20-21 Δεκέμβρη: Δράσεις σε όλο τον κόσμο σε αλληλεγγύη με την Αργεντινή

Πληθαίνουν οι δράσεις κοινωνικής ανυπακοής που προγραμματίζονται διεθνώς (κυρίως στην Ευρώπη και Αμερική) σε αλληλεγγύη με τον Αργεντίνικο λαό, ο οποίος θα κατεβαίνει και πάλι στους δρόμους..

post image

Mεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των συλλογικοτήτων/οργανώσεων από όλο τον κόσμο που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα  για δράσεις αλληλεγγύης στην Αργεντινή στις 20-21 Δεκέμβρη. Οι δράσεις αυτές, οι περισσότερες από τις οποίες προετοιμάζονται στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στις Η.Π.Α. και την Λατ. Αμερική, έχουν έναν κυρίως ακτιβίστικο χαρακτήρα, με σκοπό να παρεμποδίσουν την καταναλωτική διαδικασία και να ανακαταλάβουν αστικούς χώρους, υιοθετώντας κάποιες από τις πρακτικές του αργεντίνικου κινήματος.

Στο Λονδίνο, η ακτιβίστικη συλλογικότητα Wombles μαζί με άλλες ομάδες δράσης, ετοιμάζουν μια «Νύχτα οργής» για το βράδι της 20ης Δεκέμβρη και μια «Μέρα Ανυπακοής» για όλη την 21η Δεκέμβρη, μέσα στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν από λαϊκά γεύματα, παζάρια χωρίς χρήμα και μαθήματα ..ταγκό, μέχρι δράσεις παρεμπόδισης της λειτουργίας πολυκαταστημάτων και κτιρίων πολυεθνικών.

Στο Μιλάνο της Ιταλίας, οι Ya Basta θα οργανώσουν στις 21 Δεκέμβρη ένα μεγάλο παζάρι ανταλλαγής, στα «πρότυπα» αυτών που λειτουργούν στην Αργεντινή, και αργότερα ένα μαζικό cazerolazo (διαδήλωση με κατασαρόλες και τηγάνια σαν ..κρουστά) στους δρόμους της πόλης. Στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί «παρέλαση» στον πιο εμπορικό δρόμο, με πρωτοβουλία της συλλογικότητας JNM. Στο Βερολίνο για τις 19 ετοιμάζεται πολύχρωμη διαδήλωση στην Alexanderplatz και για τις 20 ένας μεγάλος χορός ταγκό μέσα στο σούπερ-μάρκετ Karstadt. Με κάποια ...μυστικότητα, η συλλογικότητα Yomango σχεδιάζει πράξεις ανυπακοής μέσα σε εμπορικά κέντρα της Βαρκελώνης.

Ανάλογου χαρακτήρα δράσεις θα πραγματοποιηθούν – ενδεικτικά καθώς ο κατάλογος μεγαλώνει διαρκώς – και στις εξής πόλεις: Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Βέρνη, Γλασκώβη, Κίεβο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Πράγα, Σάο Πάολο της Βραζιλίας, Σικάγο, Στοκχόλμη και άλλες. Περισσότερα για τις μέρες παγκόσμιας αλληλεγγύης, αλλά και πλούσιο πληροφοριακό υλικό, για την Αργεντινή στην διεύθυνση:

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License