπους καθώς και οι ντόπιοι λακέδες τους. Το μήνυμα όμως εστάλει: ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ Γ. ΣΕΡΙΦΗ. Συνέχεια στο http://anatolikos.com

από kanenas 01/11/2002 12:27 πμ.


gia na leme tin alithia syntrofoi tou politikou kafeniou oi anarxikoi den htan merikoi mono ''nearoi pou ksepidisan apo to kyrio ogo twn diadilwtwn'' eixan diko tous mplok kai htan 300+ kalo tha htan na mhn diadidoume th propaganda twn kanaliwn gia dithen 10-20 ''gnostous agnostous'' pou prokalesan ta episodia syntrofika xeretismata

από ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ 01/11/2002 12:39 πμ.


Δεν αναφέραμε πουθενά ότι 10-20 ήταν οι Αναρχικοί!!! Ολοι είδαμε ότι ήταν εντυπωσιακή η παρουσία τους. Από τον κύριο όγκο όμως των διαδηλωτών (και Αναρχικών) ορισμένοι νεαροί ξέκοψαν κάποια στιγμή και πέταξαν τις πέτρες. Αυτό έγινε και αυτό είπαμε. Συντροφικά.

ok

από kanenas 01/11/2002 12:47 πμ.


auto to 10-20 htan geniko gia to ti eipan ta kanalia den anaferotan se sas kanena provlima

από Μια Γνωστή Άγνωστη 01/11/2002 1:14 πμ.


Σύντροφοι, όλα αυτά είναι πολύ συγκινητικά, από άποψη θριαμβολογίας, αλλά θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα αν την επόμενη φορά η ευστοχία σας είναι μεγαλύτερη. Κοντολογής, δεν πετάμε πέτρες στα κεφάλια των συντρόφων και συνοδοιπόρων, χωρίς να βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας, εκτός αν πρόκειται για ηθελημένη ενέργεια, γιατί συν τοις άλλοις είναι και ένδειξη κακού γούστου. Πέρα λοιπόν από τις θεαματικές σας ενέργειες, τις οποίες, ένεκα κοινής αφετηρίας, δεσμεύομαι να μην κατακρίνω στο βαθμό που θα ήθελα (σπάσιμο Γιουγκοσλαβικής Πρεσβείας; Σοβαρολογείτε;), αν μη τι άλλο,κανονίστε να μην την πληρώνει το κυρίως σώμα της πορείας. Δεν βοηθάτε έτσι τις υποθέσεις τις οποίες υποτίθεται ότι θέλετε να προωθήσετε. Εγώ τουλάχιστον, αν βρισκόμουν στη θέση ανθρώπων που αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούνται, δεν θα ήθελα τη δική σας συμπαράσταση. Γενικά, μια μικρή μεθοδολογία και μια στοιχειώδης θεώρηση δεν θα έβλαπτε. Τι διάτανο, δεν σας έχει μιλήσει κανείς για αυτοσυγκράτηση και οργάνωση; Η αισθητική σας όζει.Λυπάμαι που σας χαλάω τον προεπαναστατικό αυνανισμό, αλλά δεν έχετε καμμία σχέση με τον Νετσάγιεφ. Επίσης, θα το εκτιμήσω δεόντως αν κάποτε αποσώσετε να πάρετε την ευθύνη και να μην αφήνετε άσχετα πιτσιρίκια να την πληρώνουν στη θέση σας. Και όχι, δεν κάνω κριτική εκ του ασφαλούς, ούτε προέρχομαι από αριστερίστικο χώρο. Όρνια, έ όρνια.

από Παρίας 01/11/2002 2:10 πμ.


