Καταστολή των εργατών στην Κόρδοβα-Αργεντινή.

Σήμερα ξημερώματα Σαβάτου 14/12, η δημοτική αστυνομία έδιωξε με την βία τους εργάτες που έχουν καταλάβει την κλινική Halac στην πόλη Κόρδοβα.

Σήμερα ξημερώματα Σαβάτου 14/12, η δημοτική αστυνομία έδιωξε με την βία τους εργάτες που έχουν καταλάβει την κλινική Halac στην πόλη Κόρδοβα. 52 εργάτες συνελήφθηκαν, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες και κάποιοι τραυματίστηκαν. Οι σύντροφοι έχουν καταλάβει την κλινική επειδή η εργοδοσία δεν τους πλήρωνε και τελικά εγκατέλειψε την κλινική χωρίς να ξεπληρώσει της υποχρεώσεις της. Όπως έχει συμβεί και σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις, οι εργάτες δεν υπέκυψαν και μπήκαν στη διαδικασία ανάκτησης της κλινικής καθώς στην Κόρδοβα υπάρχει το θετικό προηγούμενο της κλινικής Junin, που βρίσκεται 2 τετράγωνα από την Halac. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα. Οι οργανώσεις αλληλεγγύης έσπευσαν στο τμήμα ζητώντας την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Το πρωί αυτές οι πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις συγκέντρωσαν τα μέλη τους στο συνδικάτο Luz y Fuerza (Φως και Δύναμη). Εκεί συζήτησαν μέτρα για την εξασφάλιση της ελευθερίας των συντρόφων και για την απαίτηση τιμωρίας των υπευθύνων πολιτικών και των αυτουργών αυτής της καταστολής που τραυμάτισε εργάτες. Ως γνωστον, κυβερνήτης αυτής της επαρχίας είναι ο Χοσέ Μανουέλ ντε λα Σότα- αποτυχημένος υποψήφιος πρόεδρος του PJ που ήδη από τον Απρίλιο ζήτησε «σκληρή στάση» της αστυνομίας ενάντια στους πικετέρ@ς στην συνάντηση των κυβερνήτων στη La Pampa. Αρχηγός της ατυνομίας είναι ο Χορχέ Ροντρίγκες (που πριν του ανατεθεί αυτό το πόστο ήταν υπεύθυνος στην Unidad Regional III, στο Carlos Paz, ένα μέρος με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και τελευταία εγκλήματα ατιμώρητων μαφιόζων). Αυτή η αστυνομία είναι η ίδια που στις 20 Δεκέμβρη του προηγούμενου χρόνου κατέστειλε ιθαγενείς και δολοφόνησε ένα παιδί τον David Moreno, εγκλήματα που επίσης έμειναν ατιμώρητα. Είναι η ίδια που τον προηγούμενο χρόνο συνέλαβε 219 εργάτες του Luz y Fuerza στην δουλειά τους επειδή μάχονταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του EPEC.

από ελπίδα 14/12/2002 10:01 μμ.


ότι άφησαν ελεύθερους 4 από τους συλληφθέντες φοιτητές σήμερα το μεσημέρι στις 3.30 ώρα αργεντινής

από ελπ 14/12/2002 10:02 μμ.


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License