Τεράστιες διαδηλώσεις αναμένονται στην Αργεντινή στις 19-20 Δεκέμβρη

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την εξέγερση στην Αργεντινή, το κίνημα ετοιμάζεται να το ξανακάνει! Εντάξει, υπερβολές, αλλά στο Μπουένος Άιρες ετοιμάζονται τεράστιες διαδηλώσεις..

Στο Μπουένος Άιρες, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη από το βράδυ της 11ης Δεκέμβρη, με μια 24ωρη «Διαδήλωση της Αντίστασης» χιλιάδων ατόμων, με κεντρικό αίτημα «Όχι στην πληρωμή του εξωτερικού χρέους!». Τη διαδήλωση κάλεσαν οι Μητέρες της Πλατείας του Μάη (μανάδες των θυμάτων της δικτατορίας του ‘76-’83) και στήριξαν τα κατηλειμμένα εργοστάσια της Zanon και της Brukman, οργανώσεις ανέργων πικετέρος και άλλων κοινωνικών κινημάτων. Στις 19-20 Δεκέμβρη στην πόλη αναμένονται τεράστιες διαδηλώσεις: στις 19 Δεκέμβρη οργανώνεται ένα τεράστιο «αστικό μπλόκο» («piquete urbano”) από δεκάδες λαϊκές συνελεύσεις της πόλης, οργανώσεις πικετέρος (άνεργοι που χρησιμοποιούν σαν μέσο πάλης το μπλοκάρισμα των δρόμων), μαχητικά συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις, αλλά και πολιτικά κόμματα, περιβαλλοντικές οργανώσεις και συνδέσμους μικροαποταμιευτών (οι οποίοι έχουν δει τους κόπους μιας ζωής να κάνουν φτερά από τις τράπεζες). Η κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, όπου έχουν την έδρα τους δεκάδες τεράστιες πολυεθνικές όπως η Shell, η Monsanto και η Mc’donalds, με σκοπό τον αποκλεισμό τους και την παύση της λειτουργίας τους. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται αποκλεισμοί δρόμων σε δεκάδες γειτονιές του Μπουένος Άιρες, ενώ αργότερα όλες οι δράσεις θα καταλήξουν σε μία μεγάλη διαδήλωση. Για τις 20 Δεκέμβρη προγραμματίζεται μια τεράστια διαδήλωση στην Πλατεία του Μάη, στην οποία θα συμμετέχουν πρακτικά όλα τα στοιχεία του κινήματος. Για τη διαδήλωση προετοιμάζονται να κατέβουν στην πόλη πικετέρος και εργάτες κατηλειμμένων εργοστασίων από όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα οργανώνεται μία «Εθνική Πορεία» (Marcha Federal) που αποτελείται από 6 μαραθώνιες διαδηλώσεις, ξεκινώντας στις 15-16 Δεκέμβρη από διάφορες περιοχές (ΒΑ, ΒΔ, Δυτικά και 3 περιοχές νότια του Μπούενος Άιρες) και καταλήγοντας, αφού διασχίσουν τη χώρα, στις 19-20 Δεκέμβρη στην πόλη. Τις ίδιες μέρες θα πραγματοποιηθούν και διαδήλωσεις και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως το Rosario.

από que no quede ni uno solo! 14/12/2002 6:58 μμ.


post image
Για να καταλάβετε το μέγεθος της κινητοποίησης! Για τους ισπανόφωνους, το αναλυτικό πρόγραμμα του γεγονότος είναι εδώ: http://www.argentina.indymedia.org/news/2002/12/67275.php

Εικόνες:

από Dario Santillan 14/12/2002 7:03 μμ.


post image
Οδηγίες για επίδοξους "αστικούς" πικετέρ@ς... Πάλι για τους ισπανομαθείς, το κάλεσμα για το piquete urbano είναι εδώ: http://argentina.indymedia.org/news/2002/12/66753.php Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά η κεντρική τράπεζα (Banco Central) και το χρηματιστήριο (Bolsa de comercio) είναι με bold :)))

Εικόνες:

από ;;;; 14/12/2002 8:07 μμ.


Εχει κανείς ενημ'ερωση απο τη χθεσινή συγκέντρωση που μίλησε ο Αλταμίρα απο το Παρτίντο Ομπρέρο της Αργεντινής;;

Ολόκληρη την πολιτική ομιλία του Χόρχε Αλταμίρα στο Πολυτεχνείο θα δημοσιεύσει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ τη Δευτέρα. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία κι έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License