Η πορεια ηταν ιδιαιτερα εντιπωσιακη και μαζικη.Μεγαλη δυναμικη ειχε το μπλοκ του ναρ, και το μπλοκ καποιων φοιτητικων συλλογων ιδιως μπροστα απο την πρεσβεια..(μεταλειολογοι τοπογραφοι και αλλοι). Θεωρω απαραδεκτη την ενεργεια μερικων αναρχικων???? να κανουν σπασιματα και να πεταξουν πετρες. Ειναι μαλλον ο ορισμος της προβοκατσιας. Η σημερινη πορεια ηταν δυναμικη.Μα το πληθος, στην συντριπτικη του πλειοψηφια δεν ηθελε να συγκρουστει με τις δυναμεις καταστολης. Και αυτοι οι «αναρχικοι» με την ενεργεια τους αυτοι, οδηγησαν σε μια ευτηχως μικρου μεγεθους ριξη με την αστυνομια.Αποτελεσμα? Οι γνωστες ριψεις δακρυγονων, και η προβολη φανταζομαι απο τα μεσα μαζικης αποβλακωσης μονο αυτων των ενεργειων.Που?Σε μια αντιπολεμικη πορεια.... Αρα το αποτελεσμα των ενεργειων αυτων περα απο το ξεκαβλωμα αυτων που εριξαν τις πετρουλες τους, ηταν καθολα αρνητικο, αν λαβουμε υποψιν μας την γενικη συγκηρια αλλα και την θεληση του μεγαλου μερους του πλυθους της πορειας.Αραγε νομιζουν οτι με το να πεταξεις την πετρουλα σου στην alpha bank ριχνεις τον καπιταλισμο?Ειναι σημαντικο χτυπημα στον ιμπεριαλισμο? Τι? Αν αυτοι θεωρουνται αναρχικοι θα τριζουν τα κοκκαλα του Ντουρουτι...Πιστευω οτι αυτοι που εριξαν τις πετρουλες τους στην σημερινη πορεια ειναι μαλλον ασφαλητες η εντελως ηλιθιοι που κανουν μια χαρα την δουλεια των μπατσων προβοκατορων. Να προσθεσω πως μερικοι τραγουδησαν και ανταρτικα Ακομα να πως σε ολους τους συντροφους να προσεχουν τους ασφαλητες μπατσους με την καθοδιγηση των οποιων εγιναν οι συληψεις σημερα.Με τρομακτικα ηρεμο τροπο για να μην προκληθει χαος, η καταλαβοι ο κοσμος τι συμβαινει.Να προσεχουμε συντροφοι...

από J@B 01/11/2002 3:04 πμ.


ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΙΣΩ.ΤΟ ΣΣΜΕΡΙΝΙ - ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΩ - ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΙΣΩ;ΤΟ ΝΑ ΣΠΑΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΩΘΕΙ;ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΡΧΑΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ....ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 98 ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ.

από Animix 01/11/2002 3:59 πμ.


Λες: «Η συσπείρωση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους Αναρχικούς, πως θα μπορούσε άλλωστε!» Η Συσπείρωση σαφώς και δεν είναι «αναρχική» η ίδια, αλλά περιέχει και αναρχικούς. (εγώ, π.χ. και αρκετοί άλλοι - για να μην πω σχεδόν οι μισοί). Έχεις δίκιο στο ότι μεσολαβούσαν και μερικά άλλα μπλοκ, αλλά γιατί αυτό το άγχος να διαχωριστείς; Για να σου δώσω μια ιδέα της λογικής μου, θα σου πω ότι για την πορεία της 1ης Οκτώβρη η γνώμη μου είναι πως δεν θα ήταν πετυχημένη εάν απουσίαζε το -μεγαλειώδες- αυτούσιο αναρχικό μπλοκ, αλλά σκέψου πως μια πορεία θα πρέπει κάποιος να την καλέσει. Και η Συσπείρωση το πέτυχε αυτό. Και αυτό έχει σημασία αν αναλογιστούμε την αδυναμία των αναρχικών -την τελευταία περίοδο- να οργανώνουμε και να καλούμε από μόνοι μας τέτοια γεγονότα. (Όχι ότι δεν το πετυχαίνουμε κάπου κάπου...)

Animix

από Σταύρος 01/11/2002 4:34 πμ.


