Καναδάς: Καταγγελίες για κακομεταχείριση κρατουμένων υπόπτων για τρομοκρατία

Καταγγελίες για κακομεταχείριση κρατουμένων υπόπτων για τρομοκρατία

Οι δικηγόροι των 17 υπόπτων ως τρομοκρατών που είχαν συλληφθεί στο Τορόντο δήλωσαν πως οι πελάτες τους υπέστησαν κακομεταχείριση και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση δικαστή να επιβάλει εχεμύθεια για την πορεία της διαδικασίας. Δεκαέξι από τους 17 υπόπτους, που συνελήφθησαν προ 10ημέρου και κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικά πλήγματα εντός του Καναδά, παρουσιάσθηκαν εκ νέου σε δικαστήριο του Μπράμπτον, προαστίου του Τορόντο. Ο δικαστής Κιθ Κάρι, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να διατάξει, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εσωτερικών, την απαγόρευση κάθε δημοσίευσης για την υπόθεση, όπερ σημαίνει ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το παραμικρό για την πορεία της δικαστικής διαδικασίας. Πολλοί συνήγοροι των κατηγορουμένων εξανέστησαν για την απόφαση αυτή και δήλωσαν πως θα καταθέσουν αίτημα για άρση της διαταγής αυτής, προκειμένου τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να έχουν πρόσβαση στο κατηγορητήριο που θα απαγγείλει η έδρα κατά των υπόπτων. Μάλιστα επιχειρηματολογούν πως η σιγή γύρω από την υπόθεση καθιστά πρακτικά αδύνατο να έχουν οι ύποπτοι μία δίκαια δίκη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License