αργεντινή 20 Δεκέμβρη

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που οι εργάτες έπληξαν το κράτος της πείνας και έδιωξαν τον Ντε Λα Ρούα. Σήμερα στην επόμενη μαζική εθνική διαδήλωση που ετοιμάζεται για τις 20 του Δεκέμβρη είναι και πάλι αντιμέτωποι με το κράτος του Ντουάλντε και για μια ακόμα φορά αντιστέκονται στις επιταγές του ΔΝΤ.

Μαζικές διαδηλώσεις στην Αργεντινή στις 20 Δεκέμβρη στην Plaza de Mayo. Πέρασε ένας χρόνος από τότε που οι εργάτες έπληξαν το κράτος της πείνας και έδιωξαν τον Ντε Λα Ρούα. Σήμερα στην επόμενη μαζική εθνική διαδήλωση που ετοιμάζεται για τις 20 του Δεκέμβρη είναι και πάλι αντιμέτωποι με το κράτος του Ντουάλντε και για μια ακόμα φορά αντιστέκονται στις επιταγές του ΔΝΤ. Η πείνα αυξάνεται και η ανεργίας διατηρείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο. “Για να δώσουμε ένα τέλος στην πείνα, να αποκτήσουμε δουλειά για όλους, να αυξηθούν οι μισθοί και να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, υγεία, κατοικία και εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να οργανώσουμε ένα μεγάλο μαζικό αγώνα, για τον οποίο οι εργάτες άνεργοι και μη, οι συνελεύσεις γειτονιάς, οι αποδυναμωμένοι οικονομικά τομείς, οι φοιτητές ετοιμάζουν γενική απεργία μέχρι να νικήσουμε τον Ντουάλντε, να κατορθώσουμε “να φύγουν όλοι” και να ανοίξει ο δρόμος για την διακυβέρνηση από τους εργάτες. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των προεδρικών εκλογών. Για να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτή την προοπτική καλούμε σε μεγάλο Εθνικό Κογκρέσο όλες τις αγωνιζόμενες οργανώσεις, τους πικετέρ@ς, τα κατειλημένα εργοστάσια, τις λαικές συνελεύσεις και τα αγωνιζόμενα συνδικάτα.. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην διάσπαση. Πρέπει να δημιουργηθούν συνελεύσεις σε όλες τις δουλειές, σε όλα τα κινήματα, σε όλες τις γειτονιές. Κατεβαίνουμε στις διαδηλώσεις στις 11-12 δεκέμβρη μαζί με τις Μητέρες της Πλατείας του Μάη. Καλούμε στο φεστιβάλ του εργοστασίου Μπρούκμαν στις 14 του μήνα. Καλούμε τις αγωνιστικές οργανώσεις των εργατών, τα εργοστάσια υπό κατάληψη, τα κινήματα των πικετέρ@ς και τις λαικές συνελεύσεις να ενωθούν στον αγώνα των εργατών και του λαού για να συνδιοργανώσουμε από κοινού μια κοινή πορεία στις 20 του Δεκέμβρη από το εργοστάσιο Μπρούκμαν στην Πλατεία του Μάη.” Εργάτριες και Εργάτες του Μπρούκμαν Εργάτες και Εργάτριες του Ζανόν Συνδικάτο των εργατών κεραμικών του Neuquen.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License