πρέπει να τονίσω ότι μόνο βλαπτική είναι η δράση τους και δεν ξέρω αν είναι καν αναρχικοί ή οτιδήποτε άλλο. Στις νυχτερινές ειδήσεις παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένα τα επεισόδια που προκάλεσαν και οι εικόνες των σπασμένων αυτοκινήτων.Φυσικά κανένα πλάνο που να δείχνει τον όγκο της συγκέντρωσης(πιστεύω ότι πρέπει να ήταν ακόμη και 15000 άτομα, αφού η πορεία σε μία στιγμή είχε μήκος από το πολεμικό μουσείο εως σχεδόν το Σύνταγμα). Ο ΑΝΤ1 μάλιστα είχε το θράσος να μεταδώσει ότι οι διαδηλωτές ήταν μόνο 2000! Είναι απαράδεκτο να δίνουν αυτοί οι θερμόαιμοι στους γλοιώδεις διαύλους ενημέρωσης πάτημα για να σπιλώσουν την ουσία μίας πετυχημένης αντιπολεμικής διαδήλωσης.Όσο για τη συμπαράσταση στο Γιάννη Σερίφη, καλώς έγινε και δεν θα περάσει η προσπάθεια των πουλημένων δημοσιογραφίσκων να σπιλώσουν τους κοινωνικούς και αντιπολεμικούς αγώνες με την καραμέλα της τρομοκρατίας. Πάντως πιστεύω ότι διαλυθήκαμε γρήγορα και ότι όλο αυτό το πλήθος έπρεπε να συγκεντρωθεί συμπαγές μπροστά από την πρεσβεία των δολοφόνων και να βροντοφωνάξει για αρκετή ώρα, αντί να διαλυθεί αποσπασματικά και κατά ομάδες, με βάση τα κινήματα που αντιπροσωπεύονταν. Το ίδιο και κατά τη διάρκεια της πορείας, όπου υπήρχαν κενά και όχι συνέχεια στην πορεία, διότι η κάθε ομάδα πήγαινε με το πάσο της χωρίς κάποιο συντονισμό. Αυτό πιστεύω οφείλεται στην έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των διαφόρων ομάδων και φυσικά ο μόνος που το πληρώνει αυτό είναι ο παλμός και η οργάνωση των πορειών. Δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για την αντιπαράθεση ΝΑΡ-ΚΚΕ(είμαι ανένταχτος) ή για τις τριβές μεταξύ των αριστερών οργανώσεων. Η πορεία είναι πορεία και πρέπει να δείξει στους ρουφιάνους ότι ο λαός ξύπνησε και δεν αστιεύεται. Γι' αυτό οι υπεύθυνοι επιτέλους ας συννεννοηθούν για πιο ενιαία δράση και ας βάλουν νερό στο κρασί τους.

από ches σσσ 01/11/2002 5:16 πμ.


"ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ." ..ειπε καποιος συντροφος παραπάνω.. ..ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ Ε? ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ?..ΑΝ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΥΡΟ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΠΑΤΣΟΣΚΥΛΑ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 7 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ? ...ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΙΝΑΙ 'ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ'?ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ..(ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ 'ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ' ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΝ ΕΔΕΙΡΝΑΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΠΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥΣ..)..ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΝ ΜΕΡΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ..ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!Η ΕΝΤΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΚΡΙΤΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ... ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! ..ΝΑ ΜΗ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ..ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ download ΣΕ html ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ

από vasilis 01/11/2002 11 πμ.


...

από vasilis από Imc editorial 01/11/2002 11:41 πμ.


Φίλε ches σσσ, ανέβασα ως συνημμένα doc τα δυο βιβλία και θα διορθώσω τα δύο σου σχόλια, προκειμένου να μην φορτώνουν την σελίδα (κάτι που αποτελεί ταλαιπωρία και κόστος για τους χρήστες).

Αρχεία:

από Γιώργος 01/11/2002 12:28 μμ.


Η ένταση ξεκίνησε στην πρεσβεία όπου θεωρητικά έληγε η πορεία και επομένως δεν ανάγκασε κάποιον που δεν ήθελε να συγκρουστει με το ζόρι. Αλλωστεαπ'ότι είδα μόνο το Μλ-κκε ήταν μπροστά. Οι υπόλοιποι την είχανε κάνει και στη συνέχεια όταν έγιναν οι υπόλοιπες επιθέσεις δεν υπήρχε ούτε το ΜΛ-ΚΚΕ Αν υπήρχαν αριστεροί αυτοί ήταν μεμονωμένα άτομα χωρις πανώ διασκορπισμένα μέσα στους αναρχικούς.Οταν ο κόσμος έφτασε στο μέτρο και ενώ μέχρι τότε δεν είχαν εμφανιστεί μπάτσοι μια διμοιρία χακίδων έκασε μύτη και σιγά σιγά πλησίαζε προς το μετρό ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών είχε κατέβει τις σκάλες οι Μπάτσοι έπιασανένα παιδί έξω απ'το μετρό. Τότε κάποιος άρχισε να φωνάζει στον κόσμο που κατέβαινε να ξανάρθει πάνω γιατί πιάνουν άτομα και οι μπάτσοι πήγαν να συλλάβουν κι αυτόν ενώ βαρούσαν όσους προσπαθούσαν να τον τραβήξουν προς τα μέσα. Τελικά κατάφεραν να τον τραβήξουν και γλίτωσε τη σύλληψη. Στη συνέχεια ο κόσμος που περίμενε μην έχοντας καταλάβει τι ακριβώς συμβάινει μεσ στο μετρό έκρινε ότι έπρεπε να φύγει αφού πλέον δεν μπορούσε να βοηθήσει τους συλληφθέντες

από Γιώργος 01/11/2002 12:37 μμ.


