ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΠΘ

Φακέλωμα φοιτητών από τη ΔΑΠ. Αντιδράσεις και ξύλο στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ

154 ΠΑΣΟ σκαναρισμένα βρέθηκαν σε ελεύθερο αρχείο, στο προεκλογικό CD της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. 154 Φοιτητικά ΠΑΣΟ σε ψηφιακή μορφή βρέθηκαν στο CD που διένημε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ τις ημέρες των εκλογών. Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών (στο οποίο αυτοδυναμεί εδώ και χρόνια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), ακολουθώντας την πάγια τακτική της παράταξης πανελλαδικά, έχει αναλάβει την έκδοση των Φοιτητικών ΠΑΣΟ. Πρόκειται δηλαδή για την γραφειοκρατική διαδικασία συλλογής φωτογραφιών και το σφράγισμά τους από τη γραμματεία, και η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παρταξιακά στελέχη να προπαγανδίζουν ανοιχτά προς τους πρωτοτετείς. Το CD-ROM, που κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου, περιείχε σε ελεύθερο συμπιεσμένο φάκελο .zip σκαναρισμένα 154 φοιτητικά ΠΑΣΟ, σε αρχεία εικόνας jpeg ανά δεκάδες. Με ψηφιακή επεξεργασία είχε περαστεί με έντονα γράμματα πάνω από τα ΠΑΣΟ το όνομα του Φοιτητή. Το αρχείο είναι ελεύθερο προς ανάγνωση από όλους τους χρήστες του CD-ROM. Στις 10 χθες το πρωί αναρτήθηκαν, από την Αριστερή Παρέμβαση El Condor Pasa και την ΠΑΣΠ, πανό με εκτυπωμένα τα ΠΑΣΟ και καταγγελίες, ζητώντας τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης και τη διαγραφή των μελών του ΔΣ. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με ισχυρή ενίσχυση από τα πλησιέστερα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, κατέστρεψαν το πανό της ΠΑΣΠ και προσπάθησαν να καταστρέψουν το πανό των El Condor Pasa, συνάντησαν όμως ισχυρή αντίσταση από συγκεντρωμένους αριστερούς, αναρχικούς κι ανένταχτους. Έπεσε αρκετό ξύλο (μπουκέτα, κλωτσιές, σπρωξίδια) και σύντομα δημιουργήθηκαν δυο μπλόκα, που αντιπαρατίθεντο με συνεχείς αντεγκλίσεις, συνθήματα κλπ. Τελικά, μετά την ανικανότητα των κομματικών συγκεντρωμένων της ΟΝΝΕΔ να καταστρέψουν το πανό, εκδόθηκε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοίνωση αναφέροντας ότι "Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αίσθημα με ευθύνης (!!!!!) ζητάει συγνώμη για την τοποθέτηση αρχείου που αφορά το ΣΦΠΜ στο CD της παράταξης. Διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω αρχεία αποτελούν αποδεικτικά που ζητήθηκαν από τη Γραμματεία, μετά από κώλυμα της κατά τη διαδικασία χορήγησης των ΠΑΣΟ" Αμέσως μετά, ο γραμματέας της σχολής Πολ. Μηχανικών διέψευσε κι επίσημα κάθε σχετικό ισχυρισμό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το πανό, στο οποίο από αυτούς που το ανάρτησαν έχουν κρυφτεί τα στοιχεία και τα μάτια των εικονιζομένων, θα παραμένει καθημερινά αναρτημένο μέχρι τις δύο με περιφρούρηση (αναγκαστικά!) Το ΔΣ αναμένεται να εκδόσει αύριο "τυπική" δικαιολογία συγκάλυψης της κατάστασης, ενώ αρνήθηκε την εκ νέου σύγκληση γεν. συνέλευσης με την αιτιολογία ότι έγινε πριν από λίγο καιρό. Στην Γενική Συνέλευση είναι δυνατή η απόφαση διαγραφής των Υπευθύνων.

από Γιάννης 10/12/2002 12:24 πμ.


post image
Εδώ φαίνεται σκαναρισμένο δείγμα του αρχείου. Στα ΠΑΣΟ αναγράφονται με ψηφιακή επεξεργασία τα ονόματα των φοιτητών, ενώ είναι διακριτά αριθμοί Μητρώου, προσωπικά στοιχεία, διεύθυνση κλπ. Κατά το άνοιγμα του αρχείου, υπάρχει η ένδειξη "Να ανοίγεται μόνο στο σπίτι και όχι σε υπολογιστή κοινής χρήσης".

Εικόνες:


απο οτι θυμαμαι ειχε κυκλοφορησει στα μελη της δαπ και οδηγια κομματικη για νοθεια σε φοιτητικες εκλογες.οποιος εχει σχετικες πληροφοριες ας τις παραθεσει εδω. καλη προσπαθεια παιδια καλα τους κανετε και τους ξεμπροστιαζετε.

από JOHN 10/12/2002 1:37 μμ.


ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΙΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΕΤΕ Η ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΑΠ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΝΕ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ. ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΤΑΝ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΔΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ. ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟ '90, Η ΚΑΤΑΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΠΑΣΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΙΤΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΑΦΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗ Η ΔΑΠ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΣΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ: 1) ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΑΝ ΟΙ "ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ" ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΙΚΟΥ-ΠΕΛΑΤΙΑΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΠ 2) ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΑΝ ΕΘΕΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ Η ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΘΙΓΜΕΝΟΙ Μ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΑΠΟΛΙΣΤΑ. 3) ΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΑΙ ΕΞ' ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. Η ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΖΕΡΤΖΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΝ ΤΖΕΡΤΖΕΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΜΗΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΔΑΦΕΡΜΟ ΚΑΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΡΙΞΩ ΚΟΥΤΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΟΥ. ΤΕΛΟΣ. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΜΑΣΟΝΙΕΣ Η ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Τ. (ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ). ΑΚΟΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ-ΞΕΥΤΙΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΦΙΣΕΤΑΚΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΡΙΦΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΤΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ; ΑΧ ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.

από ένας καινούριος 10/12/2002 1:55 μμ.


είχε πανώ για το Σερίφη.

από john 10/12/2002 2:05 μμ.


ΑΚΡΙΒΩΣ. ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΘ

από LA 11/12/2002 5:14 πμ.


1) Οι σκαναρισμένοι φοιτητές δεν είναι μέλη του κομματικού ή μη μηχανισμού της ΔΑΠ, είναι σκαναρισμένοι όλοι οι φοιτητές του τμήματος αδιακρίτως 2) Κατά συνέπεια οι περισσότεροι από αυτούς ΔΕΝ έθεσαν τον εαυτό τους στη "διάθεση" κάποιου κόμματος και προφανώς είναι θιγμένοι (εκτός αν είναι ΔΑΠίτες) 3) Στο ξύλο που έπεσε, τα πρώτα παιδιά που έφαγαν ξύλο από τους ΔΑΠίτες ήταν παιδιά των οποίων τα ΠΑΣΟ βρέθηκαν σκαναρισμένα. Αρκετοί τουλάχιστον απ' αυτούς μπήκαν μπροστά σε όλη τη διαδικασία γνωστοποίησης του γεγονότος. Κι όμως, αφού αποδείχτηκε ότι ΟΛΟΙ οι φοιτητές είναι σκαναρισμένοι, κατά συνέπεια όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν τζερτζελέ. Δεν καταλαβαινω γιατί αναφέρεσαι σε αυτό υποτιμητικά. Άλλο να αναφέρεσαι στις ύπουλες μεθόδους της ΔΑΠ γενικά, και άλλο να έχεις μπροστά σου κάτι τόσο απτό και αποδεδειγμένο (ήδη οι περισσότεροι φοιτητές έχουν τεστάρει του λόγου το αληθές στο CD που έχουν σπίτια τους). Τέλος, μιλάς χωρίς να γνωρίζεις γιατί ΟΛΑ τα σχήματα του Πολυτεχνείου ΑΠΘ έχουν βγάλει ανακοινώσεις ή έχουν εισηγηθεί (και περάσει) ψηφίσματα για τον Σερίφη. Σέβομαι τον αγώνα για το Γιάννη Σερίφη, υπάρχουν όμως παράλληλα και άλλα θέματα της φοιτητικής καθημερινότητας με έντονη πολιτική χροιά (φακέλωμα φοιτητών, πληρωμένα συγγράμματα, ανάθεση κυλικείου σε πολυεθνική), και κάθε συνειδητοποιημένος φοιτητής, εντεταγμένος σε σχήμα ή ανένταχτος πρέπει να έχει θέση. Και μην γράφεις μόνο κεφαλαία, στραβώθηκα

από LA 11/12/2002 5:21 πμ.


Η τακτική της χορήγησης ΠΑΣΟ, αν δεν κάνω λάθος, δεν εφαρμόζεται σήμερα από κανένα σχήμα, ούτε αυτό της Επιτροπής Αγώνα που πλειοψηφεί στην Αρχιτεκτονική. Επίσης (άσχετο μεν) κανένα σχήμα της Πολυτεχνικής (εκτός από τα ΕΣΟΦ -αν θεωρούνται "σχήμα") δεν πήγε ποτέ στη Φλωρεντία ή στο Φόρουμ. Τα ΕΑΑΚ ξέρεις δεν αποδέχονται την έννοια του forum και οι El Condor Pasa διαφώνησαν σοβαρά σε οποιαδήποτε συμμετοχή.

από ΒΑΣΙΛΗΣ 11/12/2002 12:30 μμ.


Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΑΠ, ΣΑΦΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΑΛΛ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ.ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ.ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ.ΟΜΩΣ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΙΝΗΤΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΘΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΞΙΟ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΑ ΚΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.ΠΡΕΠΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΥΟΙΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.

από RE 11/12/2002 4:07 μμ.


ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License