ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ- διακοπή παροχής ρεύματος από τους μπάτσους

Κείμενο που γράφτηκε για την διακοπή παροχής ρεύματος στην κατάληψη ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης

Το πρωί της τετάρτης 6/11/2002,χωρίς καμία ενημέρωση ή προειδοποίηση,συνεργείο της ΔΕΗ με συνοδεία αστυνομίας κατέφθασε στο κατειλημμένο κτίριο του ευαγγελισμού και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα που το τροφοδοτούσε.Το γεγονός αυτό σε συνδιασμό με τις αλεπάλληλες παρενοχλήσεις ατόμων που συμμετέχουν στην κατάληψη από την αστυνομία,έρχεται να επιβεβαιώσει τις προθέσεις τους. Η αρχή έγινε όταν παραλάβαμε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου επίσημη έρευνα του υγειονομικού,που χαρακτήριζε ούτε λίγο ούτε πολύ οτι το κτήριο είναι εστία μόλυνσης και στέκι περιθωριακών ατόμων.Αυτό το θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτο και προκλητικό,τη στιγμή που η πρυτανική αρχή ήταν ενήμερη για την κατάσταση και είχε αρνηθεί την παροχή ρεύματος και νερού. Εδώ και μήνες με δικά μας έξοδα επισκευάσαμε,βάψαμε,φτιάξαμε δικό μας δίκτυο νερού και ρεύματος για να κάνουμε αυτό το χώρο λείτουργικο και βιώσιμο,ο οποίος μέχρι τώρα έχει στεγάσει μία σειρά από πολιτιστικές,κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις,συζητήσεις, βιντεοπροβολές κ.α.Έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο συνεύρεσης και επικοινωνίας,δημιουργίας ,έκφρασης και δράσης. Αυτό φαίνεται οτι ενόχλησε κάποιους,που θέλουν το κτίριο νεκρό και εγκαταλελειμμένο, που επιβάλλουν την αποξένωση της πόλης,που δεν μπορούν να δέχτουν τις ανθρώπινες σχέσεις,οι οποίες δεν λειτουργούν με βάση το χρήμα,το κέρδος,την ιεραρχία και τον ατομικισμό. Ως μέσο πίεσης επέλεξαν -όχι τυχαία-την διακοπή της παροχής ρεύματος και νερού·πράγματα απαραίτητα για τις βασικές ανάγκες κάθε ανθρώπου που κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να του τα στερεί. AΠAITOYΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

από .. 02/01/2003 4:12 μμ.


Το προβλημα με το ρευμα στην καταληψη του Ηρακλειου το λυσαμε με την αγορα (μεταχειρισμενης) γεννητριας,αφου δεν ειχε νοημα να ελπιζουμε στο πανεπιστημιο. Ενω εχουμε φτιαξει και ενα προχειρο δυκτιο για νερο με μια δεξαμενη και δυο-τρεις βρυσες. Η προσπαθεια τους για καταστολη για αλλη μια φορα δεν περασε. Αντε και ... καλη επαναστατικη χρονια!

...

από peter pan 16/01/2003 4:18 μμ.


kamia idea gia to pararthma ths patras? h epanastash kollaei gia mia akomh fora stis petres...!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License