Γνωστή-Αγνωστη. Νομίζω ότι αυτά που λες δεν ισχύουν. Μίλα συγκεκριμένα έπεσαν πέτρες πάνω σε άλλα άτομα που βρισκόνταν εκει; Γιατί εγώ θυμάμαι ότι τα παιδιά που τις έριξαν μας είπαν πρώτα να περάσουμε μπροστά και μετά τις έριξαν. Παρία η λογική σου τσακίζει κόκκαλα! Πάρε μια γεύση της λογικής σου με τα πόδια στο κεφάλι. "Μα καλά είναι δυνατόνα ναπιστευουν ότι τραγουδώντας αντάρτικα θα ρίξουν τον καπιταλισμό; Κατάφεραν με το κλεισιμο των δρόμων πλήγμα στον Ιμπεριαλισμό;Αν αυτοί είναι κομμουνιστές θα τρίζουν τα κόκκαλα του Τσε Γκεβάρα. Μάλλον μπάτσοι είναι..."

από Khayman 01/11/2002 12:41 μμ.


Να σημειώσω οτι πρόκειται για τα δυο κορυφαία (κατα την γνώμη μου) σύγχρονα κοινωνικόπολιτικά βιβλία. Βιβλία που θα έπρεπε να διατίθενται δωρεαν προς ολους. Σε αυτα τα πλαίσια πιστεύω οτι θα πρέπει να οργανωθεί κάποια στιγμή μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με κείμενα, μεταφράσεις, βιβλία κλπ εστω και ως αρχείο.

από ................................... 01/11/2002 2:02 μμ.


Symfono gia thn anagh dhmiourgias online vivliothikis me eyry fasma keimenon. Exo scannarismena(sta ellhnika) kai kapoia fovera antipolemika arthra tou Herman Hesse kai thelo me kapoion tropo na ta anevaso.

...

από Khayman 01/11/2002 2:15 μμ.


Χαίρομαι που συμφωνείς. Ειναι κάτι που το σκέφτομαι εδω και καιρό. Δεν ξέρω αν το indy εχει την δυνατότητα να στεγάσει μια τέτοια προσπάθεια (λογω πνευματικών δικαιωμάτων) αλλα ουτως ή αλλως εγω θέλω να το ξεκινήσω. Δυστυχώς εχω στην πλειοψηφία τους αγγλικά κείμενα αλλά πιστεύω πως μπορούμε να το οργανώσουμε σωστά και να εχουμε και ελληνικά αλλα και σε άλλες γλώσσες. Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει ενα mail στην παραπάνω διεύθηνση να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

από Γνωστή άγνωστη (σε απομαχία) 01/11/2002 3:21 μμ.


Φίλε Γιώργο, Τι να κάνουμε, ήμουν στο τέλος της πορείας και οι πέτρες περνούσαν ακριβώς πάνω από το δικό μου κεφάλι. Αν προσέξεις τα αποσπάσματα που έδειξε η τηλεόραση (και πράγματι, έδειξε μόνο αυτά γιατί έτσι συμφέρει τα ΜΜΕ) θα δεις ότι στην ουρά της πορείας, ο εναπομείναντας κόσμος έσκυβε για να προστατέψει το κεφαλάκι του. Ευχαρίστως να την πληρώσω (μεγάλες κουβέντες...) αν το έχω επιλέξει εγώ, στον τόπο και χρόνο που εγώ ορίζω, αλλά όχι και να μου ανοίξει το κρανίο από συντρόφους. Και για να μην καταφύγω σε αφορισμούς, γιατί τελικά δεν είναι αυτό το πρόβλημα, απλά θα με ενδιέφερε να υπάρχει στοιχειώδης λογική και συνεννόηση, αφ' ενός για την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας όλων των συντρόφων και συνοδοιπόρων (είτε εντάσσονται σε αναρχικά μπλοκ είτε όχι) και αφετέρου γιατί για την εκτροπή μιας πορείας (ράθυμης ή δυναμικής) και τη μετεξέλιξή της σε κάτι άλλο, πρέπει πρώτα να συνεκτιμούνται οι συνθήκες. Αν ο περισσότερος κόσμος δεν το επιθυμεί (που συνήθως δεν το επιθυμεί...), τότε γιατί να μην προωθηθούν αυτές οι πρακτικές σε άλλα σημεία της Αθήνας (περιφερειακά) και σε ανύποπτο χρόνο; Καμμιά φορά και το περιτύλιγμα μιας ενέργειας έχει μεγαλύτερη αξία απ' ότι φανταζόμαστε. Ζήτημα πολιτικής...

