Καταγγελίες για κατάχρηση δακρυγόνων στην Κολομβία

...

ΑΠΕ Κολομβία: οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλει την χρήση χημικών εναντίον ιθαγενών και αγροτών διαδηλωτών. Ημερομηνία - Ώρα : 20/05/2006-0635 ( Eπείγον ) Κολομβία Μπογκοτά ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ. Η αστυνομία της Κολομβίας κατέστειλε βίαια τις διαδηλώσεις των ιθαγενών και των αγροτών στην περιφέρεια Ναρίνιο (νότια) χρησιμοποιώντας τοξικά αέρια που έχουν απαγορευθεί από διεθνείς συνθήκες και τραυματίζοντας πάνω από 60 ανθρώπους, κατήγγειλε μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το "γραφείο για την υπεράσπιση του λαού", που έκανε λόγο για "βάρβαρη συμπεριφορά". Η οργάνωση εξέδωσε μια ιδιαίτερα επικριτική ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία και ο στρατός αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για την φτώχεια από την οποία μαστίζονται και για την αδυναμία πρόσβασής τους στα συστήματα παιδείας και υγείας. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι δυνάμεις ασφαλείας έρριξαν, χρησιμοποιώντας ελικόπτερα, επικίνδυνα χημικά που είναι απαγορευμένα από διεθνείς συνθήκες στους διαδηλωτές για να τους διαλύσουν. Οι ινδιάνοι και οι αγρότες στην περιοχή βρίσκονται συχνά ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά του στρατού, της αστυνομίας, των δεξιών παραστρατιωτικών αλλά και των αριστερών οργανώσεων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License