από Κουλ Ουάχατ 01/11/2002 3:26 μμ.


Επειδή ήμουν κοντά, και είδα, θεωρώ ότι το πετρίδι ήταν καθαρά συβολικό «hit & run» και ως εκ τούτου καμία μα καμία ωφέλεια δεν έφερε. Αληθεύει ότι ένας μπάρμπας (από το ΚΚΕ) έφαγε πέτρα στο μάτι κι ότι ένα παιδί έφαγε μια στο κεφάλι. Αληθεύει επίσης ότι αρκετοί επέταξαν τις πέτρες από το απέναντι πεζοδρόμιο (άρα οι πέτρες περνούσαν πάνω από τον κόσμο) και ως εκ τούτου ενώ οι ίδιοι βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας, διάφοροι άλλοι ανυποψίαστοι εκτίθονταν σε κίνδυνο. Λοιπόν, το πετρίδι ήταν περιττό, αμήχανο και «για τηντ ιμή των όπλων». Και είμαι βέβαιος ότι θα επαναληφθεί στην πορεία του πολυτεχνείου.... ΥΓ το μόνο «θετικό» αποτέλεσμα είναι ότι οι δύο μπλε διμοιρίες που ήταν μπροστά έφαγαν το δακρυγόνο των χακί στη μάπα...

από γκρρρ... 01/11/2002 4:08 μμ.


αν και είμαι αναρχικός,για μένα :όποιος πετάει πέτρα δ ί χ ω ς να υπολογίζει αν συμφέρει κάτι τέτοιο,αν συμβάλει στην ανατροπή του καπιταλισμού,αν υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθεί άλλος σύντροφος,αν είναι χρονικά και χωρικά ορθή ενέργεια,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ τελεία και παύλα!ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΥΛΙΑΡΗΣ τίποτα άλλο.Τελεία και παύλα(μερικοί από σας ξεκολλάτε!Αναρχία δε σημαίνει "ασκείτε βία σε κάθε πορεία,υπάρχουν δεν υπάρχουν μπάτσοι τριγύρω"!).

από Πειραμα 01/11/2002 4:13 μμ.


...οτι η πορεία των ...λιγότερο από 2000 ατόμων, ...υπερ της τρομοκρατίας ..κτλ., δεν υπάρχει καν ως είδηση σε πολλά ΜΜΕ ευρείας εμβέλειας (βλ. flash.gr, site ant1, κτλ.). Σκοπός της πορείας είναι και να περαστεί στον κόσμο ένα μύνημα. Υπάρχουν πολλές αντίστοιχες ειδήσεις που μόνο επι 7ετίας θα είχαν τέτοια αντιμετώπιση.Ο προφανης φασισμός των καθεστωτικών ΜΜΕ δεν θα πρέπει να περάσει.

από Λύσσα και συνείδηση 01/11/2002 7 μμ.


Πότε θα καταλάβετε ρε αριστερο-μπούληδες ότι η εξέγερση είναι στους δρόμους και όχι στα γραφεία σας? όποιος είναι κοτα και φοβαται να πάει για χαμομίλι σπιτάκι του. Γκέγκε? Εμείς συμετείχαμε και θα το κάνουμε χωρις να παίρνουμε γραμμή από τους ρεφορμιστοαριστερούς και από κάποιους δήθεν πατσιφιστές και υποταγμένους "αναρχικούς"

από γκρρρρ γκρρρρρ!!! 02/11/2002 1:08 πμ.


Καταλάβαμε!Δηλαδή ανθρωπέ μου,για σένα η εξέγερση ως αυτοσκοπός,μόνος τρόπος ανατροπής των πάντων!"Exegersi uber alles!!"όπως θα 'λεγε ένας αναρχικός Χίτλερ!Με το πετραδάκι,με τη μολοτοφούλα,με το μαχαιράκι θα λύσουμε μονοκοντυλιά την περιπλοκότητα του κοσμάκη,που δε λέει να ακολουθήσει το ultra-επαναστατικό παραδειγμά μας,μεγάλε!Με τις πέτρες στα κεφάλια αλλονών θα "λύσουμε" την ανθρώπινη βλακεία,τον ατομισμό,την πάρα πολύ νεοελληνική μικροψυχία,τον ωχαδερφισμό,τον γεράκο γειτονά σου που έχει χοληστερίνη και που έχει ανάγκη τις δωρεάν υπηρεσίες του ΕΣΥ(που συντηρεί το κράτος),τους "μη μου απτου" που βάλθηκαν να ξετινάξουν το ΙΚΑ με την αλόγιστη αγορά φαρμάκων,για να πω μόνο μερικά!Ωραία μεγάλε "λύσσα και συνείδηση",που το όριο ηλικίας σου είναι κάτι λιγότερο από 10 χρονώ (και αν είσαι πολύ μεγαλύτερος,το μυαλουδάκι σου είναι αυτό ενός πορωμένου εννιάχρονου)σε παραδέχομαι!Συσπείρωσες με τη δική σου λογική μισό εκατομμύριο έλληνες έτοιμους από αύριο κιόλας,να ανατρέψουν το κράτος Σημίτη μαζί και αυτό του Μπούς!Μπράβο,μπράβο!!!Όλοι σε παίρνουν στα σοβαρά,μεγάλε μπράβοοοοοοοοοο!!!!"κλάπ""κλάπ"κλάπ"!!!

από γνωστή άγνωστη 02/11/2002 3:21 πμ.


Εκτός που είσαι ανεγκέφαλος είσαι και θρασύδειλος. Όπως ίσως θα σε έχουν πληροφορήσει, υπάρχουν πολλές τάσεις στον αναρχισμό. Υπάρχουν, για παράδειγμα, οι λυσσασμένοι που ξέρουν να λυσσάνε μονάχα προβοκάροντας μια πορεία με πετρούλες και μπουκαλάκια, και κάνοντας το κορόϊδο όταν οι μπάτσοι πιάνουν ανθρώπους που απλά συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Υπάρχουν κι άλλοι. Από καρεκλοκένταυρους, ηγετίσκους της συμφοράς, μέχρι και σκεπτόμενους που δεν στερούνται δράσης. Μην παίζεις, το λοιπόν, με πράγματα που δεν καταλαβαίνεις. Αν δεν μπορείς να αρθρώσεις λόγο, έστω στοιχειωδώς (γιατί η αντίσταση δεν είναι μόνο στην πρακτική που σου έμαθε ο μπαμπάκας σου στο γήπεδο) κι αν δεν μπορείς να πάρεις την ευθύνη για τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν δίχως λόγο στην ασφάλεια, κι αν, επιπλέον, δεν έχεις συναίσθηση των παιχνιδιών που παίζονται αυτή τη στιγμή στη σκακιέρα, σε πανευρωπαϊκό και παναμερικανικό επίπεδο, κι αν, τέλος, νομίζεις ότι είσαι ένας εξεγερμένος που δεν συμβάλλεις στην κοινωνία του θεάματος και της κάμερας (από αυτοθαυμασμό καλά πάμε, έτσι δεν είναι;), συνέχισε να το κάνεις. Ωστόσο, θέλω να σε πληροφορήσω, πως δεν είστε μόνο εσείς στον αναρχικό χώρο και καλό είναι να μην έχεις την αυταπάτη πως κουμαντάρεις τίποτα, εσύ και τ' άλλα πιτσιρίκια. Μάλλον σας κουμαντάρουν... Φιλικά

Εκτός αν κάνω λάθος και είναι απλά ένα κακομαθημένο κωλόπαιδο.

από Γιώργος 02/11/2002 12:24 μμ.


Και ας μην πέταξα πέτρα είμαι σίγουρος ότι το κκε ήταν ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ μακριά όταν έφυγαν οι πέτρες.

από Κουλ Ουάχατ 02/11/2002 12:38 μμ.


Μα ναι, δεν είπα ότι το ΚΚΕ πέρναγε εκείνη την ω΄ρα. Ο γέρος, που την έφαγε στο μάτι, ήταν με το μπλοκ του ΚΚΕ και είχε μείνει πίσω να δει την πορεία. Σόρι αν δεν έγινα κατανοητός...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License